Instagram : @peejburhan

makan2 n kucing *editted*~

hari khamis agak panjang~
mcm penat x sudah je rasa..penat fizikal...mental xyah cakap la kan..
aku ok sebenarnye...kira aku rasa 80% ok..ade baki sikit2 je..
tapi membuatkan aku sedih bila orang keliling asyik tanya..aku ok??
aku ok??sebab aku ni kalau emo or merajuk ke..xleh org tanya..
lg sedih..kalau biar je aku xde apa2..
kadang2 x pikir..tp bila org tanya..x pasal terpikir tau..

program banyak khmis tu..
tp aku bahagi2 la entry k..
yg bawah ni pic baru lepas balik dpd putrajaya amik cupcakes.
so singgah makan kat danau kota..
sedapppppppppppppppppp....mama la cadangkan ni..tp dia x tau jalan..
nasib aku ni ala2 expert sikit jalan2 ni..
so jumpa kedai tu....



punya la tamak ...banyak lauk aku amik..
tang x lalu makan tu kejap je..
lepas2 tu..elok aje.. ;p
aku amik daging salai, jering, telur itik, sayur apa tu masak tempoyak..n sawi..
sedap..menyengat dia punya pedas.. ;)
:: makan ngan mama n papa...mama amik ikan talapia...haa kau..separuh pinggan dipenuhi ikan tu.. ::
:: ni pulak ikan pari bakar..nyum...tp x larat nak makan..aku makan half je..lain tapau ::

then balik umah..
sempat tido kejap je..
by 4pm aku keluar..
ade orang nak amik kitten..
alia..sorry terlambat...sebab tertido..haha..
tp x lambat sgt kan..

:: bersangkut dia kat mummy dia ::



lega aku sekor dah settle..
at least dia ada tuan yg sayang n jaga dia..
alia ni xmo pic dia kene amik..
tp mmg xkan la ..aku harus nak amik je kan..

tadi tgk alia komen kat previous entry aku..
cakap masa jumpa..
xnampak pun mcm muka aku ni ade prob ke apa..
owh..aku mmg expert bab2 menyorokkan masalah ke apa..
sebab aku ni selalu je appear tergelak2 la..ceria2 la..
tapi padahal jiwa tgh kacau kan..

ye la..dah tentu kat org x kenal..
apa kejadah aku nak menangis ke..syahdu ke apa..
nanti org ingat aku gila ke apa..

ok la..tiba2 aku teringat aku kene amik kucing la..
dorang kat petcare ni..
ari tu letak kat boarding..sebab blk kg..
ok ta-ta..

*editted*

ok ramai nak tau location dia..so ni aku bg map..


kedai tu kedai biasa je..
dia kat danau kota..
so aku harap..map aku ni membantu la yea..
sebab aku bukan la tau serba serbi sgt area tu..

A tu jalan pahang ye..
B pulak simpang ke danau kota tu..
siapa tau area ni tau la yea..
yg x biasa..sila la pandai2 ok.. ;p

lepas dah masuk simpang ke danau kota tu..
straight je..
sampai jumpa traffic light..
sorry dlm map lupa lak nak letak..
nampak kedai siti zubaidah tu belah kanan..
masuk kanan k..
aku x sure betul ke x nama kedai tu siti zubaidah..haha..
ke aku mereka2 je ni.. ;p

lepas dah masuk kanan tu straighttttttttttttttttttttttttttttttt je..
nanti nampak la kedai tu belah kanan..sebelah masjid..n ade bus stop kat situ..
aku pergi makan tgh hari..
x sure la pukul berapa dia bukak ke apa ye..

so semoga bergembira dgn perut masing2 ye..

6 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

hmm..aku pun sama cam kamu peej...muka ceria..tapi jiwa kacau tu Allah je tahu....

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

isk....makanan tuh sungguh menyelerakan.....kedai yg mn satu??:DD

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ikan pari tu best..

sekor dah dapat mak baru...ada 3 ekor lagi ye...

ai said... [Reply to Comments]

peej, makan sedap kt danau kota tu kat area mana wei? leh aku pegi. dah dekat ngan opis aku tu..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

yeeeeeeeeeee
aku pon cam tu
ape jadah nak meraung depan org...
hmmmm
tu yg kdg kdg diri ni makin tensi kan
kite mcmmenjerit sekuat hati
tp dlm hati..'
no one cud ever listen and understand
i heart u la peeja!~
that's my bebeh
stronger and strongest!
wah.... pe kemende ayat aku pakai tuh?

ai said... [Reply to Comments]

OOOOOOOOO...ok ok!!!! AKU TAU ITU TEMPAT!!! betol la nama restoren tepi jalan tu ct zubaidah.. ;P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...