Instagram : @peejburhan

edan dapat gaji..yeay..yeay~

last friday edan cuti..
so dia datang rumah...
petang tu tak buat apa2..
lepak2 je kat rumah..


noy & edan mengonline kan diri..
begitu jugak si hannan & lulu...
ye la..seronok dapat berkejaran..
selalu kene kurung je kan..
sebab dia orang ni kan nakal melampau..
lompat sana sini...
so mama marah2..sebab mama baring...
sesuka hati dia orang je buat stunt atas mama semua...
so ni mama n papa keluar ke mana entah..
so bawak la mereka2 ini masuk. ;)

:: pasangan yg selsema..edan sebab apa entah..noy sebab demam.. ::

later around 8pm macam tu kita orang pergi makan :)
edan mau belanja..owh me loike...
ye la..kira berbaloi la aku meneman dia pergi interview n medical check up tu ;p
ni kira gaji pertama la..
selama ni kan duit training je.. ;)

sebabkan noy mengidam lebih..
n kesedapan makanan kat kedai hari tu..
so kita orang pergi lagi.. ;)
mana lagi..kedai kat Bukit Bintang tu la..
aku adalah kegembiraan berganda..
sebab 1st dapat makan.. ;p
second sebab tau dapat jumpa ben ..yeay..
makin dekat ni makin rindu pulak..
wahh..dekat..apakah yang dekat tu?? haha..

:: thanks kepada dua-dua..edan sebab belanja.. noy sebab meng-suggest-kan tempat tu.. ::
:: sebabkan makanan hari tu sedap melampau..so kite org org benda yang sama je..kecuali sayur tu..kite orang amik asparagus ::
:: saya adalah gembira kerana dapat jumpa hitam manis ku itu ::

over meriah aku tau..
siap make up semua..noy cakap aku over..
harus la over..nak jumpa kekasih hati kan..
ye la..selalu aku comot2 je...so sekali sekala biar la ben teruja sikit tengok kan..haha..
teruja la sangat...
amik gambar still x pandang camera..
macam aku syok sorang2 je..

owh mula2 sampai..
ben ade kat kedai mamak depan tempat kerja dia..
dia tengah makan ngan kawan2 dia..
after 1/2 hour macam tu baru dia join..
mula2..dorang jual2 mahal xmo makan..
ye la..baru lepas makan kan..
last2..x tahan..dia orang join makan jugak..


:: mario - sham - ben ::

ben ni dah la menakutkan..
kawan2 dia pun semua menakutkan ok..
daripada dulu2...tapi dorang ni muka je menakutkan..tapi kelakr je semua
owh ade cerita kelakar...

me : mario tu nama betul ke..
ben : nama betul la..
me : ah ye ye je..korang tu suka reka2 nama..x suka..
ben : betul la...die ni orang apa..eyh kau orang apa..
mario : bugis..memang nama betul la..
me : mario??mario apa?? mohd mario ke??
mario : eyh x la..mario dustin..
me : dustin??/
mario : ye la dustin..d-u-s-t-i-n...
me : haaahh??dustin yg tong sampah tu???
mario : heyy..apa pulak..
edan : tu dustbin la..
me : owhh...hahhaha..a ah la..tu dustbin..saya dah bayangkan tong sampah dah..
mario : tong sampah die cakap aku..

hahahha..serious kelakar..
aku mmg tak terbayang apa dah..
terbayang tong sampah aje..keji gile..
sesuka hati panggil orang tong sampah.. ;p

:: as usual..kena paksa2 ambik gambar ngan ben..x suka ok ::

ben ni muka je garang..
tapi korang sendiri baca kan betapa gedik n manja..
aku x kisah manja2..tapi bila dengan aku je la..
bila depan2 orang aku segan la..
aku x suka..
bila die cakap je manja2..
kawan2 dia dah gelak2..

mario : e eleh..kau ni ben...
ben : apa??betul la..korang2 ni..kalau ada isteri nanti..girlfriend ke..korang kena manjakan..
sham & mario : hahahaha...
ben : kan koncet (sambil usap2 kepala aku)

aku seperti biasa keras je..
x reti ok...
aku macam malu la org tgk2 ke apa..
ben mcm nak letak tangan kat bahu ke apa pun aku x suka..boleh??
bukan la aku keji..tapi aku suka benda tersorok..
benda tersorok??apakah *owh harap maaf..otak aku berfikir jauh pulak ;p *
maksud aku..walaupun aku keras macam tu..
tapi bawah meja tangan aku pegang _____ ben *sila isi tempat kosong*

15 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

haha..
bongok la tu...
bawah meja pegang apa???
ahahahaha...

i know what u mean pija..aku ingat, masa aku mual2 kenal ajib, and then kitaorg kena gi tawakal sebab nak tgk abah..pastu kwn ben ikut sama..muka gangster ya rabbi..tapi funny nak mati, hahaha..

rindu la kat ko pijaaaaaaaaaa..

jyss said... [Reply to Comments]

hahah siap ada tempat kosong tuhhh :p

Deqna said... [Reply to Comments]

pegang apa tu?? pegang tangan kan? ker pegang peha.. atau tuuuuuuttsss.. kih kih kih

..tora.. said... [Reply to Comments]

muahaha..

pegang benda terlarang ke peej??/

muahahaa...

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

haha. aku pn nk tpkr jauh da ni. bwh meje pegang..jeng jeng jeng..hehe.

nasaoji said... [Reply to Comments]

ishh peej, ko pegang apo hah????...

malu2 lak manjer2 dpn2 org ramai ngn ben tuh.,....;)

Che Sue said... [Reply to Comments]

hehehe...ko mmg suka memainkan imaginasi kitaorg yg sedia merewang dah ni kan..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

HAHHAHAHHAH kejung! kejung kah????
ke ko terkesiam kerana telah lama tidak dipegang ben? waaahhh ayat kan!
hahahahhahaha


isi tempat kosong ti tak leh jalan weyh! ampeh! mule la aku pon nak pk yg tersorok nih... hahahhah

darling8tabby said... [Reply to Comments]

bawah meja ada apa??? wakakak....aiyoo..akak pk 18sx di situ...

tentu2 la pegang tangan kannnnn....

Musliha said... [Reply to Comments]

hahaha.. macam2 boleh isi..
xnak isi la.. melaut kang.. haha..

shasha said... [Reply to Comments]

tuuuttt~~...ahakss..censored censored...huhuhu..aku sudah imagine lain laaa...

Nonoy said... [Reply to Comments]

semua pon otak kuning.... hahahha
kau pegang ape pija?
tell my motherrr!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gahaha sebbaik nm beliau bukan mario dustbin ok :PP adohai drooling gwe tgk makanan2 itu.

kote kilat said... [Reply to Comments]

die pegang kote la.. ape la korang nih. tu pon tatau.

cik nurulain said... [Reply to Comments]

OMG. i gelak gila sakan. sampai adik i bukak pintu bilik sbb plik i gelak pagi2 buta. gelak bsungguh lak tu. alahai, kelakar. tak sia-sia i jumpa blog u ni kat blog diana.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...