Instagram : @peejburhan

dapat jumpa mummy dia pun ok aje~

aku kan x cukup tido berapa hari ni..
so semalam harus la rasa nak tido je..
lg pun aku ok sebab tina dah cakap yg dia akan masuk OT tgh hari..
so by the time sedar ke apa ke...harus la petang kan..
so relax2 saje..
noy je gelabah lebih nak pergi awal la apa la..

pukul 4pm baru la aku bgn..
haha bagus kan..
so siap2..by 4ish tu keluar rumah..
ke JJ au2..sebab nak carikkan hadiah utk baby..
mula2 ingat nak carik ballon yg ade tulis 'it's a boy' tu..x xde la..
sekali nampak benda lain..so harus amik tu je..sukeee..
then straight to selayang hospital..
kene la rush2..sebab visiting hours sampai 7pm je kan..

sampai je carik baby..tp xde..
ye la.kata premature kan..so haruslah duk incubator..
baby dia ok..utk 8months n 1 week tu..baby dia actually over weight lagi..haha..so xde masalah..
cuma dorang nak tgk breathing dia..
tgk dia boleh x bernafas dgn sendiri semua..

dpd apa yg najib n tina cakap..
baby dia sebijik muka tina..
muka bulat penuh..n putih macam mummy dia..hihihi..
aunty tina pun cakap..dorang dapat tgk dlm phone najib gambar..
aku x dapat..sebab dah abis bateri lak hp tu..keji tau..
kekecewaan kejap ak n noy..ye la..nak tgk baby..
geram nihhh...wah tetibe..

:: so terpaksa la amik pic berdua je...dah baby xdok ::
:: mummy tina yg sibuk melayan calls ...::
:: ye kami beli ini..ok bukan aku beli la..noy beli.. ;p..alaa..yg baby baring..ade benda tergantung2 atas dia tu..sukeeee ::
:: noy sesuka hati letak benda tu atas tina..haha..keji ok..ok mmg la ringan..tp aku lak yg rasa ngilu ::

few minutes later..ben datang..
wah suke...lama ok x jumpa dia..3 minggu..
me mish u toppy kek..

owh tina cerita lawak je..
mak ben siap tanya anak tina cerah ke gelap..
dorang jawab la macam tina..
mak dia kata..risau ..takut gelap mcm ben..haha..keji ok..
tp apa kene mengena kan..
ben sentap je aku cerita..

pastu aku gurau ngan ben..
cakap anak dia ade kat belah belakang sana..
pastu dia cakap, ' tu anak india la..andoku ni tiri2 tau..xnak kintoi'
ok aku malas nak translate la..kire yg pasti ben sentap la..haha.
owh btw..aku xde la keji nak amik pis atas ni..
aku nak amik ben n najib..tp najib gerak lak..
jadi la macam pic atas tu..seswai pulak..hhihihihi..

:: pekatnye dia tu..haha ::

kata kami dah lama x jumpa..
wah alam kah..baru 3 minggu kot..
so gedik terlebih la nak amik pic ye..
sementara nurse check2 tina..
kita snap2 la ye..

:: serious menyampah la ben ni..kalau amik pic je jadi mcm ni..apa dia ingat lawa sgt ke pose macam tu..dah la muka aku mcm syok sendiri ok ::
:: tgk tu..betapa ceria muka aku dpt jumpa..mcm scary je muka aku tu kan.. ::
:: apa kejadah la gambar ben mcm ni..menakutkan la pulak..macam muka DJ mazlan lak..uwaaaaaa..takuuuuuutttt.. ::
:: masih spastic...mereka2 ini terlebih ceria ni.... ::
:: ben paksa2 aku amik pic dia sensorang..serious aku x kuasa nak layan..so aku paksa amik ngan najib,..ngeh.. ::

kite org lepak until visitong hour habis..
ye la..buhsan lak nanti tina tu kan..
lepas tu..terus la pecut balik..
ok xde la pecut..bawak biasa2 aje..

pasal experience tina ..tu nanti dia cerita la ok..
kat blog dia..xkan semua aku je nak cerita kan..
macam la aku yg beranak kan..
owh btw, it's a boy...
lain kali rajin2 la sikit baca reply komen tu..
jenuh lapan ploh kali aku cakap boy..
pun ada yg tertanya2..haih..

21 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

akhirnya kuar jugak budak lam pewot tu!!! syukur sume slamat..

aku pon sronok la kan jumpa ngan bento kau. cepat2 le peej, pasni kau lak branak. ngeh ngeh..to keji la wei mak ben tanya gitu! syian bento kau.. ;P

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahahahaaaaaaaaaaa...sgt lawakk psl ben tu...
gile keji okie hentam bf sendiri..
harus sentap forever tu..
hhahahahaaa..

peej..peej..
hahahaaa...tak terkata okie aku baca entri ni.

congrats la kat tina!

Tny said... [Reply to Comments]

Sibbaik Tina takyah nak tunggu lelama lagik kan.. Korang [Ko, Noy & Tina] mmg kawan baik ketika susah & senang..

Tahniah Tina..

Deqna said... [Reply to Comments]

Congrates tu Tina. Syukur dua2 selamat dan sihat..

shasha said... [Reply to Comments]

hahahah...sorry sgt2 peej...aku tak baca reply komen tuh...so aku adalah antara org2 yg tanya byk2 kali kot...sorry ek...sbb blog tina private, nak minta belas ikhsan kamu utk letak gambar baby tina...plsss....
*buat muka sedih sambil mata kelip2....

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

eeee...beshnyer!!!

kejap je.. ari tu mcm baru je Kak tina kawen kan..

ttba now adah ade baby boy.. sonok!!!

wan said... [Reply to Comments]

soh tina bukak balik blog dia.ramai org nak tgk.lantaklah org yg kutuk dulu tu.dah berkubur pun.apahal pun tahniah tina.
msti anak dia comel macam dia and putih melepak.

ms ct said... [Reply to Comments]

salam
tina punya blog private....dulu selalu jugak ikut...

ms ct said... [Reply to Comments]

salam
tina punya blog private....dulu selalu jugak ikut...

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ mesti baby boy tuh comel cam kak tina. tak sabar lak nak tengok the baby face. suruh kak tina public kan blog dia. ;) ~

Ceera said... [Reply to Comments]

eeeee.. tak sbr plak nak tengok baby tina kan..

ko kena amik gambar overdose banyak skit.. kata tina takleh nak update dah..

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

wahh~ tina dah bersalin ey??!! congrats utk tina~!!! ape name baby die ey?

darling8tabby said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
darling8tabby said... [Reply to Comments]

kira nyer premature la yer..kim salam pada tina nanti yer..jauh la plak nak ke selayang..plus tak tau jalan...

haha..kijam la awak... nasib baik la ben dah biasa..heheh..black is beautipool ..

kata hati said... [Reply to Comments]

congrats to Tina. sila le ijinkan akak tgk blognye...

lisaOlisut said... [Reply to Comments]

congrats to kak tina! ;p

ChoCoLatEAdDicT said... [Reply to Comments]

Congrats Tina! And welcome to the real world to the baby :)

zie said... [Reply to Comments]

peejjjjjjj......u je la....minta kebenaran tina...upload gambabr baby e...mesti chumel tuh..............

Iz said... [Reply to Comments]

Untuk Cuci Tangan Sahaja ok, bukan untuk ambik gambar. hahahaha

Musliha said... [Reply to Comments]

najib hepi dapat baby boy..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahhaa congratz to tina & najib! xD xpe putih ke hitam ke kita semua rakyat malaysia. ahax

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...