Instagram : @peejburhan

cincin, kasut & handbag untuk hantaran~

last monday tu..
aku di paksa2 oleh mama n noy untuk ikut dia orang..
aku memang la malas...
ngantuk melampau..
tapi noy kata..birthday aku..harus lah jalan2..
apa kena mengena tah..tapi layankan aje..

mula2 kita orang lunch kat kedai makanan minang..
gila sedap..aku suka..
lama x makan.. ;)

:: aku amik ini je..kuah asam pedas..masak lemak jering..daging dendeng..& paru goreng sambal ::
:: gila laju mama makan..sampai xmo pandang camera ::
:; edan paling lambat..sebab sibuk mencari parking..aku dah kekeyangan dah..licinn ;)
:: ok aku dah xtau nak letak caption apa ::

lepas tu kami ke semua house..
sebab noy nak carik cincin tunang n risik..
sebab habib sana banyak sikit collection emas kuning..
noy ni sekarang gila emas kuning..so die nak pergi sana..

serious lama melampau kat sana ok..
tengok bukan main lama..
last2 dia amik diamond yg ade certificate tu..pastu orang tu pasang sana..
menangis tgk diamond itu...
harus lah lepas tu..aku berangan2..cincin aku pun nak macam tu..huhu..
ada la 2 jam kot dok kedai tu je..gilo..


lepas tu carik tudung mama lak..
nasib ahad tu kan aku n noy dah carik2 selendang..
so tau la mana nak tuju..
n thank god..warna yg nak cari tu ada..
terus je amik..

owh kedai tu macam2 jenis ada ok..lawa2 jugak..
n quite murah la..
kedai dia kat tingkat 1..
pandai2 la carik..sebab memang kedai tu penuh tudung2 je..

lepas beli tu terus balik umah..
lepas maghrib ke JJ w.maju pulak..
sebab mama nak beli cincin..
n nak carik handbag & kasut utk hantaran ayol pulak..

tapi aku x sempat nak amik2 gambar..
kata sampai sana dah pukul 8ish..
rush sana sini..
so aku amik hasil je la..

:: yeay..aku dapat kasut birthday..aku nak warna brown..tapi xde size pulak..me loike..gila selesa kasut ni.. ::
:: ni lak hantaran ayol..huh..baik xyah letak kan..kotak je aku tepek..ye la..kasi surprise.. amik carlo rino ajo..malas la nak pikir2 lagi ::
:: owh ni pulak hasil membeli di habib..yang tgh n kiri tu noy punya..yg kanan mama punya..pun x boleh tayang la..orang kata hilang seri..pulak..ada seri2 ke? ::

pening aku tgk orang2 nak tunang la kawin ni..
pening sebab aku pun terasa nak kawin..
bagaimanakah itu??
haihhhhh...

12 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

ohh,

bestnya pegi beli cincin.. aku suka ok.. teringat masa beli cincin kahwin n tunang dulu..punya la lama menepek kat kedai tu, nasib baik x kena halau ngan sales assistants kat situ, hehe..

and babe, your shoes lawa nye! i like.. and i tau kasut alain delon super duper comfy! :)

ko terasa nak kawin? aku dh cakap, kawin la cepat! hehehe

Ted Baker said... [Reply to Comments]

wah
semangat kau kan!

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

wah.. syok syok. xsbr nk tggu tgk cincin noy nie.

shasha said... [Reply to Comments]

habib...lama gila aih tak beli emas kuning nih...last beli emas kuning masa tunang dulu..pastu cincin kawin amik white gold saje..bape harga emas skang ek?...rm 120++ kan??

KK said... [Reply to Comments]

shasha - last week aku g kedai emas, tuka gelang kaki, 1g = RM 127. gile babeng nye mahal tp nak tuka jugak!

peej - leh tanya kan noi, brp karatzz cincin batu dia yg ada cert tu? mesti berkaratzz gile! hehehe

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak kawen jugak!!!
sbb nak cencen je
hahhahahhaha

Musliha said... [Reply to Comments]

walla.. seronoknya soping..
nak ikuttttttttt..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko join sekali la beli cincin camtu.. tee hee ^^

peej said... [Reply to Comments]

tina,
kalau kawin tu free..selepas subuh aku paksa tok kadi kawinkan aku nok..


ted baker,
harusss...


beautiful disaster,
sile la tggu masa noy tunang k..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
a ah..sekarang ni 100 g rm127..


KK,
over ok sampai nak tau karat bagai..aku rasa tu hak noy la utk bg tau..sebab cincin dia kan..


lil^red799,
sama la..tapi aku bukan nak cincin..aku nak lain..muahahahah

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
seronok tgk je la..sbb xde barang aku pun.. -_-


wani,
kalau aku kaya ..haruslah..masalahnya..aku kayap..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

heheh...lepas ni tunggu turn pija lak..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...