Instagram : @peejburhan

bersama kawan mrsm pulak~

balik je daripada makan tu..
balik rumah kejap..sebab hantar muruku mama..
mama ni since stop smoking..
mulut asyik mencari benda nak makan je.
so dia nak muruku..terus aku borong muruku sampai habis kat rak tu..haha..

:: otw balik umah ::
:: session 'perasaan' di bawah cahaya lampu kuning..heheh ::

then dah janji ngan ice nak keluar..
keji pulak if tak keluar..
sebab dah berkali2 dia call kan..
ingat nak ajak tina..
tapi call dia lapan puluh kali x dapat2..handphone off..
najib pun sama ok..
sesuatu ok off2 hp sama2..buat apa tu??haha..

so teringat nysya..
lama jugak x jumpa dia..
so call dia..elok pulak dia ada..
so bawak dia sekali..
dia dah nak tido dah..
bagus tau..pukul 11 dah nak tidur..

around 11 kita orang gerak...
ice suruh aku carik tempat lepak..
sebab dia kata..kalau dia balik2 NZ..nanti kita orang x suka pulak..
aku pnya la dok pikir2..mana nak lepak kan...
mmg blur ok..sebab malas nak jauh2..
so akhirnya ke NZ jugak..ngeh ngeh..
ice gelakkan je..jahat...

owh..walaupun makan besar kat BB tu..
tapi sampai sana order jugak lagi ok..
aku teringin nak makan sate..
tapi sate NZ ade la besar kelingking aku je..
so instead..aku order ini...

:: ayam tandoori & cheese naan ::

ho..ho..ho..sedappp..aku suka...
tapi xde la aku makan sorang..
kami berkongsi bersama..
aku, nysya..edan n noy...

:: ice datang 15 minutes later ... ::
:: budak yg demam tapi gigih jugak nak kesana kesini ::
:: mereka adalah kawan2 saya sejak umur 13 tahun..sekarang saya suruh 26 thn..hooohh..cepatnya masa berlalu...apa2 pun hope more years to come..sangat sayang kat dorang..tskk..apasal aku emo ni?? ::
:: owh teringin nak rasa ni..ice cream goreng..perisa vanilla..tidak la sedap mana..malah pelik rasanya...haha..gila baku bahasa aku..tah apa2.. ::
:: nysya yg dah kurus..& shawal yg suka buat senyuman manis ::

shawal dtg later...
lepak2..sembang2..
semua topik kawin2 je..
pening kepala aku..
bukan pening apa..pening nak pikir duit yg bakal keluar tu..
lepak2..sampai pukul 2am mcm tu..
lepas tu kami semua pulang ke rumah masing2..
*ayat x reti buat penutup*

9 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

BILA MASA KO CALL AKU????
takde pun.. ko saja takmo ajak aku kan.. sob sob..how could you peej? how could you?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

tetiba emo.. bukan apa, aku rindu okkk kat ko.. sob sob..

ni bila ni? jumaat malam sabtu ehh? aku kat mana ehh? rasanya ada je kat umah.. aku pg AEON kat AU2 kejap tapi by 10.30pm dh sampai umah okkkkk...

mana ada aku off handphone.. aaaaaaaa...still x puas hati ni..

weyhh, nysya dh kurus eh? muka dia kecik je..

nasaoji said... [Reply to Comments]

best kan jmp kwn2 lmer2 ni..still keep in touch... ;), sure manyak citer d kuo kan...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

lately ni...
aku pun cite pasal kawen je
pastu aku pon pening
memikirkan duit yg akan keluar mencurah2
hishhh
aku nyanyi tepi jalan kat UK ni kang
at least dapat gak duit pound
hahahhahahha
sore tak sedap berangan nak kawen!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

gambar perasaan yg cun tu akak amek yer..nak buat entry besday tuk pija...mintak ijin yer...

best kan..kawan2 dari zaman persekolahan...cam akak..tah kemana pi semua..nasib baik ada facebook..jumpa le beberapa kerat ...

Musliha said... [Reply to Comments]

wah.. dari umur 13..
hope forever.. good luck..

shasha said... [Reply to Comments]

ohh...gambar yg kedua tu sgt menggoda ok...huhuhu

Nonoy said... [Reply to Comments]

ahahaha kak tina gilo.
mmg kitorg call u off hp kot. berkali ok. call u tak dpt.
call najib pon tak dpt.
emo lak mummy ni... pukul perut hang kang! haaaa... jaga2 cik salmah!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gile bahasa melayu entry ni.. ahax :P wohwoh topik kawenkah? next, siapa yg akan kawen? :P

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

ohh...sgt knl la abg syawal ni.bwp ek dlu?ke ade jwtn besar mane tah.heheh.comey ah die

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...