Instagram : @peejburhan

baby oh baby...di mana engkau baby~

saturday tu papa n mama xde..
pergi appointment doktor..
so aku n noy pergi la ke hospital melawat tina..
plus kita orang janji nak bawak pau kaya n tau foo far..
sebab belakang umah aku ni mmg ada jual..
tp tau foo faa xde..so pau pun ok aje..

around 1ish kita orang ke sana..
baby still xde..still dalam NICU
ok bg yg nak tau sangat kan..
walaupun aku pemalash lipash...tapi sebab aku ni kadang2 baik hati..
so aku cerita la sikit2 yea..
aku x tau la detail..
nway, khamis malam jumaat yg kita orang hantar tu..
dia masuk pukul 12ish am..
check..dah 2cm bukak..

nota teteks :ai..aku tau cm..aku siap cakap..tp najib cakap inci..then aku reconfirm ngan noy n kak zue..dorang kata inci..walau pun ragu2..aku ikut je la..sebab kire 3 lawan 1..aku kalah...x pasal aku dikecam..hahha...

baby baru 33 weeks..so doktor kalau boleh xmo bg beranak awal la..
so dorang bg ubat supaya baby tu akan hold..
plus baby tina melintang..position bukan ready ke bawah..
ok term aku mcm cilanat..aku x reti la nak terangkan tauuuu...hentam je la yea..
tapi by 3ish am tu..air ketuban tu pecah..
so mmg baby akan keluar la..
so bla..bla..bla...tetibe aku penat nak cerita... ;p
yang pasti around 12ish..dia masuk OT..dan caesarian..okeyh??
nak detail nanti tina cerita ok..
aku ni mana reti weyh benda2 ni...

ok itu sahaja cerita dia..
aku sambung cerita aku melawat tu..
kami berlepak2..membuat2 lawak..
tina bengang je..sebab if dia gelak..of coz la perut dia sakit kan..
masalahnya..aku n noy x niat nak membuat lawak ke apa..
tp terkelakar..haha..

around 3 ish najib datang...
dia dia dah cuci pic baby..
so kami dapat tgk pic je la..
so utk semua orang..
introducing baby tina..

Elyas Mikhail..
lahir jumaat, 20-o3-2009...
bulat kannnn muka dia tu..geram betul...
tapi sian tangan baby tu biru..x sure kenapa..
hope temporory la..xde apa2 kan..

owh baby xde masalah..
berat cukup..macam aku cakap..baby ni overweight lagi..
tapi dorang nak monitor breathing dia..check paru2 dia kuat tak..

tina pun x dapat tgk anak dia..
nak tgk kena ada suami..
so najib datang.baru la bergerak..
aku n noy ikut..dengan harapan la kan...x dapat..
mak bapak je boleh..herghh..dah la jauh tempat dia..
baby dok NICU tu..sbb still kecik..xmo la kena jangkitan kuman ke apa..
sebab tu org luar xleh masuk la apa la..
apa2 la labu..aku nak tgk baby la..
perlu ke kau simpan lama2..
cea poyo je aku ni..tgk je a..bukan aku reti nak pegang2 ke apa..

:: naji tolak gila laju..tercungap aku nak mengejar..mcm spactic je aku...dah la shapeless..eyh serious..gayak jalan mcm aku x reti berjalan kan..hahha..Noy, lain kali buat2 la amik pic elok2 sikit ::
yang najib asyik buat lawak..
dia kata tna pakai wheel chair tu macam x-men..professer x...buduhhh..
yang aku...

me : weyh..serious lawak baju kau ok..macam amah..
tina : shut ut pija
me : lawak ok..siap ade pink lain2..tapi xpe la..kau suka pink kan..
tina : jangan la...x suka..kau jangan amik gambar..

sorry makcik..
aku suka..sebab kelakar..
tapi xpe la..boleh buat kenangan..
tunjuk elyas..sebab dia..kau pakai macam tu..miahahaha..

kami kene duduk kat luar..
sementara dorang masuk dalam..
tp lama pulak dorang kat dalam..
by 3.30pm kita orang gerak..
sebab acu aku nak datang rumah pukul 4pm..dah janji..
so rush2 la ke danau kota..sebab noy nak amik favours utk engagement dia..
kelam kabut la..sekali acu datang pukul 6pm..bagus betul..

tina dah discharge petang semalam kot..
tapi x sure baby boleh keluar ke tak..
x silap i..i call tadi..baby kena jaundice..x sure..
apa2 nanti aku update okies..
eyh..apa jadah aku ber 'i' 'i' tiba2 ni..haha..sewel..

15 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

ha a.. nanti ko nak banak, ko pakai gak color tu, hahahaha...

nape tangan baby biru.. scary gak tengok.. harap2 nye la merah balik..

shasha said... [Reply to Comments]

hm..bulatnya muka baby tina...cepat2 la keluar..leh auntie peej amik gambar byk2...hehehhe

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaaaahhh....33 weeks mcm nih???
hahahha betul kata ko...baby die overweight...
bgus bgus... smoga paru2 die cepat kuat..
and cepat kuar...
smue org tunggu nih...
hehehhehe

nieza said... [Reply to Comments]

tahniah utk Tina. Peja ko suruh le dia bukak blog dia, nak baca experince dia bersalin..

btw. Peeja.. ko memang lawak..

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

baby tina quite bsr jgk. sbb premature. tp insyaAllah xde pape. ko suke jer peeja kan buat org tu skt perut gelak2. muahaha.

Iz said... [Reply to Comments]

waaa.. bday aku 21.03.. sket je lagi, kalau lambat sehari leh selebret sekali, hahaha

darling8tabby said... [Reply to Comments]

gebu ok anak tina...comeiiii....

ai said... [Reply to Comments]

Aloloooooooo..bolatnye baby tina!! chumelllll! alahai, apesal tangan dia tu? isk, pelik ooo..better suh najib tanye doc. Hopefully sume ok la kan..

~ngeh ngeh...sian kau, yg benar disalahkan, pehtu dikecam hebat lak ngan aku! ;P

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

wahhh~ elyas mikhail~ sedap nama~! comellicious~!
aku leh celebrate birthday ngan en.elyas~! thihihi~! ;D

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ lor... kesiannya tengok tangan baby tuh. kenapa leh biru pulak. hope baby sihat2 aja. ~

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

a'a la.. bulat je muka.. quite besar gak... geram nengokkkk

Musliha said... [Reply to Comments]

hahaha.. kamu cerita dah macam marathon apa jer..
comel nyer Elyas..
sedapnya nama..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

thanks pija. bagi update.
mmuahhh!!!

ok. nama mikhail telah diambil oleh tina. so, nama mikhail untuk baby akak, dicancel. huhuhu.

nanti kalau nama sama, panggilan sama, susah jugak ek.

bila ek baby tina leh kuar? tinanye dah kuar spital?

mummy+son+dotter said... [Reply to Comments]

hi peej! say congrats to tina! i dah lama tak bace blog dia smnjak dia privatekan tu.. :(. hope both mummy and son doing fine..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

nama baby best gile.. elyas mikhail. congratz2 xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...