Instagram : @peejburhan

air tersekat~

aku ada lagi tgk few blogs yg full of hatred..
maksudnya..dia orang macam buat blog nak kutuk2 orang..
ok la..mula2 piah zadora kan..
fine la..her idea was original la..memula quite interesting2..
tapi lama2 makin mengarut je aku rasa..
maybe sebab bahan dah xde..mostly bahan yg dia kutuk tutup blog..
plus sekarang orang2 komen pun dah x berapa best..
so aku mmg jarang la menyinggah ke sana dah..
tp tadi aku singgah..mcm dah xde je blog tu..
tp mmg selalu mcm tu kan..blog2 mcm tu x tahan lama..

nway..aku x kisah pasal dia..
sebab aku rasa dia antara yg first yg buat blog mcm tu..
tapi yg menyampahnya..ramai pulak nak cilok idea tu..
i mean buat blog nak kutuk2 orang2..
macam xde idea sendiri pun ada jugak aku rasa...
ye la..konon dgn harapan..blog akan jadi fenomena la mcm blog piah tu..
akan dpt komen melimpah2..
x dapat la weyh..xde nye org nak suka 2-3 benda yg sama..
1 sudah..

ok tu xpe lagi..
1 lagi aku perasan..
dorang ni..kutuk2 orang x beringat..
i mean melampau2 la...x pikir hati perasaan orang2..
ok la fine..kau nak kutuk..
tapi kau kutuk individu tu je boleh x..
asal kau libatkan mak bapak la..suami la..anak la..kawan la..adik beradik la..sedara mara la..atuk nenek la..apa hal kan??
apa ni weyh...mcm melampau2..

tu xpe lagi..
tiba2..tang bila orang kutuk dia...
amboi2..tau kau melenting n emo x tentu pasal..
kau ingat masa kau dok mengata orang tu..orang tu x emo.??
mana ada orang x emo..
aku pun kalau kene kutuk emo..
cuma aku balas nak bash balik..aku suka pikir dulu..
sebab kalau tgh marah..kite akan maki2 kan..
so selalu..lepas baca..aku mcm bengang...tapi aku biarkan aje..
sampai satu masa..aku reply..usually time tu dah ok la kan..

ntah la kan..
macam2 oang kat dunia blog ni..
kadang2 tension je..kadang2 rasa kelakar pun ada..
tapi kan,..bg aku..orang yg asyik nak marah2 n benci2 orang ni..
mesti kes air x lepas..tersekat je atas kepala tu..
weyh..kalau2 xde laki/bini..pergi masturbate la..
kasi lepas..kesian lak aku tgk..
haa kau..kan aku dah mencarut ni..

akhir kata..love me..or hate me..i just don't give a f*ck~

22 Comments:

zie said... [Reply to Comments]

babe...yer ker? gerun nyer i dengar..kenapa la manusia nie macam-macam rupa...hmmm...takut nak ber-blogging lepas nie..

arep said... [Reply to Comments]

kalau tengok2 balik bukan comment pun.. chatting kat comment section.. pastu set2 sama jer..

Ceera said... [Reply to Comments]

biasak la.. aku langsung malas nak bukak blog cam2.. sebab akan sakit hati..

shasha said... [Reply to Comments]

hmm...org2 macam ni bukan takde keje dah ke?..byk lagi mende yg kita leh belajar daripada dok baca blog2 yg kutuk2 org ni...dari aku baca blog gitu..baik aku cari resepi best2...leh gak kasi laki makan..hahahah

Tijah said... [Reply to Comments]

a'ah la. nak attract reader la tu konon. tapi kalu buat centu..sapa suka kan? nak komen tak brani..apa lagi nak follow.

BeN`z said... [Reply to Comments]

hahaha!awal2 dulu ade jgk aku baca dia. tp, sbb x phm ujung pangkal malas la nk belek2. comment2 salu kate dorg sooo called educated tp kalo ikut masing2 bangang je.contoh idup xde life la tu. wpun katenye smua keje hebat2. cett!

Sexy.Chewbacca said... [Reply to Comments]

HAha sama lah, masa mula mula je aku baca blog keji tu, dah nama melayu kan, mesti lah aku suka gossip gossip ni. Bab kutuk kutuk orang mesti aku handal sebab aku pon keji jugak kan.

Tapi lama-lama macam dah boring, idea dah habis, isi dah kurang. Kot kot aku dah matang kot? (HAHAHAH konon).

Muncul lagi ke blog terkutuk yang originated from Piah's blog? Bleh. Idea meng-setup blog semata-mata untuk mengutuk blog orang lain tu dah kaput lah. Sila cuba lagi!

ai said... [Reply to Comments]

keh keh..sib bek air aku tak penah nk tertunggak! ;P

mmg le ade org camni. time kutuk mmg tak hengat. tiba time org kutuk dia, mampos kejung!!

Che Sue said... [Reply to Comments]

hmmm nk kutuk diehard, harus aa back to basic..diary bertulis! then kunci pakai mangga beso penumbuk ek..

Abdul Wafi said... [Reply to Comments]

err.

aiyoyo.


biasala tu kan.


huhu. blog ni dah jadi medan perang agaknya.


tapi kan kita pon kadang2 terkutuk orang tau. huhuhu.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku sungguh syahdu baca entry ini...

tapi kan wei,aku paling nyampah bila PENIRU berleluasa...mula la nak tiru style org..cam gampang tol!! takdop identity....

Anonymous said... [Reply to Comments]

apsal piah dah unpublish semua entry die? ada kaitan tak dengan entry hansac yang nak reward 1k kat sapa2 yg dpt reveal sapa piah?

Musliha said... [Reply to Comments]

huh.. dunia..
banyak betul benda yang begini..
haishhh.. dugaan..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

biasa la manusia dek...gamaknye dia dpat duit banyak kot ...tu yg gigih tu kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kenapakah rs mcm da komen entry ni tp komen xkeluar? blogger!! $#@!

Mya said... [Reply to Comments]

suka la aku entry ko nie.. good job peeja! tetiba kan.. :)

peej said... [Reply to Comments]

zie,
takut tu x la..tp mcm xde mood n menyampah ..


arep,
kan??silap2 orang yg sama..tp tukar2 nick..hahah


ceera,
xde la sakit hati..tp mcm kadang2 merepek...

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
bosan la tu kot...xde benda nak buat..baca la..aku kadang2 baca gak..cuma lama2 buhsan..sbb dah x paham topik..


tijah,
ada la org komen..tp anon la selalunya..


ben'z,
a ah kan..sebab x paham..so dah x kuasa nak baca...

peej said... [Reply to Comments]

sexy.chewbacca,
tu la kan..aku pun kepochi jugak..
tp ye la..ada gak nak tiru..nyampah aku..


ai,
wah..gembira kau nok air x tertunggak...xpe..nanti aku pulak..wah tetibe..


che sue,
kan..tp maybe dah x cool kot pakai diari2 ni..

peej said... [Reply to Comments]

abdul wafi,
mmg la..tp xde la poyo sampai nak tulis kat blog..pastu bile kene kutuk..emo..


faryn,
kan..biasa la tu..xde idea..tp kalau selalu baca blog seseorang..mesti akan terikut sikit2 la bahasa tu..tp xde la sampai 1005 tiru..tu melampau tu..


anon,
owh ye ke..aku baru tau..maybe la kot..

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
makin lama makin ramai..mcm cendawan tumbuh..


darling8tabby,
xde la kak..blog mcm tu selalu xde nuffnang..sbb kalau x indentiti terdedah..


wani,
internet mmg mcm harem la..

peej said... [Reply to Comments]

mys,
mmg tetibe..haha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...