Instagram : @peejburhan

adopt a pet~

[STICKY MODE]


ok ni bagi pencinta kucing..
kawan aku ni..ada kucing beranak kat umah dia..sekali 5 ekor ok..
nak xnak..dia bg jugak la mak kucing tu makan semua..kesian kan..
mmg la nak let go..gila kau nak bela banyak mcm tu..
tp sementara x putus susu..biarkan je la..

tapi since a week ago..
mak kucing2 ni x balik2..
rasanya org dah buang la kot..
so sangat la kesian..kucing2 ni xde mak..
tapi dorang ok la..dah boleh makan semua..

so sini aku tepek la muka kenit2 tu..
mana tau sesiapa yg berminat nak bela ke..amik la sekor ke..2 ke..
kucing biasa je la..
tp kucing biasa selalunya over manja tau..

x sanggup nak hantar spca..kesian..
or if lepas kan..takut xleh survive lak dorang ni..
ye la..baru 2 bulan kot..
sesia lak mati x cukup makan or kene langgar kereta kan..


:: ketandusan kasih sayang..noy keluar je..semua nak nyelit2::
:: ini aku panggil sedih..sebab muka mcm sedih sikit..tp aku rasa..dlm semua..ni paling comel kot..geramm ::
:: ini pulak si kontot..muka mcm sucre kan..tp ni ekor kontot ::
:: ni pulak zorro..sebab mcm pakai mask of zorro tu..huhu ::
:: pirate n zorro..pirate tu sebab mata dia tutup hitam penuh sebelah tu..heheh.. ::

:: ni pulak si panjang n kontot...warna lebih kurang..tapi ekor je lain2 ::
:: ni sedih...comel kan..sukee..noy pun suke ni.tu yg over amik pic tu ::

tapi aku x dapat la nak bela..
sebab umah aku pun dah kecoh ngan kucing2 yg ada tu..
kalau la sesiapa nak..sila la email aku ok..

nurhafiza.burhanuddin@gmail.com

nanti boleh set time bile korang nak amik ke apa ke..
owh xde charge apa2 tau..
FOC je ni..
kita org je nak make sure kucing2 ni ada tuan yg menyayangi dorang..n tempat berlindung..
ewaaahh..ayat...dah macam bukak kedai pet pulak..haha..
ok la..tu je..byeeeeeeeeeee...

12 Comments:

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

ya Allah...chomelnye koceng2 itu..
seperti teringin..
tp mak aku maseh berkabung mengenangkan koceng kesayangan die mati last year...over kan mak aku..

tp aku gerammmmmmmmmmmm

darling8tabby said... [Reply to Comments]

semua comei semua cantik..geram...yg zorro tu seksi...i loikee...

hajat hati akak mau semuaaaaaaaa...apakan daya...umah ku seperti spca jugaks...

to add on that kucen akak baru branak 4..tak prasan dia peknen pun ley..tapi sekor mati..tinggal 3..

sekian,
saya..ahli persatuan penchenta kucen..

hehehe

peej said... [Reply to Comments]

dark angel,
geram kan..tp if banyak sgt boleh pening kot..


darling8tabby,
banyaknye kak..kalau pija harus pengsan..ade 2 ni pun mcm dah x sanggup je..

ai said... [Reply to Comments]

aku nk adopt yg tukang pegang kucin tu bleh tak? ;P

ni kalau mak aku tgk ni musti nangis..sian le wei..pak kal le aku ni duk kat flet. kalau tak, aku amik bela.. :(

shasha said... [Reply to Comments]

haiyoh..hajat di hati tu memang nak..tapi en husband masih berat utk bagi approval laa...masih dalam level memujuk nih...

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

Peej..
niat ati memula macam nak amik jek pk pk bebanyak kali my husband dah dok jejeling kat sebelah ai nih..hihihihi..yang 3 ekor ai bela ni pun org buang and ada org jumpa and give it to doc haiwan here...ai cuba tetanya kenkawan ai mana tau ada yg nak bela k

peej said... [Reply to Comments]

ai,
alaaa..tukang pegang kucing ke..xnak ke adopt kakak kepada tukang pegang kucing tu..*mata kelip2*


shasha,
susah gak kalau hubby x suka kucing kan..teruskan memujuk..sebab boleh la menghilangkan kesepian ke apa..


sabrinaabubakar,
kalau dah ada byk x payah la..sebab bela kucing pun payah jugak...cost tinggi kan..ye..sila tanya2 kan k..

wid said... [Reply to Comments]

i nak tanyer u area mana yer??
my prend cam suka ur cat tue..

Abdul Wafi said... [Reply to Comments]

aww. that kids.

how cute.

peej said... [Reply to Comments]

wid,
setiawangsa...


wafi,
cute kan..ambik la sekor..

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

siyes!
kesian kat anak kucin!
nak nges pon ade!
hish!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohhoooo sgt cuteness! berikan sy si sedih itu!! :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...