Instagram : @peejburhan

xde elemen surprise langsung tau~

owh mesti ramai dah baca blog noy kan..
die kata die nak tunang..
keji ohhh...aku baru nak bg teka teki..biar korang teka sapa yg nak tunang..
nampaknya jelas mmg bukan aku la kan..hihi..

sebenarnye aku plan nak tunang sekali ngan noy..
aku buat belah siang..belah malam noy la..
dah plan macam2 dah...
n memula kite org nak buat dec..
tapi kan mama sakit...
so x jadi la...

bile mama dah sihat sikit bg tau la..
cadang nak buat march..
tp mama kata awal sgt pulak..
tu yg tunda ke may...
pastu mama x bg lak buat sekali..
mama kata x pernah di buat orang..
so impian x kesampaian la..

so aku decide nak tunang bulan jun...
tapi bile aku berpikir panjang...
aku rasa aku malas la nak tunang2 ni...
sebab di zaman kegawatan ekonomi ni..
haruslah berjimat...

plus aku ni bukan lg darah2 muda yg gedik2 nak tunang2..
sebab aku rasa mcm xde apa faedah je..
sebab aku lagi getik nak kawin.. ;p~~~~
kawin lg best..aku kan dot.dot.dot terlebih...so mmg wajib kawin terus...

so sile jgn tanya aku bile ke apa..
sebab aku xkan nak tunang2 semua ni..
ade rezeki n jodoh aku terus kawin..if dah confirm tu..
jgn la risau..saya akan umumkan pada peminat2 saya..
haha ayat cilakak..saje bg ayat feeling artis...

ok la..itu sahaja keterangan daripada pihak saya....
ta-ta...
*nak berangan kawin kejap*



30 Comments:

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

ok. sgt lawak. tp best! hehe.

Tina Najib said... [Reply to Comments]

haha..

gambar sgt over okkkk...

takpe nott, tunang ke tak tu tak kisah..janji kahwin!!! woohooo!!!

cepatlah kawin..pastu ko pindah duk sebelah umah aku..boleh aku hadap muka ko tiap2 hari..mesti ko suka ye tak? haha..

btw, chemott kencing kat dapur aku okkkkkkkk.. haruslah aku sekeh dia sekali, haha..

Sweettooth said... [Reply to Comments]

nice pic, peej :).

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kelassss gambar tu dek...

Musliha said... [Reply to Comments]

lawak tgk gambo tuh.. haha..
berangan free peej.. silaaaaa..

mummysya said... [Reply to Comments]

hehehehe!!! takyah tunang2, kahwin terus kan.... habis cer..

Anyway, kelakarlah pics tu...

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

hehehe ayat tak ble blahh...'sebab aku lagi getik nk kawen' ape yg dot..dot..dot..tu??horny yeh?ko memang dari dulu kan?hahahhaa: p

Sexy.Chewbacca said... [Reply to Comments]

Eh betul lah, I don't have the perasaan nak bertunang, aku nak terus kahwin.

I don't believe in extravaganza engagement ceremony, apasal nak kluar duit banyak banyak for engagement je. Baik simpan untuk kawin kan.

Even kahwin pon I don't believe in spending that HUGE amount of money, membazir.

Agaknya, besok lusa tau tau aku dah kawin depan tok kadi.

Haahaaa

Ceera said... [Reply to Comments]

tak merasa la aku nak tengok ko tunang nie.. huhu

MisSy F said... [Reply to Comments]

takyah tunang.hehe.kawin terus je please =) nanti terus dapat twins =))

shasha said... [Reply to Comments]

ala...salah sudah..eheheh..anyway..kawin nanti haruslah besar besaran yer peej...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

alahai ko ni buat kite tergelak je hahah :PP congratz kat noy. and mmg betul, ko kawen terus je la dgn bensher. majlis buat extravagant lebih2. nnti kalau kite ada kat klang valley ke, boleh kite dtg.. hihi :P

Tijah said... [Reply to Comments]

hahaha. tgk gamba tampal2 tu tingat aku citer last holiday queen latifah tu....tapi cantik ok. ko buat la garden wedding pija..

..tora.. said... [Reply to Comments]

hehehe..tunang tak kisah beb..asal dpt kawin...hehehee..korang ni ada gaya naik 3 beradik sepelamin nihh!! :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

kehkehkeh..! semoga cpt kawen...

ai said... [Reply to Comments]

ohhhhhhhh..kat sangat kuwus pija!!! dan..x semena2 pala ben jadik teleng!! oohhhhhhhhh

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peeja... tunggu aku balik!!!!
hahahhaha nak jugak tuh...

eh... lama ok aku tak baca kisah ben
gigih betol die kumpol duhet nak kawen!

Nora Maney said... [Reply to Comments]

heheheeh..comel la peej..u ngan ben..hisk..ala2 mat saleh gitu..

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak pija...sori tbe2 t'tgk lak blog akak..hehehe...by d way kan muke bf akak ni mcm sebijik dlm blog linda onn..mse linda g wedding linda jasmin pas2 dia amek pic linda jasmin.kt blakang linda jasmin 2 nmpk mcm bf akak..linda-onn.blogspot.com

peace =)

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ gambar bawah tuh memang tak leh tahan betul. comel jer, ben la, dengan muka n badan senget2. hahahaha... ~

peej said... [Reply to Comments]

beautiful disaster,
best kan..berangan itu free..


tina,
duk sebeah umah kau??apa kelas..aku kan duduk pavillion..muahahahaha..
NOOOOO..memandai tau kau ni..tamin ialah cium pipi atau cium idong.. :)


sweettooth,
thanks ;p

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
harussss..feeling kurus kak.. ;p


musliha,
tu la kan..konon la kawin glamourous..tp xdo maknonyo.. ingat aku kaya,.


mummysya,
kan..itu lah perancangannya..harap Allah permudahkan la ye.. ;)

peej said... [Reply to Comments]

mrs.shaf.e,
haha..tu la pasal..aku mendengar nasihat org ramai..yg kata aku ni dah tahap wajib kawin..so baik aku kawin je kan..xyah tggu nak tunang2 ke apa..


sexy.chewbacca,
exactly ok..ikut kegedikan aku..aku rasa nak pergi pejabat kadi je kawin ok..senang..abis cerite..tp of co la mak aku xkan bg itu semua kan..haihh...ye la..nak buat wedding reception semua tu sgt memeningkan ok.. ;|


ceera,
x merasa la..tp kau akan merasa tgk aku kawin..n entry2 aku akan dtg yg berunsur lebih menakutkan..hiahahahah..

peej said... [Reply to Comments]

missy f,
wah dpt twins..teruja nya..pastu terus aku ikat..gile kau..pengsan ok nak jaga ramai2..
hoh..jauhnya aku berangan..


shasha,
Insyallah..siapa xnak wedding besar..tp ikut kemampuan la kan..aku xmo sampai membazir2..plus wedding meriah..tetibe lepas kawin melarat2..xmo la kan..


wani ,
melampau la extravagant la apa kan..biasa2 aje..sebab yg penting nikah tu..itu je yg aku nak pun.. ;D

peej said... [Reply to Comments]

tijah,
hahah..a ah kan..die suka tampal2 tu..garden wedding..xde makna..malaysia ni panas melampau..ade gak berlengas2 semua org..x pun tetibe hujan lebat..x pasal kang pelamin anganku musnah lak..


tora,
xde la..semua xnak..mmg akan buat lain2...cuma kemungkinan thn yg sama semua.. ;p


lily.lotus,
Aminnnn..wah laju je aku amin kan.. ;)

peej said... [Reply to Comments]

ai,
kannn..aku pun x sangka aku kurus..
ben tu teleng sbb gembira sgt dpt kawin ngan aku..


lil^red799,
harus..by the time aku kawin..confirm kau dah balik..


nora maney,
loh..dah amik pic wedding j.lo n chris judd..haruslah feeling wedding mcm ni..ngeh~

peej said... [Reply to Comments]

anon,
kau bg terkejut tau..ye ye aku ingat ben pergi ke apa..sambil dlm hati berkata, "cis..pergi x bg tau aku"..
rupanya bukan..ade la sikit kot..tp my ben manis lg kot..hiahahah..nak jugekkkkkkkk..


mizzamy,
comelkah??mcm cacat je.. ;p

fa:scinating said... [Reply to Comments]

pija, wedding picture, why titsie-doodles go small oredi? nanti masa nak berlari-lari anak (konon sweet) no bouncy-bouncy-beyonce laa...

no highlight of the wedding laa!!!

peej said... [Reply to Comments]

fa:scinating,
nak jugak kan..ok aku akan pastikan masa2 akan dtg..aku akan amik yg tek cha mcm kau ok.. ;)

nasaoji said... [Reply to Comments]

klu tgk lam blog aku pic ko ni, mmg sbijik korg, tp, bila bukak blog ko sndiri..hehehe..pande ko ek...

brangan dulu, leg jd kenyataan nnt..kan..kan...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...