Instagram : @peejburhan

wayyyy before dunia blog wujud~

pic2 ni aku dah amik lama gile dah..
ade dekat 2 bulan kot..
simpan je...malas gile nak update..
tp ni rajin sikit..aku buat je la..

ari tu aku dok kemas2 bilik..
konon spring clean la..walaupun malaysia mana ada musim spring kan..
tgh2 dok korek2 tu..aku jumpa diaries lama aku..haha
yeee...sebelum dunia2 blog ni wujud..aku mmg suka tulis dlm diary..
aku bukan poyo2 blogging sebab tgk org lain nak blog..
cuma aku lg suka diary kot..
kat situ aku betul2 luahkan perasaan la..
tp blog ni susah kan..
ye la..sebab org baca..n nak kene jaga hati org la..
tah apa2 tah..
wah tetibe emo lak..


:: ok ni diary2 aku yg still aku simpan..ade yg dah buang..tah mana campak... ::
ni diary aku masa zaman form 1-3
zaman mrsm...
log book aje...
tp meriah kau..siap balut pakai wrapping paper garfield lagi..haha
dulu kire kalau kau minat garfield..kire happening habis la.. ;p
siap ade pic devon sawa lg..tah apa2 tah..

gile banyak weyh aku tulis...
paling x boleh blah..
bukak je terus nampak nama ICE..
siap huruf besar n bg bold lagi..hiahahah..
tah apa yg aku merepek2 dlm tu..
nanti2 aku nak baca la..n nak gelakkan diri sendir..hihi..


tgk la tu..last aku tulis dlm tu ialah tahun 98...
lama dah kan..dah 11 thn dah umur diary ni..

aku ingat lg..
aku dulu dok block I..
bile cuti kata seminggu ke..sesiapa yg x blk umah..
akan dikumpulkan..dok block I..
senang warden nak monitor kan..
so bilik aku la yg salah 1 org duduk...
aku lak boleh lupa nak bawak blk diary aku..
ade sorang budak batch aku ni baca ok..
cilakak..dah la baca..siap bg tau aku klg..pukimak betul..
serious aku xkan maafkan..
die in hell bitch..haha tetibe..
cerite lama pun kecoh..tp pedulik la..aku x suke ok.. grrrr...

ni lak organizer masa aku form 4 & 5
masa kat BBGS..mmg IN la kalau pakai organizer ni..
aku even tho ni organizer..aku tulis2 jugak mcm diary..huhu...


dulu kan IN event2 mcm ni...extreme la konon..
so dapat flyers2..mcm ni siap tebuk letak dlm organizer..kire gempak abis la..haha..
buduh gile siot...

dalam die mcm tu la..
aku stitch je..nak buat 1-1 gile banyak weyh...
click la pic tu utk larger view ye..
owh zaman tu aku feeling nak comel2..
so aku suke la beli sticker2 tu kat living cabin..pastu lekat sana sini..
apa2 kawan2 bg ke pun aku tepek2 sana...
siap name tag la apa la..
tah apa2 benda la yg aku gantung bg sarat tu..haha

gambar belah kanan atas tu ialah kod rahsia zaman aku mrsm dulu..
geng2 aku punya la..tp ni aku tgk balik..1 hapa aku x paham ok..
bawah tu..siap tebuk2 postcard..letak jugak..
tu postcard planet hollywood tu...
kire best la tu ade postcard tu..haha..

tgk la aku tulis2 aktiviti harian tu..
siap lekat2 sticker..
konon comel..tah apa2..
siap pen color2 lagi..gedik gile..
benci pulak ngan diri sendiri...buduh..

gambar first tu note pad..
sayang sangat nak gune..amik kau..sampai sekarng kat situ je la benda tu..
aku pun dah lupa ngan kewujudan die..

pic 2nd tu card nysya bg aku..
dulu kan suka je buat card sendiri..kire creatif abis la..
tp motif kau letak gambar aku pakai tudung gaya mcm tu apesal nysya??
keji ok..mcm nak pergi pasar je..

haha pic no 3 lg x boleh blah..
aku dulu mmg la pemalas pergi sekolah..
ye la..mrsm hari2 kene pergi sekolah..mana bole ponteng..
dpt sekolah biasa..mmg keja aku ponteng je la..
tp aku ponteng tido umah je..xde aku merewang2 ke apa..
tgk la tu..siap aku buat table sendiri isi hari apa aku x gi sekolah..
kau tgk bape banyak merah tu..huhuhuhu..
campur2 semua..dlm setahun..kire 3 bln aku x pergi..baguss kan..

pic bawah tu ialah collection sticker aku yg byk gile tu..
tah apa aku nak buat ngan sticker2 tu ntah ...
n note book..pun aku tebuk letak situ..
last sekali tu more postcard...


ni pulak diary masa ngan kekasih lama..back in 2003-2004..
matiklah simpan lagi...kalau ben tau mau ngan aku2 sekali die bakar..
tu mama bg..tah supplier die punya ke apa..
aku buat la jadi diary..hiahahahhh...

segala benda aku selit...
siap ade pic kekasih lama lagi..hahahha...gilo..
tp kan..dah lama x bukak..bile buka balik..rasa pelik..
rasa mcm, " eyh.aku pernah couple ngan die ke??"

dulu aku sangat la psycho..
mmg gile pun tonggeng2 cinta maut..
semua aku tulis la dlm tu..
tah mcm mana..1 hari tu..ben dpt baca diary aku ni..
time tu aku baru2 lg couple kot..
harus la die sentap kan..
tah apa2 kan..die yg baca..die sentap..nak salahkan aku pulak..

yg aku tau...
aku bukak je diary tu..
aku nampak surat..
haaa kau..gile drama ben ni..siap bermadah2..
kau baca la sendiri..
time aku baca ni..nak tercirit2 je aku rasa..
serious aku lupa sungguh ngan benda2 ni..

:: surat ni aku stitch..tgh2 tu keliru sikit..pandai2 la baca yea ::

omg cho punny la..
td aku baca lg..aku gelak2 lagi..gile drama tau die ni..
paling x boleh blah..awal2 dah mencarut kat aku tau.. "Ass"
keji weyhhhhh....buat2 la eja betul2...

owh pic ni pun ade dlm tu..
apa la yg ben pakai tu..
mcm mat bangla dah aku tgk..
die kata die pakai kat kedai tu punya tie..agak2 la kan..buruk gile ok..
pic atas tu zaman zouk kot..apa motif tah die amik pic mcm tu..

sikit punya berjela2 aku tulis..
tah apa2 yg aku merepek..
tapi x silap aku..dulu aku pernah baca..
half je aku dah x sanggup..
bukan apa..aku mcm perempuan psycho ok..
ape kejadah aku jd mcm tu tah..
teruk betul...nasib sekarang aku dah ok..huhuhu...

:: tetibe aku nampak ini ::

tau kenapa??
sebab dulu pedd duk umah aku..
ade la 3 bulan kot..
so die adalah bengong..
die buat diary aku mcm diary die ok..
siap lukis2..siap ade tulis2...

siap bile aku marah..die kata aku kedekut..keji..
herlowwwwwwwwww...diary aku ok..
tp aku adalah mcm budak kecik..tulis2 mcm tu..
nasib aku x tulis Alif Lam Lam Ha..mcm zaman kecik2 dulu..hahaha..

tgk a pedd merepek2..


:: tgk a tu...aku nak tulis diary..die nak tulis..bile aku mintak2..die kata aku peloket..tah apa2 tah ::
pelik2 la pedd tu..tp if baca balik rasa kelakar...
yg "btol tuuu" tu kite org ejek dayang nurfaizah..
die kan nyanyi suka tangan mcm kedepan2..mcm spastic la..tp aku suke je dayang tu..
tp ade satu rancangan tu..die tanya2 soalan kat peminat..
bile betul je..die cakap "btol tu"..sambil tgn die dpd belakang..pergi kedepan..betul depan muka peminat tu..
so rasa kelakar..so if ever kite org nak cakap apa2..akan buat gaya tu la..



owh pedd buatkan aku lagu..
zaman aku ngan ex aku dulu..
best lagu die..
dulu die siap record bg aku ...
ade kawan die main gitar..
sedap aahh lagu tu..
tp x sure mana pergi kaset tu..me loike..

owh itu je la sedikit sebanyak..
sorry la..aku ni lately mood malas gile blogging..
so ni update panjang lebah..
kire ok la ye...

23 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Adohhhhhhhhhhh sakit perut aku gelak baca surat Ben

"Selamat tinggal ku ucapkannn"

Eh tapi mesti payah gak kau nak memujuk dia kan. Comella Ben ni. Tetibe je la plak kan.

Musliha said... [Reply to Comments]

lawak la peja..
tapi mmg best kan..
kenangan..
paling takleh tahan tuh surat ben.. hahahahaha..

mylife said... [Reply to Comments]

gila jiwang surat ben! hahahaha, gelak sampai sakit perut aku...

p/s pija, ben tak marah kah surat cinta maut dia di publish? hehehehhee

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohaha cool gile, diaries ko da jd mcm scrapbook pun ada sbb letak mcm2 dlm tu. sangat la kreatif ok ^^
kite pon tulis diaries jugak, melambak dlm almari tu xtau nak campak mana dah rofl.
yg kelakar adalah bila ko mcm share diari dgn pedd. dia pun nak tulis jugakk xboleh blah ok.. ekeke

mama fatini said... [Reply to Comments]

hehhehe tkleh blar ngan surat yg ben tulis tu..hahah kelakar

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

Ass,

Kehadapan Nurhafiza yg disayangi dan dirindui.

Saya sungguh tidak menyangka walau pun muka ben itu sangatlah kental, garang dan menakutkan setengah orang, tapi tidaklah saya sangka yang dia juga adalah kelakar dan berdada jiwang. Pada pendapat saya mungkin Ben terpengaruh kerana membaca novel-novel cinta melayu jiwang leleh pada masa itu. Oleh kerana itulah ayat-ayat surat cintanya berbunyi seperti itu. Seperti Awie dalam filem baik punya cilok.

Saya akan sering mendoakan kebahagiaan anda dan maafkanlah saya jika komen ini terlalu panjang. Selamat tinggal ku ucapkan!

Yang benar,
Dzaza

~ gyena~ said... [Reply to Comments]

wow yunk.bukan main ko punya creative pasal bager2 diary ni eh..suka aku tgk. mcm scrap book lak

jAjA said... [Reply to Comments]

hahaha...
went i saw ur Garfield devon sawa diary!!! ~ i totally remember them..
it's always with you kan.. hahaha..
okie.. i bet not just ICE's name is in there.. ur crushes and ex too pun ade kan.. hahahaha.. like every single detail that had happen huh.. :p anyway, sape yg bace ur diary?? our batch?? really?? i can't recall bout that plak.. anywho, i found the cassette tape that i did for utin remember... and we were blabbing in there for stupid reason.. it's really funny when u listen back to it.. ;p...

hahaha.. same here.. same la kite pija.. the organizer mase form 4-5 full of crap in them.. and that planet hollywood 18SX postcard.. hahaha.. plus, that so called encrypted secret sign language thingy i have no idea what it means!! hahaha..

Ajipp said... [Reply to Comments]

ekekekek siap kongsi2 tulis diari...
siap tanda "jangan baca drpd sini"...
gila lawak ahh...
tak sangka pedd tu sewel mcm owner blog ni jugak hahahah...

"...kamu yg bawaku terbang lalalalla..."

MisSy F said... [Reply to Comments]

devon sawaaaaaaaaaaaa.masa tu hot la dia tu kan.aaah dulu i ada diary tapi memang pyscho ok.still lagi pun tapi sebab mak sudah jumpa terpaksa la humban ke mana ntah.pedd ni mmg tau.selamba dia je nak tulis camtu tapi best la.mcm cool gila ada memories mcm tu.

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

alamak..bestnya ada diary2 ni semua. simpan bebaik blh jadi rujukan cucu cicit semua ehh

Che Sue said... [Reply to Comments]

u r sooo lucky to have fren so 'crazy-fun' like pedd...hehhehe..

peej said... [Reply to Comments]

chics,
die mmg suka ok drama2 ni..x suke..mmg payah pun..x suke aku..memanjang la selamat tggl ku ucapkan..tp dah dekat lima thn jugak couple..


musliha,
tu la 1-1 nye surat die pernah bg..over kan.tah apa2 tah..


mylife,
alaaa..ni bukan surat cinta ke apa..die mmg suka drama2 mcm ni..so nothing private..ni semua bahan2 nak bg gelak je..ngeh..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
tu la..sendiri punya diary ada ok..tp saja dengki nak jugak nyibuk2 kat diary aku..


mama fatini,
die mmg mcm tu..kadang2 if gaduh..tetibe die call..pastu nyanyi lagu 'salam terakhir'..die mmg mat drama..


my spirit finger,
buduh kau..tapi die mmg terbawak2 drama melayu la..pelik2 je..memula x leh terima..tp lama2..rasa kelakar lak..heheh..

peej said... [Reply to Comments]

gyena,
alaa..time tu mmg semua org punya organizer mcm tu..so semua mcm ade je..seronok masing2 nak lawakan organizer masing2..


jaja,
cit..perlu la kan kau bg tau byk lg nama dlm tu..haha..
ade ok budak batch kite..nanti aku bg tau kau..x sukeerr..
tu la pasal..aku pun x paham secret code tu..hihi..


ajipp,
harus ok..sebab pedd n noy suke je konon nak terbaca2..keji..
ye..kami adalah sewel..sewel adalah best..


missy f,
tu la..time tu mcm bengang je pedd tulis2..tp bile baca2 balik..seronok je rasa..mcm rindu je zaman muda2..haha

peej said... [Reply to Comments]

arianna,
gile apa..kalau ben tau angin kot...bahaya..haha


che sue,
ye..mmg gilo..tp sangat fun if dapat lepak sama2..bile ngan noy sekali..sebab noy pun sewel jugak..

shasha said... [Reply to Comments]

peej..aku rasa jiwa menulis jurnal memang dah sebati ngan kamu.....tapi skang tak tulis diary lagi kah???

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ben tengok muka mmg garang tapi amat lomantik kan...hehe...

akak pun dulu suka je tulih2 diary..paling sakit hati nyer..abang akak baca! cis..buat malu jer kan..

Tina Najib said... [Reply to Comments]

peej,

sapa baca diary ko? ko penah bgtau aku ke? aku rasa mcm tatau je..sapa ehh? hmm..

aku kan baru perasan, aku x penah tgk muka A***, ex-bf ko tu..apsal ehh? nanti aku nk tgk gambar dia, hehehehe..

ben nye surat so funny..but that's just him kan? haha.. jiwang karat.. tu tang masuk tang 'janganlah biarkan cinta kita dimamah usang', ahahahaha..

well, even if he's my bro-in-law, dia bakal suami kau okkkkk.. lagi horror.. hehehehe..

muahmuahhh...

miezrina said... [Reply to Comments]

wakakakakkaka.... adehai ben

hermmm

aku rasa pija ngan ben akan jd the comel couple ever.....

hidup korang mesti best je kan...

ada je prihal membahagiakan di keliling kau pija.... adeh

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
x dah..sebab aku dalam dunia bunga2 cinta..dulu penuh ngan frust je..hihihi..


darling8tabby,
keji kan org2 yg suka baca2 diary ni..x reti2 ke diary ni private..jahat tau..


tina,
tu la pasal..ben mmg drama lebih la..x dpt di tolong lg..

peej said... [Reply to Comments]

miezrina,
xde la..xde la bahagia sesaja..ade jugak time2 nyampah n bengang..cuma aku prefer not to share it here la..
sbb time marah kan we tend to write something that we might regret in the future..
so aku share yg indah2 aje la.. ;)

nasaoji said... [Reply to Comments]

bagus ko simpan diary2 lamer tu..jgn buang ooo...kenangan..leh gelak2 bile bc...kan..kan...

biase yg ader diary nih, cam jiwang sikit ek?.,....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...