Instagram : @peejburhan

sekali sekala aku pulak belanja~

kami adalah teringin nak makan ice cream..
walaupun sekarang ni musim hujan..
tapi nak jugak ice cream...
tapi buhsan jugak asyik makan ice cream mc d..walls ke..apa ke..

teringin nak makan ice cream sedap2..
nak haagen dazs..mana nak carik la malam2 kan..
so ke JJ au2 sahajo..sana ade baskin robbins :)
makan pergi la sana..
teringin nak try chocolate fondue tu..tp xdak..benci tau..
so amik yg seperti bawah ini sahaja..


noy amik strawberry apa tah..n apa eyh noy??cookies n cream eyh??lupa la..
wet topping letak strawberry..dry topping letak kacang...
aku lak amik nutcracker sweet...n chocolate apa tah..
sedapppppppppp..banyak2 kacang...
then wet topping aku letak caramel..dry..kacang jugak..
dan kedua2 ini cost me rm 49.70 ke apa..
gile mahal..tp xpe la..sekali sekala kan..
aku bukan kaya nak makan selalu ke apa..
ade la ni kali kedua kot aku makan..
1st masa aku form 3..miahahah..
sebab aku ni x suke sgt makan manis2..
ceh poyo, pedd sikit punya menyampah dgr ayat aku tu....
padahal aku mcm bedal semua je..

:: menikmati ngan penuh kusyuk ::

ade la 3 meja je..
1 meja tu bole lak manager die ke apa ke buat kertas kerja la apa..
so first few bites kite org makan berdiri ok..
nasib ade org yg mengerti..pandai2 gerak...
kalau x makan berdiri ajo...

:: muka kepuasan dapat makan ice cream..edan lak mcm muka terpaksa je...sebab die yg kene habiskan semua ::

baju yg edan pakai tu aku yg punya..
aku beli dah setahun kot..x pernah pakai..
sebab??sebab kalau aku pakai lebih kurang mcm sarung nangka..
hiahahah..dasar x sedo diri..perasan muat la konon..
padahal size edan..so aku bg die je la..
ye kawan2..mari gelakkan aku beramai2..

owh satu lagi..ape kejadah pose aku lately ni ala2 pose majalah mangga ni??
pose ala2 kepit2...tp aku x kepit pun..mcm tu jugak.. ;p
ye..ayat di atas..adalah berbentuk puji diri :D
alaaaa..bg la can..apa lg yg boleh dibanggakan..
pinggang xde bentuk(xde bentuk ke berbentuk???)..
buntut leper..so janji ( . )( . ) mantop sudehhhh.. ;p


:: antara org2 yg aku sayang..walaupun dorang kadang2 menyakitkan hati aku ::

balik tu aku beli 1 pint utk org rumah..
lupa nak snap..
yg tu aku amik perisa mint chocolate chip ke apa tah..
n nutcracker sweet...
torbang lg rm25...

mahai betul kan..
i mean ngan itu semua..kenyang kot kalau aku makan kerisik..
siap dapat siakap steam semua kot..huhu..
ye la..aku ni x kayo..bg aku utk ice cream..kire mahal la tu ok.. ;p
tp xpe..sekali sekala aku belanja ngan duit aku yg x seberapa ini...

12 Comments:

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

ala peej, sekali-sekala kan walaupun mahal.. janji hati puas :D

rynz said... [Reply to Comments]

peeja,

kalau nak beli icecream BR, beli on 31st of each month yg ada 31st lahh ;) since dorang akan bagi 31% disc untuk yg pint, quart n gallon tu... tp tuk yg cam u mkn tu takderlah discount :D

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ sedapnya ice cream tuh. BR memang mahal pun. sekali sekala okeyh la nak rasa. ~

idayusof said... [Reply to Comments]

lame x komen sini.

gamba kali ini nampak ceria lah. :)

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

berapa lapis edan pakai t shirt di dlm sebelum dibalut t shirt kuning di luar tu?

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...ice creamm..nak gak nak gak...banje arr peej..hehehehh

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

omgz mint choc chip tu is my fave!! ni yg teringin nk balik shah alam mkn ais krim ni.. wahaha.

kak senduk said... [Reply to Comments]

sape jantan ni peej comelnya...akak nak kenal..kalau x leh akak colek dia nanti..hahahaha

peej said... [Reply to Comments]

liza,
tu la kan..kalau nak selalu mmg x dpt la kot..


rynz,
tu la..tp bulan ni xde 31...nak tggu bln depan kah??gile ngidam lama mcm tu..


mizzamy,
tu la kan...kalau selalu pengsan la..

peej said... [Reply to Comments]

idayusof,
ceriakah??ceria la kot..dpt makan ice cream :)

myspirit finger,
t shirt dalam tu mmg design mcm dua lapis..
pastu die pemalas..die sarung je t shirt luar tu...


shasha,
mcm aku kaya la kan nak belanja2..ice cream calong bole la..nak??

peej said... [Reply to Comments]

wani ,
ok la..tp rasa pelik jugak la..rasa ubat gigi...aku lg suke yg nutcracker sweeet tu..


kak senduk,
hahaha..tersedak baca tau..tu edan..bf noy ..my sis..nanti pija bg tau die..huhu..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cedap nye ice cream...:D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...