Instagram : @peejburhan

sedih tau...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...
jangan la cakap aku sampai hati ke aku nak give away chemott..
mmg x laaaaa..
even aku tgk sucre pun aku rasa kesian...
ye la..
dorang adalah gembira je...
jalan2..balik umah makan semua..
ni semua kerana noy n mama yg kijam..
x pasal2 sucre n chemott jadi mangsa... :(

tp aku lg sanggup bg org dpd hantar spca...
even sucre pun hold dulu..
maybe ade kawan PG yg nak amik..
owh x sanggop..so saddddddddddddddddd....

15 Comments:

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

huhuhuuuu aku pun sedih dowhh...serious..kesiaaannnnn kat chemott n surce

dulu kucing2 aku yg died pasal sakit pun aku nangis (ade 2 ekor)...mak aku bagi kat org lain pun aku nangis... burung bapak aku bela but then he decide bagik lepas pun nangis, anjing yg datang mintak mkn pas tu di kerjekan oleh anjing jiran aku pun nangis tau...ne sume cite betul tau,aku memang sayang ngan animals2 ne..

peeja jgn la bagik kat org lain...kesiaaannnnn laa....huhuuhuuuu

shasha said... [Reply to Comments]

huh??..biar benar??...takkan nak give away kot....dah la chemott sgt cute...tak bole~~~..aku tak benarkan...ahahah..emo skejap..

Ann said... [Reply to Comments]

Peej,

Pls jangan give away sucre & chemot pada org lain/spca...pls don't..tsk..tsk...they are such cutie pie...pls pls don't...

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

erm sday la plak entry ni.

Chemot tuh sgt chumeln kiut..

gebu bagai..

nanti kalo da give away, mesti da tada gmbar dia kat cni kan?

=(

chics said... [Reply to Comments]

Apa2 pon jangan hantar spca, nanti kalau dah takde orang ambik, diorang put to sleep :(

Tny said... [Reply to Comments]

Hiskk!!! X kan ko tetap nak kasi kt orang kot? Hishhkk!!! X mungkin laa.. korang jampi2 lah suh kucing2 boleh get along together gather..

haku kayer said... [Reply to Comments]

jgn la sampai nak bg kat org or antar ke SPCA. u know what? kat SPCA, my sis ckp kalau lepas satu2 tempoh takde sapa yg adopt kuceng ataupon anjing tu, diorang akan lupuskan. sbb diorang takkan termampu nak tanggung kuceng yg byk2 tuh, sbb maintenance utk makanan, ubat, bla bla.. so pikir2 kan la kalau nak antar ke SPCA.

binatang akan amik masa nak serasi.. kuceng tak suka persekitaran dia berubah. even kalau ubah kedudukan perabot kat umah pon dia tak suka.. ini kan plak nak bagi kat orang. sbb chemot dh besar, lgpon tuan baru dia takkan dpt sayang dia camne ko sayang chemot.

my advice, bela je la chemot & sucre tu.. biarla dia dok luar pon, janji dia tau tuan dia ada kat umah tu n dia leh blk anytime. ada masa, kurung plak si hannan, n spend time with chemot & sucre.. kalau ko rindu kat kuceng ko nnt, dia pon akan rindu gak.. sbb aku penah, rindu jenny (kuceng ku itu..) yg teramat, dia jatuh sakit n hampir2 menemui ajal. dia taknak makan n nak jalan pon tak larat. bila aku balik, jumpa dia, dia tdo ngan aku n makan pon nak bersuap..

aku cite ni bukan apa, sbb aku taknak ko wat wrong decision... isk isk.. aku lak emo nih...

<< s| teD| yanG GOmuK >> said... [Reply to Comments]

peeja.. klu bg sy pilihan.. x nak lah kasik chemmot tue di adopted ke ape ke..? tp klu dah x de pilihan.. apakandaya.. peeja try masuk sini http://www.kitten.com.my/
kat sini klu owg nak adopted leh caye sket.. sbb mmg derang pecinta kucen.. klu peeja nak letgo cenggitu jek.. takut gak mase depan kucen berdue tu.. harap peeja x salah bg kucen pd org yg tol2 nak jaga..
kesian kat derang.. dah biase di manja.. nanti tetiba.. kena anto ka spca tue.. dok ramai2.. x makan ke.. comot2 ke.. alahai.. bergenang airmata nie..
peeja pk lek lok tau..

fanna said... [Reply to Comments]

kalau dah sunat chemot, sucre and hannan kemungkinan besar masalah ni takkan timbul lagi.marking territory selalunye akan stop terus and perasaan nak gaduh tu berkurangan sikit laaaa :P kalau memang betul-betul dah tak boleh nak jage jugak, maybe boleh sunatkan atau bagi orang yang betul-betul nak tapi jangan hantar spca ek.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

omg kalau sedih betul2, jaga je dua2 kesayangan itu.. susah sket pun xpe T_Tv

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej..jgn anta g spca tu..sian chemott..cube ko tgk muke dia tu...

Ceera said... [Reply to Comments]

aku tatap sedih bila pikirkan ko mau bagi chemott kat orang, tak sukeeeeeee...

Musliha said... [Reply to Comments]

ermm.. nak bagi juga ker?
kan derang dah lama duk situh..
sianla.. ada org br derang kena pergi.. uwaaaaaaaaaa.. emosi akuuuuuu..

Anonymous said... [Reply to Comments]

ja, kalo ko bebetul sayang budak gemuk seko tu...ngan budak jahat yang seko lagi tu, pertahankan la hak dorang. bincang la elok2 ngan mama and noy. sape lagi nak bela nasib budak dua eko tu?!
ce kalo ko kat tempat docing (dorang), ape la agaknye ko rase bile orang yang claim dia sayang ko tapi dia tak pertahankan ko?

ikut la nasihat reader sorang tu, kurung hanan selang sehari ke ape ke untuk ko spend time ngan budak dua eko tu.

tak pun ko bagi Tina.
aku pecaye Tina akan jaga chemot elok2.

harap ko tak buat keputusan silap hanya sebab hanan! :) plis.

oh...kalo ko rase ayat aku ni menjengkelkan ke ape ke... im corry! :p tapi aku series.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

i feel u dek..coz lama bela kan...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...