Instagram : @peejburhan

sbb jonet aku sanggup x tido tau~

last sunday..jonet dtg umah aku..tido sini..
sebabnya die nak servis kereta tu kan...
sbb malas nak tempuh jam..kite org keluar la rumah pukul 6.45am kan...
xde makna ok..jam melampau..x suke ok..sana sini jam..
x dpt bayangkan la org2 yg kene tempuh jam hari2 ni kan..
boleh jadi gilo ok...


:: aku ikut kereta jonet ::

jalan jelatek nak ke dato keramat pun dah amik masa 15-20 minutes ok..
gile melampau...
dah la..sampai je jalan ipoh..
aku terpisah dpd jonet..
pastu boleh lak aku sesat2 ke segambut semua..
cilakak betul..nasib aku reti carik balik jalan..
kalau x..confirm terus balik la aku..


:: muka org x tido semalaman sementara tggu jonet uruskan apa tah kat office tu ::
:: amik apa barang2 penting..then kami pulang ::

sampai umah dah pukul 9am..
makan2..sembang2..
then hantar noy ke traders hotel..
jonet ajak pergi klcc..layankan lagi...
ingat lepas tu bole lah tido ke apa..
jonet ni gedik lak..
die kata, " not without u " (sambil buat nada kate winslet dlm titanic)

then ke traders hotel..
noy x kerja..stanby aje..
tunggu die..berjanggut sikit2...
pastu kami ke klcc..
traders hotel kan ade mcm buggy bus tu..
so naik itu la..sukeeeee..
selalu nampak je kan..kali ni bole naik..hihi..

jonet gedik..die ajak jalan kaki je..
die kata die selalu kene berlari 5km..
siap bawak back pack berat 11kg..n senjata bape kg lagi..
wahhh..agak2 la kan..
die dah tentu la tentera..aku ni..mau terkincit2 di dalam seluar....
kang jadi mcm zaman kecik2 aku pulak kan..
xde makna ok..

:: muka adalah happy dapat naik..hihihi ::
:: seronok..noy konon muka teruja la tu... ::

tp kite org dpt duduk mengadap belakang..so agak majal la..
ye la..org tgk2..hihihi..
tp die bawak gile laju ok..mcm naik roller coaster je rasa..hohh...

first stop ke body shop..jonet nak beli pencuci muka..
lepas tu makan kat a&w...
noy x makan lagi kan dpd pagi..
aku sudah kenyang..so minum aje..

:: jonet makan waffle..aku lak amik float n onion ring..sedappp..mengapakah sedap sgt ah rootbeer float ni...sukeeeee ::
:: walaupun x cukup tido..tp muka aku masih ceria..noy lak mcm malas nak layan..sebab die pun x cukup tido tu ::

ingat lepas makan..
balik terus la..jonet nak beli perfume pulak..
die ni gile perfume ok..
aku rasa tiap bulan die beli..
pastu kalau die pakai..baru suku..rasa2 x suke..main bagi je orang..

jonet nak beli perfume chanel..allure..
so pergi la ke isetan...
mcm cilakak ok perempuan cina kat counter tu..

jonet mintak la nak bau..die bagi la..
pastu jonet tanya..
jonet nak tanya berapa ml..
tapi perempuan tu kerek2..

jonet : ni berapa ml eyh..
perempuan cilakak : yg kecil is 269..yg besar is 469 ( aku x ingat harga sebenar tp mcm tu la..)
jonet : x..yg besar ni berapa...(belum abis tanya)
perempuan cilakak : yg besar 4!!! 6!!! 9!!!...

siap cakap ngan muka2 ok..
siap tekankan harga tu ialah empat ratus lebih.
buat2 muka mcm jonet ni x mampu beli la..
mcm kite org ni hanyalah cikai2..

jonet : i know..,i meant..how many ml is this..
perempuan cilakak : owh..it's 50ml n 100 ml...
jonet : ok..bg saya yg 100 ml..
perempuan cilakak : owh..u mean u want it.. (muka terkejut)
jonet : yes...

pastu die bungkus2..
tulis resit semua...

perempuan cilakak : people who purchased chanel's stuff have expensive taste..

pastu senyum2..
banyak la kau punya 'expensice taste'..
meh sini aku kentut kat muka kau..aku bg kau rasa ' kentut melalu taste'.. elemen petai jering nak???
aku ngan noy dah meluat..
ye la..kau tu keje sales assistant...
kau x bole nak judge2 orang..
mentang2..kite org selekeh2..kau assume..kite org x mampu la..
silap2..kau kerja je la kat situ..kau pun x pernah beli apa2...
benciiiiiiiiii ok..
tapi seperti biasa..jonet ni kan baik hatiii..
die mana ade bengang ke apa..
aku ngan noy je la rasa berapi2...
x suke ok..herghhhhh...

lepas je beli tu..
kami pun pulang..
sebab aku dah jalan terhuyung hayang dah tu...


:; kami hisap rokok kejap..sementara jonet cucuk duit..n tunggu buggy tu nak ke traders hotel ::

lepas tu ke sana kemari la dorang..
aku ternganga tido2 ayam dlm kereta...
yg pasti pukul 3ish pm baru sampai umah ok..
melampau tau.
sian kat aku ni...

10 Comments:

souled_oUt said... [Reply to Comments]

hai peej.. lama xtinggal komen kat blog u ni.. wahhhhh jonet pakai latio sport ekk? i love that car.. kalau kaler merah lagi i sukaaa.. hehe

btw, salesgirl tu mmg cam haram ok.. kalau aku, aku amik perfume tu sembur kat mata dia.. amik kau.. rasakan.. kerek nak mampus..

Musliha said... [Reply to Comments]

wah.. berlagak giler eh pompuan tuh.. penampar sedasssssssss..

nURuL izZA said... [Reply to Comments]

kerek ok sales asstnt tuh.cam bagosss..
iskkk...suke suki judge org kn.

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ susah juga org2 ni. tahu judge org dari luaran jer. cuba bukak purse tengok. ada duit ke tak? ~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ha a dulu kat univ, masa nak pergi kafe ada jugak nampak bdk2 ROTU lari2 tepi jalan tibe2 je.. dgn pakai baju askar, dgn beg besar lari2 haha.

tu la yg menyampah tu kn. sales assistant pulak yg melebih2. layan la semorg sama rata, kan semorg adalah potential customers.. ciss. baik adukan aje kat manager pompuan cine tu >.<

Ceera said... [Reply to Comments]

betul3x

ko takat keja situ je?? dah belagak.. pui.. tak soka aku...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

eehh tak suka la sales assistant tu buat camtu kan..ingat orrang tak mampu beli ker...mencik kan..

ni dah qada tido belum ni..sian pija..mata dah lebam dah

jyss said... [Reply to Comments]

mmg x suka giler la camtuh. dia pun bukan mampu pun cis

org yg selekeh2 nih kekadang lagik bawak banyak duit dari yg cecantik benar nih kan?

shasha said... [Reply to Comments]

hmm...mmg ramai sales assistant macam ni...suka sgt judge book by its cover...huhuhu..apa ingat kita ni sengkek sgt kah?

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

eeeeeeeeeeeeee aku sungguh tak suke org over mcm ni ok
ntah ntah gaji die pon tak lepas nak beli perfume tuh
ptuih!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...