Instagram : @peejburhan

mengapa asyik terjumpa org time comot melampau??~

ok before start..
thanks la ngan pendapat2..
aku x marah org yg memula buat kenyataan tu..
sebab niat die baik...die mcm nak bg tau la..
cuma aku jenis x amik pot sgt..
tp yg buat aku geram..
org2 yg lebih2 ni..yg mcm aku x tau lak ayam sembelih ke x tu halal ke haram..tu je..

ok..sebab kekecohan ini...
x pasal aku xde mood nak update..n blog aku tertangguh tau..
wah konon..padahal mmg pemalas kan..

nway..kan lepas aku lepak kat OLDTOWN WHITE COFFEE tu..
sampai umah pun dah pukul 3ish am..
konon nak tido la..
tapi sampai ke sudah aku x bole tido ok..
x sure samaada otak aku ligat berpikir ke apa ke..
dok la terkebil2 sampai pukul 7am...
siap tgk tv semua..
baru la aku teringat..aku bedal coffee sampai 2 gelas..patut la x leh lelap..cittt..

dah la dah janji ngan mama n noy nak kuar kul 10 am..
kang aku tido..ade yg x bgn lak..
sia2 kene maki2 ngan noy n mama pulak..
so aku gagahkan jugak..walaupun around 8am tu dah ngantuk je rasa..
so aku buat lg secawan kopi..konon nak bg segar..

by 10am..masih x gerak dorang ni..
aku dah ngantuk melampau..
kul 11am baru la kuar...
walaupun aku mmg rasa dah xnak ikut..
tp kene paksa2 jugak..FINEEEEEEE.....

kite org nak ke chow kit..carik tikar getah..
bilik belakang tu simen..so carik la tikar..
area sini punya design x lawa..
aku pernah nampak kat blog wani ezryl..ade tikar mcm corak timber ..
so ke chowkitt la..sana mcm heaven tikar2 sikit.. ;p

pergi la beli..pastu mama ajak pergi semua house pulak..
huarghhh..rasa nak pengsan je ok..ngantukss..
tp masih gagah gak pergi la..
dah la lift sana lembab nak mampos..5 minit tggu..
mama kan x bole nak turun naik tangga..escalator lg la..kene gak la tggu..

sebelum tu makan kat food court..
makan yong tau foo..
aku makan sikit2 je..
tah kenapa..x tido ni..rasa x lalu nak makan..
rasa nak muntah ada la..



:: gile selekeh ::


later kite org serbu je kedai yg ade dekat food court tu..
tgh aku ngan noy pilih2 barang...
ade org tegur aku..cakap silent reader aku..
faaakkk..aku adalah super duper comot..
siap tshirt beso2..jeans lipat atas buku lali..
kening mcm hutan...keji ok..
akak tu comel lg berseri2 je..

aku layan la sembang sikit2 ngan akak tu..
sorry la kak kalau pija ala2 je time tu..
1 sebab kepala ting tong x tido..n malu sebab diri amatlah selekeh..haha..
later aku tanya la..siapa eyh nama..
akak tu kata jasmin...
aku mcm blur2..mmg x kenal la kan..
sekali akak tu kata..ceera ade pergi birthday party anak die..
OoooOooooo...kalau itu saya tau la..
saya kan pembaca tegar blog si ceera itu..
apa2 pun nice to meet u..
walaupun sebenarnye aku malu ig terjumpa pembaca aku..x tau kenapa..
even kawan or family aku selain noy baca blog aku pun aku segan..tah apa2..

ok sambung cerita...
kite org kat sana sampai pukul 3pm..
ye la..pilih segala..dah la mama poyo..
die kata biar aku n noy decide..otak org muda..
tp bile kite org pegang certain things..
die kata.., EEEUuuuWWWW...x suke ok..
tu yg jadi lama tu...



:: ini antara hasil2 yg di beli...akumalas nak keluarkan n snap..ini pun jadi la kan ::

owh tema adalah pink..
zeity take note..
supaya nanti hantaran x sama color ye..

owh lupa nak cakap..
aku nak gubah sendiri hantaran..
mcm syiok je..aku suke..
cuma payahnye..
aku dah ade apa dlm otak..
tetibe byk suara2..ini x kene..itu x kene..
jadi bantut tau idea aku..herghh..
xpe..byk lg masa..so relax2 aje..

:: malam tu gigh buat ::

aku testing satu je dulu..aku rasa mcm lawa je..
tetibe lak mama cakap kene ubah bunga ni kesini..itu kesana..
alaaa nanti2 la buat..
sekarang aku nak buat benda lain dulu...
ok la..byeeeeeeeeeeeee....

13 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

gilo ko.. tak tido2 sampai ke besok.. kalau aku dah ngamuk2 dah tu.. huhu

oh, ko terserempak ngan kakjas ke?? dia tu kalau bercakap, best layan.. hehehe..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

pija memang tak tidor2 ke?
dasat ooooo......

Tina Najib said... [Reply to Comments]

pija,

kalau aku x tido, konpem aku muntah2..tatau kenapa.. hehehe..

wahh, dh start buat hantaran? ni yg aku nak gi setiawangsa ni, nak tengok hantaran KHAI, hehehe..

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

aku penah gak mcam tu..tak tido2 semalaman then besoknyer pun tak tido kes masa abg aku nk kawen adik bradik 2 je pompuan so sepa lg nk harap kan..giler kepala ting tong wehh tp gagahkan jugakkk..rasa nk demam pun ade...rupa jgn cakap lar,burok ok..mcam ko cakap la baju selekeh suar ntah2 ape2 muke lagi la..

anyway..jgn ko stop blogging sudah la yehh..aku ne ko tau la feminat setia ko..hehehe

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

bestnye... rajin gile ko buat sendiri!
tp bebende ni mmg syiok kalo buat sendiri pon kan... kepuasan tu ade

-v-~~geina~~-v- said... [Reply to Comments]

waaa...peeja pun wt antaran erk
dulu geina pun masa abg kawen sume geina wt sendiri...skrg ni pun buat sendiri gak...tgh gigih menyiapkan antaran utk mjlis geina nnt..heheheh..

peeja nk email leh?alamat ke..nk anta kad jemputan la..ehheh..=P

Musliha said... [Reply to Comments]

tengok raga dia yang kaler emas tuh pun dah lawa dah..
tamabh la dah hias.. nanti interprem kan nak tengok ok..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kalo akak camtu..harus dah ting tong dah..mesti rasa nak muntah mongek punye...

waaa..terror ye buat hantaran..nanti time pija harus buat sendri gak nanti..

ihatecomicsans said... [Reply to Comments]

nanti ko wat aku ye gak heh.heee. :D

shasha said... [Reply to Comments]

peej..kamu kreatif takpe laa..tangan aku ni keras nak mampus..ikat riben pun macam tah apa2...sah2 takde bakat nak gubah hantaran nih...

ms. lili@ said... [Reply to Comments]

hahaha masa tengok summary of updated blog kat page sendiri nampak title latest blog peeja is 'mengapa asyik terjumpa org time comolot melampau??'.. boleh?? :D dah click baru 'ohhhh... comotttt..'.. :D

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kening macam hutan apekah--- hahaha gelak gile ok kat sini :DDD

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej, muka your brother ayol tu sebijik copypaste your father..kelaka...hehhehe (x releven comment ni)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...