Instagram : @peejburhan

makan busat~

balik je rumah..
patut xleh tido pulak..elok je segar mata ni..
jonet ajak gi low yat..
mama lak ajak beli cincin risik utk ayol tu..
last2 dua2 x pergi...pukul 6 mcm tu terbongkang tido..haha..

aku sedar2 je pukul 8pm mcm tu papa kejut2 ajak makan kat luar..
aku cakap xmo pun die paksa2 ok..
die kata pergi ramai2 best la..
yg noy seperti biasa..xde aku..xmo pergi la apa la..
so nak xnak bgn jugak la..herghhhh...

kami ke area BB..
elok je duduk2 order tu..
aku ternampak tempat kerja ben..
apa lagi..terus call la..kata dtg la join..
gile lama weyh x jumpa die..
ben seperti biasa..mesti la drama kan..

die dah nampak aku..die kata x nampak la apa la..
buat corner belakang aku..konon nak bg terkejut la..
tah apa2 ok..
orang dah rindu ni..
tp xde la aku berhindustan kat situ kan..
agak2 la..dah tentu papa n mama ade..
korang yg dah biasa baca blog aku tau kan..
aku ni mana suka PDA ni...

ben pun..dah la acik rindu.
x reti2 dok sebelah aku tau..
jauh ke depan die duduk.. ;|

:: tapi..die nampak je aku keluarkan camera..harus la terus suruh aku snap pic die..gedik ::
:: see..x cukup 1..die suruh2 lagi snap..over..kau tgk la perbezaan tu..edan mcm memancar2 je..ben malap je kat tepi tu..haha..lebih kurang mcm baik aku x letak pic die kan..x nampak.. ;p ni pun aku dah brighthen kan pic ni..heheh::
:: mummy & noy..mama mcm biasa la..ramai2 mcm ni..hati die bunga2 la kan ::
:: me n junit..dua2 muka x cukup tido.. ::
:: nak jugak pic sorang2..ngadess tau.. sian aku tgk die ni..dah x terurus tau..rambut dah lebat2..misai2 la..janggut la..tp mlm tu aku x complain apa la..sebab terlalu happy dapat jumpa :D ::
owh makanan adalah super duper best..
semua la best..
xde satu pun yg x best..
even juice die pun best gile..gile pure...
sile la cuci mata masing2 ngan makanan2 ini..

:: ketam masak sweet sour yg berasap2...gile sedap terlampau..tp aku x makan pun ketam tu..sebab malas nak kotorkan tgn...haha..makan ketam kan leceh..aku amik kuah die je..gile sedap ::
:: siput sedut masak pedas..pun berasap2...pun melampau sedap...tp aku pemalas sedut..so aku makan due ketul je..aku belasah kuahnye aje.. :) ::
:: beancurd masak oyster..ade sayur2 n cendawan sekali..pun sedap..mmg sedapppp je la makanan kat sini ::
:: ni pulak..ikan siakap masak steam..letak asam boi lagi...pun terlampau sedap hingga menjilat hidung.. hirup sampai abis weyg...::

satu lagi amik sayur kailan masak oyster..
tapi tu lupa nak snap lak..
asyik sgt makan la...
best la..sebab semua fresh..
siap besar2 semua siput sedut..sayur2 die semua..

:: me n my bento.. :)...kebulatan muka aku membuktikan yg walaupun aku ala2 x tentu arah dah lama x jumpa ben..tapi makan tetap lalu... ;) muka bagai di pam2 ::
:: e eh..papa ni buat aksi comel lak.. jonet lak menunjukkan pepatah org dulu2 adalah betul, "gendang gendut tali kecapi..kenyang perut..senang hati " heheh ::

owh total semua 7 org makan ni hanya rm158 sahaja ok..
murah kan..?mmg puas hati la..
thanks to papa sebab belanja makan..
aku mendapat kegembiraan berganda..
sebab dapat makan best..n dpt jumpa ben... ;p

:: motif aku ambik pic mcm tu??? sebab nak bg tau..saya x makan babs ye...ngeh ngeh ::

p/s : sebab tu la 2-3 hari ni semangat update2..sebab dah dapat 'tamin' ... ;)

*kamus benpija - tamin = vitamin

15 Comments:

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

ooohh ko buat aku lapaarrr d pagi ari...tertelan2 air liurrr..ggrrrr..

n siaannnnnn kat ko n ben lama tak jumpa...cukop ke 'tamin' tu kejappp je ponn korang jumpe...

Ceera said... [Reply to Comments]

arghhhhh

lauk2 ko memang nampak sedap..

Tina Najib said... [Reply to Comments]

kat mana ni?
nak jugakkkkkkkkkkkk...

haha, gambar last tak makan babi tu i like!! :)

babe, setau aku tamin itu adalah you-know-what, hahaha..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ohh dah dapat tamin...hehehe

sedap2 la food dia..tak tahan tengok ketam tu..my favvy...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite adalah seronok mcm mama ko.. sbb kumpul ramai2 camni nampak meriah. gathered semua then makan besar lg. uhoo ketam ituuu.. tidakkkk *merangkak ke tepi sbb xdapat makan* :P

ai said... [Reply to Comments]

adoiiiiiiiiiiiiii!!!! rasa mcm nk jilat je screen aku ni. Nk try masak sendiri le siput sedut tu. selalu aku masak lemak je. HUH!!!

June said... [Reply to Comments]

babe..kat mana nih? area mana? nak pegi jugak!!

peej said... [Reply to Comments]

sedapnya makanan kat sini.. rugi woo tak try.. sedap sgt boleh menangisss wooo woooooo woooooooooooooo

Musliha said... [Reply to Comments]

gambo last mmg xtahan.. hahaha..

Che Sue said... [Reply to Comments]

wehh bestnyer makan2!! mencik jelesss!! kat mana nii?? huhuhu sila kasi direction kat mana tmpt ini sb me balik cuti2 mesia nnt nk wat OPS MAKAN doplohpatjam!!

giler dah drooling niiii...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

subhanaAllah.....
ni penderaan namanye nih!!!
haih!!! marah la niH!

eh... ade encik bento
baru je sebut
heheheh

Rina277 said... [Reply to Comments]

Peej,sila bg nama tmpt mkn ni n direction skali..aku nk gi mlm ni jugak...plzzzzzzzzzzz.............

Anonymous said... [Reply to Comments]

wow...kat ner nie...nampak cam besh...asl please...eh shilap..location please...:)

nasaoji said... [Reply to Comments]

sodap jer nengok siput sedut tuh...nak kne carik nih...

muke ko yg last skali tu..amat cumei..hahahha...

azra said... [Reply to Comments]

syahdu toi tgk ketam ituu.... waaaaa.....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...