Instagram : @peejburhan

ke wedding dalie & ridz~

last saturday pergi wedding dazzle dalie...
tapi pergi yg side ridz..
sebab belah dalie kat perak..
aku mana reti..so aku decide mau pergi yg ridz punya..
kat kl je..senang..
of coz la dalie bg..xde la aku nak sesuka hati redah ke apa kan..

seperti biasa ben kerja..
so aku pergi ngan noy la..
niat di hati jumaat tu nak carik hadiah..last2 lupa boleh..
so aku ingat nak bg duit je la..
tapi noy paksa beli jugak hadiah..
so pukul 11ish kite org runner beli hadiah ok..
gile punya kelam kabut...
balik nak wrap pulak kan..

:: aku beli ini..tempat gantung kunci..huhu ::
:: aku pilih ni sebab ade tulis tu..dahlias...heheh..memandang kan nama betul dalie..dahlia..terus aku amik tanpa berpikir panjang..keh keh..gilo..sebenarnye apa kene mengene tah kan ::
:: dalam pun bole gantung lagi ::
:: dgn x malunya..noy snap pic hadiah die pulak..die bagi candle wangi berbentuk apple.. ::

pukul 12ish baru siap semua..
kelam kabut mandi2 la..
make up2 la..blow rambut la..
sebab tina cakap die amik somewhere around 1pm-1.30pm...
kite org siap elok je around 1pm..

:: lepas siap..harus snap muka sendiri dulu ;) ::

sekarang kan musim ramai je org kawin2..
sampai dah x tau nak pakai baju apa ok..
nasib ari tu noy bg tau aku ade baju kurung dlm almari mama..
baju lama weyh..back in 2002 x silap aku..
n aku pernah pakai sekali je ok..haha..
ye la..zaman muda2..mana nak pakai baju2 kurung ni kan..
nasub baik muat nok..;p

tina n ajib sampai pukul 1.30pm..
gile lebat melampau hujan..
n minah itu mmg cerdik..die amik pakai neo..boleh..
dah la aku ni lebar makcik..seksa i nak masuk ok..
hasilnya?????

:: habis tulisan kat card ni...comot2...so sile baca ngan nada kalau casset rosak.."seellloooommaatttt pengantin(ni sebut biasa..sebab x kene hujan)barriieewww dalliirreee & riddscczzzz..." haha..buduh tau... ::

sampai sana around 2ish..
sebab najib tu gilo..
x abis2 nak ikut DUKE..highway baru..
aku rasa lg berpusing2 ade la kot..

:: noy & tina..amik pic sementara najib park kereta ::

besar kan perut tina..suker..gile x sabar nak tggu baby die keluar..
aku ngan noy rasa nak tumbuk je..
biar baby tu terkeluar time tu jugak..haha gile keji..

:: gile glams kau nok..siap ade banner bagai...minah2 gedik itu masih paksa2 aku snap pic dorang.. ::


sampai je dalie n ridz tgh sanding...
lambai2..pastu snap pic..
tp agak payah la..sebab banyak gile weyh cameraman dorang..sepah2..

:: gambar ala2 je aku amik..sebab dorang ni pasangan gile, ceria..banyak bergerak betul..huhu ::

tanpa membuang masa..
terus kami ambik makan..
lauk2 adalah meriah gile..macam2 ade..
tp aku ni x berapa reti banyak2 lauk..
aku amik apa yg patut aje.

:: sedap..aku suke..sebab ade ayam masak merah :)...then ade rendang daging..then kuah aku letak dalca..n papadom..sodappp ::

:: terus makan dorang ni..dah x pandang kiri kanan ::
:: favours die.. ::
:: tina paksa aku snap ni..sebab apa??sebab "Liah"..rasa kelakar sikit la..mcm gile ayu ok nama kau..huhuhhuhu.. ::
:: me & tina..die dah tentu 7 months pregnant kan..aku ni apa cerite weyh??lg besar dpd ibu mengandung..haha ::
:: aku kelihatan sgt spastic..x suke ::
:: proud mummy n daddy to be ::

lepas tu kite org nak amik pic ngan pengantin..
tp time nak potong cake pulak..
so aku snap la ye..

:: tgk la berapa ramai cameraman dorg..serious banyak ok.. ::
:: aksi suap menyuap ::

pastu tgk time amik pic ngan family lak..
lama gak la tggu..
ye la..ramai kan..
tapi tiba2..hari aku menjadi ceria n penuh makna..
bile aku terpandang abg dalie..
omg..serious cute gile ok abg die..
x pasal2 muka aku nak menyengih je tgk ok..haha..
abg die yg berlakon cerite goda kat 8tv tu..
aku membuat percubaan berkali2 nak amik pic senyap2..
banyak x menjadi..ade je yg keji menghalang la apa la..

tp time family photo dorang..
harus la aku snap jugak..
haha keji..ye ye macam aku nak amik pic family photo..
padahalllllllllllll..aku snap ini je..
siap zoom kauuu..

:: sorry la pic pandang tepi..apa kau ingat kalau die pandang straight aku berani??gile comel weyh..tgk la tu..budak sebelah tu pun kagum ngan kecomelan abg dalie..hehe ::

lepas je snap..terus muka aku berseri2 ok..sukeee..
hahhaha..gile x malu weyh...
nway..tetibe je emcee die annouce nama aku, tina n noy...utk amik pic..
kire blogger friends la..
yes..aku kenal dalie dlm dunia blog ni..
suke baca blog die..
tp pernah la jumpa sekali masa kat wedding tina..
maka kami pun amik la pic..

:: kak lilia & fiancee - ajib & tina - noy & me with the newly wed ::
:: sebelum balik sempat snap pic dorang again ::

balik rumah sedara aku ramai..
mak long n mak ngah ade..
meriah2...

:: session makan2 kuih n makan2 ..perempuan2...lelaki2 kat depan ::
:: nisa & izza.. ::

dorang ni baya2 noy..masa kecik2 geng noy la..
tp dah besar2 ni dah kawan je ngan semua..
ye la..abis yg geng2 aku semua dah kawin2..
so aku ala2 sepi..kawan la je semua..huhu
2-2 adalah sangat merepek2 n lawak..

tapi sorry la..ari tu aku tertido la..
x sedar bile korang gerak..
aku mcm over ngantuk..
ye la..ari sebelum tu tido kul 5-6 pagi..
bangun kul 9ish ...mmg ngantuk la weyh..
so harap maaf ok..
xpe nanti lepak lagi okies..

itu sahaja aktiviti hari sabtu ku kawan2..
ok byeeeeeeeeeeeeeeeeee....

p/s : kalau ade typo..paham2 sendiri la yea..aku malas nak check la..dah pukul 5.37 am ni..acik x tido lg.. ;p

10 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

geram tul aku tengok si noy ni tau. sume pic dia lawaaaaa je! eh, spastik kau pon lawa gak. chumel aku panggil..

panten tu theme black + white ooo..2nd time aku tengok kawen pakai tema tu. kalau aku buat masa aku kawen 11 thun sudah dah tentu kene maki ngan jenjiran tetangga. dulu2 org kan suke kaler yg terang2, merah2..

panjang lak aku merepek! habis! ;P

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh dalie da kawen ke? kite baca jugak blog dia dlu, pastu da pindah keje tmpt baru ni, lupa da nak baca.. ahax *ok ni nk baca balik ni sbb da teringat. nenek da tua, cu* :P

and omggg abang dalie tu yg jd 'M' tu kn? *ada baca dlu kat blog dia jugak* mmg hotness laa, siap pakai baju melayu. oh sungguh tertawan <--ayat xboleh blah :P

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

tengok pic yg ko ambik tu pun aku ikut tersenyum2 sendirik...apa kess...??hehehehe giler handsome wehh....; )

Tina Najib said... [Reply to Comments]

oOhh La Laaa...

indah sungguh ciptaan tuhan.. geram aku nengok abg dalie ni.. aku tgk bukan apa, mana tau, berkenan kat anak dlm perut ni ke.. haha.. hensem lah anak aku, huhuhu..

Ceera said... [Reply to Comments]

grand gilos dalie kawin..

eh abang dia pelakon goda tu eh.. tapi yang mana eh? hahaha.. macam la aku tengok citer tu =P

dalie sangat cute. suka tengok muka dia..

Ceera said... [Reply to Comments]

satu lagik...

mana ko carik tempat gantung kunci tu.. aku carik punyela payah nak jumpa.. nak gak yang cantik2 gitu...

ihatecomicsans said... [Reply to Comments]

fuyoo!me!me!haha.weh jum lepak!sedap plak aku tgk pizza ko kat entry atas. :D

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu..meriah black n white huh...

Musliha said... [Reply to Comments]

pelamin dia sempoi na..
simple n nice..

azra said... [Reply to Comments]

iza sgt poyo disitu.. konon kiut la tu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...