Instagram : @peejburhan

ke oldtown kite~

lepas pergi carrefour tu..
bawak mama ke oldtown white coffee...
nak pergi yg JJ au2...takut tutup awal..plus x bole hisap rokok..
nak pergi yg tmn melati..boleh thn hazab nak parking..
so ke danau kota punya..
drop kan mama, edan n noy kat tepi tu..
nasib ade kosong..
sementara aku mencari parking..
mcm cilakak gak hazab..berapa kali round tah..
last2 aku park tepi jalan je..lantak la kan..


:: aku amik pic noy..tetibe die pose gedik pandang tepi..rupanya sebab nak tunjuk subang baru..tp x nampak pun ::
:: muka over excited tunjuk subang ::
:: kasi zoom lagik ye...nampak?? ::

:: mama yg happy2..dalam lepak2..walaupun..kite org sembang2..die ala2 paham2 x paham je.. ;p ::
:: bersama white coffee nye ::
:: pasangan cabin crew memberi senyuman ceria ::
:: aku minum iced white coffee..n hor fun..(eyh mcm mana eja??)..owh aku sukaaa...syedapp..sebab ade dumpling..me loike..mcm nak lagi je..nyummm ::
:: dorang mengamalkan system bertukar2..by this time..edan tgh makan tom yam mama, noy makan laksa edan..n mama lak makan hor fun noy..huhhu..bagus.. ::
:: lepas tu aku order kaya & butter toast(double)..dorg bising2..je aku order2..last2 dorang pun bedal..citt ::
:: kasi lebih sikit la muka aku kan..kurang la sikit korang rindu nak tgk muka aku..hahah..ye la sangat kan.. ::

owh..makanan adalah di taja oleh edan..
weoowww..i loikeee..
lepas ni belanja la lagi ye..
lepak sampai pukul 11ish..
then terus balik..
mama kan x sihat sgt..so die nak rehat..

itu sahaja kisah hari jumaat..

8 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

i love chicken hor fun.. sedapppp... ko ni buat aku nak gi kopitiam la plak malam ni, hehehe..

miss dinza said... [Reply to Comments]

rindu nyur nak gie old town..tapi owhh tidakk ada org anto email kata kat aku old town x halal..aku pun sudah nyur x pergi laa.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

roti tu nampak rangup weh!!

dan kite suka sistem tukar2 tu! :P kite pulak mengamalkan sistem rasa2, iaitu merasa makanan2 org len, tp org len xde pulak nk rasa makanan kite.. wah haha

shasha said... [Reply to Comments]

me suka old town white coffee...huhuhu~~..iced chocolate dia sgt mahsyukk~~!!

Jaja said... [Reply to Comments]

Hi Peej,

I rasa tak sedap hati pulak tak inform you especially since I ni dah bertahun jadi yr silent reader.

Old Town ni actually is non-halal for Muslims. Kalau u perasan, they will only put tanda "Pork Free" saja kat depan kedai tapi u tanya la staff/manager dia, dorang akan bagitau pork free saja, not halal.

I dah kena a few times so sebab my mother tak puas hati, dia call Old Town head office and the manager inform that memang tak halal, tapi dia janji makanan takde pork.

In the end, I call JAKIM and diberitahu that Oldtown ada halal cert utk 3 jenis kopi SAHAJA. Kopi lain and makanan semua takde sebab dorang pakai minyak masak jenis ciptaan sendiri (yg tidak halal) and coffee beans dorang is roasted with unverified oils.

Masih ada email dia kalau Peej nak tengok. Or Peej boleh call JAKIM sendiri and verify. I just rasa sedih tengok so many Malays & Muslims makan kat Old Town everyday just because dorang tulis Pork Free.

Wallahualam.

StingRay said... [Reply to Comments]

peh...kaya & butter mmg x bleh blah...aku da lapar..

Lee said... [Reply to Comments]

aku x penah plak ke oldtown. up town pernah la..

Musliha said... [Reply to Comments]

lamanya tak makan kat old town..
sedapnya rasa..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...