Instagram : @peejburhan

ke nilai 3 pulak~

hari sabtu pulak..
kite org ke nilai 3..
carik barang sikit lagi utk nak buat hantaran tu...
nak carik dulang sekali..
sebab dulang tembaga mama ramai pinjam..x reti2 pulangkan..
siap kene mintak sendiri..bile mintak..siap hilang2 la..keji..

mama malaas nak sewa2 dulang..
so senang..kite org beli je semua..
n beli lg ribbon n ade la lagi benda2 lain...

nilai 3 ni kalau kau pandai carik barang..jumpa la benda2 best..
kalau x..mmg design mcm nak pengsan nak tgk..ngan color2 nye lagi..
sakit jantung je tgk..haha..


:; motif kau amik pic tegak je akt situ noy ::

gile comot weyh..
ye la..pergi nilai 3 je..
kang lawa2 pun confirm berlengas punya..
sebab sana kan gile panas...

:: mama ngan tongkat die..aku ngan perut aku tu yg x reti2 x cover..haha ::
later makan kat food court die..
belakang tu ade pentas..org boleh karaoke..n ade DJ..
nama DJ mazlan..scary ok DJ tu..
kat area tu..penuh banner muka die semua..ade dekat belas2 banner kot..gile vain..
dah la cakap ala2 DJ2 zamn dolu2..
pastu kan..xde org nak nyanyi..die nyanyi sendiri..
paling x boleh bla..
masa die nyanyi tu..die set bunyi ade org tepuk2 tgn ramai2..gilo..
aku n noy nak tergelak je..
dah la bising melampau..x tenang ok..

mama yg x dgr tu pun bole dgr ok..
org tu start nyayi je terus mama terkejut n tanya, " bunyi apa tu??"
bisingnyeeee.....die siap cakap..," apa ni..baling ngan kasut kang baru tau"
keji ok mama...
yg org tu dok promote2.." 1 lagu rm2..3 lagu rm5"
pastu mama cakap..kalau mama nak bayar..suruh die senyap boleh x??
hahah..keji gile..x padan ngan pokak tau..mulut laser...

aku amik abc..
sesuai di cuaca panas..
tp abc die seswai utk org kencing manis..x manis langsung..pastu isi ade..cendol..cincau n jagung je sikit..kedekut tau...

itulah DJ tu..
gile scary kan...
apa yg kau pakai tu weyh...
n aku n noy punya la kutuk2..cakap ..ade ke org nak nyanyi kat sini..
rupanya ade ok..haha kelakar je..
ade pakcik tu..suara sebijik mcm david arumugam..ngeh ngeh..


:: aku makan nasik goreng pattaya..n tomyam..tp tomyam aku malas nak snap ::
:: makan menggunakan garpu yg sgt indah... ::

pastu pergi kedai depan tu..
ade kedai carpet...
murah gile weyhhhhhhh...

kau bayangkan raya ari tu..
kite org beli carpet tu.. utk 3 carpet..rm2000 mcm tu..
kite org jumpa yg sama..infact quality lg bagus..
kite org amik 3 carpet..rm 1200 je ok..gile babi betul la..
murah ajo...

stay sana sampai pukul 6 mcm tu kot..
pastu kami pulang membawa kegembiraan..
haha ayat x leh blah..
ok la..ta-ta

16 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

OMG

apsal DJ tu vain sampai mcm tu sekali? aaaaaaaaaa... and dia nye vest takleh blah okkk.. patut la mak ko melaser, hehehe..

Ceera said... [Reply to Comments]

hari tu aku survey carpet gak.. aku tengok mahal je.. murah lagi takde ke?? wakakaka

aku lagi kedekut..

DJ tu memang scary

peej said... [Reply to Comments]

tina,
gile scary kan..
vest die mmg x boleh blah..haha..
mama siap bukak kasut die ok..die kata..mama nak baling boleh x..
mak aku gilo..


ceera,
kau kene tanya..kau jhgn tgk tanda harga..
mcm yg kite org beli..die tulis rm1029 mcm tu..tp tawar2..dapat rm450 je ok..tanda harga tu dorang gantung saje2 je kot..huhu..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

aiyooo...dj tu syok sendrik la tu..tengok baju dia..kalerful...hehehe

ai said... [Reply to Comments]

wakakakakakakaka!!!
aku x tahan gelak wei!
kalau aku dh tak tertelan nasik yg aku makan! kahhhhhhhhhh...
sian DJ tu!

mak kintan said... [Reply to Comments]

yes..ade jugak org lain yg kenal DJ ni selain diriku. kompom DJ ni mmg mengerikan!!! sendiri DJ, sendiri nyanyi, sendiri tepuk semua dia.

shasha said... [Reply to Comments]

hmm..mama peej dah bole dengar sikit2 kah??tak pernah ke nilai 3 lagi...takut kang ke sana jadi rambang mata dan koyak poket..hehehe...

Musliha said... [Reply to Comments]

hahaha.. dj tuh mmg scary..
giler takotssss..
naper pakai gituh? hahahaha..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaahhh dj tu mmg scary ok!
hahahhaha
eh eh... peeja... motha u dah tak payah pakai wheelchair... bagusnye...
shes getting better ye?
tinge pon dah nak buleyh dgr tuh...
bagus bagus

StingRay said... [Reply to Comments]

bak sekeping kapet... ^^

Nonoy said... [Reply to Comments]

dj malan.. haha.. siap tarik suara sambil tangan kat ata.. gila scarryyy!!! nightmare weyh!

gamba saya berdiri tegak tu lawak doe. takde motip.. kau lah suh saya tangkap gamba.. hate chew man!

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabyy,
haha..kelakar kan baju die..mmg lawak la..


ai,
tu la pasal..tp aku seperti biasa..biar ribut melanda..makan tetap makan weyh..heheh..


mak kintan,
hiahahahah..pernah tgk jugak eyh??kelakar kan..mmg pija n noy muka tahan gelak je..hahahah...

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
die xde la dgr..die kata die mcm dengar getaran mcm tu la..kalau kite org cakap2 ke apa ke masih x dgr..
agaknya time die nyanyi tu..telinga die bunyi "ngong..ngong..ngenng..ngeng.." la kot..


musliha,
tu kla pasal..muka dah la agak scary..pakai lak mcm tu..lg scary rasa..


lil^red799,
die dah boleh jalan2 la..tp kene la ade something lg..kalau jln jauh2 kene la ade wheel chair..sebab die akan cepat penat n pening..tp nilai kan..senang je..keluar kereta masuk kedai..so ok la..

peej said... [Reply to Comments]

stingray,
bak sekeping?? apa kata pergi beli sendiri..


noy,
mmg la..tp perlu ke kau berdiri tegak mcm tu..gilo..haha

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kelakar ok ko crite pasal DJ tu. siap ada banner2 lg.. pasang lagu pastu nyanyi sendiri. apekah-- :P

peej said... [Reply to Comments]

wani,
itu la pasal..psycho gila ok..dah la mcm menakutkan je aku tgk..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...