Instagram : @peejburhan

ke klcc lagi~

kan aku n noy ke klcc..
aku tgk still ade sale sana sini..
so esoknya..harus la ajak mama pergi sana..
sebab apa???sebab nak beli barang hantaran...
ye la..tgh sale2 ni la best beli kan..

so ke klcc la kite..
pergi ngan mama, noy & edan..
memula cari cincin..
memula pergi tomei..tomei bg la 70% discount...
tp xde banyak choice..ade la dlm 10 je kot gold diamond ring die..
n paling murah 5k kot..lain2 semua belas ribu..gilo..
dah la x lawa..plus 5k tu too much for an engagement ring..
tah la..bg aku la.

so kite org ke habib..bagus..banyak sikit choice..
lama gak la dok memilih..
tp of coz la aku x berani nak snap pic kan..
ade gak ke penjara aku... ;p
kalau ikut mama die nak beli yg mahal2 je..melampau2..
nasib aku n noy ade..
ye la..bukan apa..agak2 la kan..tunang je kot..
kalau cincin tunang dah mahal melampau.
tang kawin nanti x ke lagi pengsan kan..

lepas dpt cincin..kami mencari kasut n handbag pulak..
ye..tunang aje..tp ade ni jugak..
tah la..mama la..die nak sepersalinan..
die kata masa die tunang..bapak aku bg sepersalinan..
sebab tu la nak tunang pun aku dah rasa pening..
sebab mak aku ni over tau..
die xmo kalau hantaran..tp penuh makanan jee..
so layankan aje..

kemudian kami mencari barang2 di nine west..
ade sale..syiokkk..
carik bukan main lama...
sebab mama seperti biasa cerewet..die kata bunga senget la apa la..
mmg la senget kot..dah dalam kotak kan..lama2 ok la kan..

lepas beli tu..
kak ayu jumpa kite org..
kak ayu ni dulu office mate mama..rapat la kite org..
sekarang die dah kerja kat twin tower..
so alang2 ade situ..aku n noy ajak la jumpa..
sebab masa mama sakit kak ayu x dpt jumpa..
sebab kak ayu tgh preggie..so 1st trimester die mmg mabuk melampau..
so ni dah alang2 ade..harus la berjumpa..

apa lg..
jumpa je dorang..harus la buat drama air mata kat situ tau..
x pasal2 aku n noy pun jadi emo2..
lepas tu kami mencari tempat nak lepak..
kak ayu ajak pergi aseana..
so ke sana la..
penuh la pulak tempat..
so sementara tggu la...

:: tggu belah dalam..kite org nak table luar..supaya boleh his roks..haha keji je ::

pastu dpt la meja kat luar..
tepi lak tu..
elok duduk..hujan turun..
bole thn basah la aku kene tempias..huhuhu...
tp x lama la hujan..
sebab aku ckp kat mama..siap ngan gaya2 la..
kang aku x bg tau..korang sibuk tanya mam dah bole dengar ke apa ke kan..

me : mama..doa la hujan berenti..doa org pekak dimakbulkan..haha
mama : ye la..mama doa ni..sebab tu hujan dah berhenti tu..

cea...confident je mama tu kan..


:: suke pic ni..mcm cantik je..sebab aku yg snap la..bukan sebab kau cantik ke apa noy ::
:: kak ayu adalah camera shy lak ari tu..die tau la tu nanti masuk blog..so die asyik la tutup2 muka ::
:: gambar bawah yg belah kanan tu lawak kan..tgk la muka mama..muka mcm confident je dgr aku bercerita...tp mostly die paham la..sebab aku akan cakap ngan gerak2 tgn n mimik2 muka..kalau org x tau mesti ingat aku sewel ::
:: noy yg vain..die kata lawa..lawa ke?? ::
:: noy candid pic ni..yg tertipu ngan senyuman itu..konon aku gembira..padahal belakang aku basah ok..basah mcm lantai kat tepi siku aku itu ::
:: khas buat tatapan kak senduk yg tertawan ngan edan..hihihi *lariksss..takut ke pukul ngan noy n edan* ::
:: gambar adalah buruks..tp memandangkan kebarangkalian korang nak tgk pic aku gelak2 adalah 1/10..so maka aku tepek jugak ::
ni yg dimakan..
noy makan nasi lemak..
edan makan nasi campur..
mama makan kuey teow sup..
n me n kak ayu makan keropok lekor..
aku x order sebab tau noy mana makan habis..
so aku la yg abiskan nanti..
owh thanks to kak ayu..sebab semangat2 nak belanja..

lama gak la lepak n sembang2..
lepas tu kami sambung ekspidisi mencarik barang hantaran lagi..
tu aku sambung lain post ye..
kang berjela sgt lak if satu entry letak semua..

owh...sile jangan speku ok..
bukan aku yg nak tunang..
yg nak tunang ialah ayol..
atau lebih manja dgn panggilan KHAI..miahhaha..
Insyallah ..kalau xde aral melintang..akhir march die tunang...
n plz..sile jgn bg soalan, " pija kau bile lagi"..
kalau x aku sepak laju2..

17 Comments:

jyss said... [Reply to Comments]

aku dah tertanya2 dah sapa pulak tunang nih? aku terlepas bus ke aper nih padahal baca tetiap ari jek

hahah baru je nak tanya ko dah buat announcement disitu :D

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

aku dah cam suspen..sape plak nak tunang..ingat noy sebab edan ikut sekali kan beli cincin suma..sekali ayol..aku tau bukan ko..sebab nak beli cincin bagai..handbag bagai..takkan nak bagi ben plak kan..tak logik la..huhu..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku excited nak tanye...
ko ke yg nak tunang nye...
last last baru ko bg tau abg khai yg nak tunang... ceh!
hehehhe takpe.. aku excited juga...
tp dlm kadar yg kurang dr ke-excited-an aku td... hehhehe

aku adelah super busy last week...
aku dtg je baca blog ko cume tak tinggal komen
sorry peeja!

hUdArLiNg said... [Reply to Comments]

ceh.penat speku peeja nk tunang.haha.tapi tu la pelik,takkan la beli hantaran sendiri kan. hehe.

p/s: asal noy mcm super lawa kt gambar2 ni?adakah dia bertukar barangan kosmetik? huhu

nasaoji said... [Reply to Comments]

huhuhu..p shopping ajk mak ek.... ;)

shasha said... [Reply to Comments]

ohh...abg Khai nak tunang dah...heheheh..mesti excited2 prepare utk majlis pertunangan ek...

Ajipp said... [Reply to Comments]

pija kau bile lagi??

kataku sambil lari lelaju nak nyorok takot kena sipak miahahahha...

Dda Ly said... [Reply to Comments]

hhah saye adalah tak saba....bace tang atas dan gk2 pic..pastu confident, peej yg nak bertunang...sampai la terbace comment dendorg kat atas, baru tau tipah tertipu...:P

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

pija ko bile lagi?? **lariiiiiiiiii..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sama la mcm pengkomen2 di atas, terpelik kejap.. adakah kite termiss baca entries.. bila pulak ko mention psl engagemnet ni? rofl. tahniahlah kat khai, nnti time tunang pasang lagu khai lyte2 sket.. ahax :PP

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

seb baik tijah tak gelojoh baca sampai abes. baru nak tanya ko ker tunang?

hikhik!!

tapi nati kawen jemput tau? tijah mau sponsor hantaran nanas batu sedulang!

ihatecomicsans said... [Reply to Comments]

abang KHAI!hahaha.kewl dow abg KHAI dah nak tunang. :D

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ baru nak tanya siapa yg nak betunang tuh. dah excited2 dah tadi. kehkehkeh... :P ~

Tny said... [Reply to Comments]

Pandai ko citer.. kasik suspend.. kna baca sampai abih.. last2.. Ayoi yg nk tunang..

Tapi x pe.. x lama lagi, ko plak menyusul~

:D

Musliha said... [Reply to Comments]

ekekeke.. baru nak tanya..
tak jadik.. kang kena sepak.. waakakak..

Che Sue said... [Reply to Comments]

hahhaah dah agak dah ayol nk tunang..if pija sure lagi suspender cara penceritaan nyer..
yg ni ala2 monotonous je nada...
takpe..peh ni sila gegar encik ben supaya lelekaih masuk minang

darling8tabby said... [Reply to Comments]

baru nak cakap ingat pija yang tunang..heheh

mmg time membeli barang2 tunang ni best je kan...penat2 belakang kira gittew..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...