Instagram : @peejburhan

jom steam2.....~

kami adalah lapar..
malas nak pergi jauh..
maka ke JJ au2..
bagus la dah ade dekat ni..senang je..dah la x ramai org..
aku suka..sbb aku kurang gemar crowded punya tempaat..

banyaknye tempat makan kat JJ au2 tu..
suka aku..segala tok nenek la ada..
hari tu aku jalan x abis..
tp itu hari jalan semua..mmg teruja la..
banyakkkkkkkkkk gile...ade kenny rogers, wendy's, sakura kristal, satay house ke apa, sushi king, pizza hut, big apple, oldtown white coffee, madam lim's..byk la..ade la 20-30 tempat makan kot..heaven :D

tapi kami makan di johnny's..teringin..sedap pun ye..
owh btw,tajuk di atas x abis sebenarnye..
sebenarnye aku nak tulis jom steam boat...
tapi saje je buat sekerat2..bg korang teruja nak bukak laju2 :)
ngeh ngeh..

kawasan adalah lengang...aku suka..
au2 ni buat open concept..aku suka la..
tp yg aku x suka tu..die smoke free environtment..nyampah..
so xde guna dok luar..baik aku dok dalam je la kan..

:: noy yg buat aksi malu apabila aku nak snap..tp mmg x la kot noy pemalu kan..mungkin sebab die nak menunjuk kuku die..yg die buat sendiri.. ::

aku dah tua2 ni x kuasa la nak pakai nail polish semua..
dulu aku rajin gile pakai..siap ngan kaki2 sekali..
tp bukan la malas sgt..
tp sebab mama suka cakap kalau la tetibe mati..x boleh keluarkan mcm mana??
tp adakah aku heran??
aku hanya insaf bile aku baca kat mana tah..
ade perempuan mati..x boleh buang benda tu..
so dorang terpaksa cabut kuku2 tu..ish takutttt...
so insaf jugak la..
sebab dah lama x pakai..skill terus ke laut..
hari tu noy suruh pakaikan..gile comot.. ;p
i'm corry...

:: motif amik pic mcm ni?? ::

sebab aku nak tunjuk aku pakai eye shadow purple.. ;)
aku selalu pakai brown or black je..x berani la colour2 ni..
so sekarang aku dah berani sikit..
so aku pakai purple..mcm best je ...nanti nak cuba colour2 lain pulak la..

owh by the way..lupa edit lak pic ni..
muka aku ni masalah jerawat x teruk sgt..
ade la bekas2 lopak sana2 sini.. ;p
tp kan muka aku jenis bijik2 gatal2.. *sile refer pic atas..n tgk dahi tu*
kire mcm bintat2 kalau kene gigit nyamuk tu..
ade besar ade kecik..tp xde la gatal..
tp aku x suka..
siapa tau, barang apa yg bagus utk hilangkan benda ni eyh??

:: aku makan ini..thai pineapple fried rice..sedap..::


:: pose bersama steamboat..sedappp la hai...pun aku bedal..ye aku byk makan..xkan x tau2 lg kan ..siap berasap2 lg..bg efek yg lebih menyedapkan... ::
:: dessert lak ..makan water chesnut ini..pun gile heaven... ::

kalau aku kawin bg dessert ni mesti layan..
silap2 aku je dok layan kat meja dessert tu..haha..
masalahnye..kau kaya ke nyah nak meriah2 mcm ni??
silap2 dessert aku bg cekodok pisang je.. ;p
hmm..sedap gak tu..

p/s : dzaza..nanti buat la cekodok pisang..
cekodok dzaza gile comel..serious..ini bukan ayat bodek supaya die buat ke apa..
kalau die buat aku snap pic ye..'kalau' la die buat *mata kelip2*

11 Comments:

misz eyeliner said... [Reply to Comments]

aku hampir stim tgk steambot itu. tapi tgk muka kau pejam2 mata terus anti-klimaks.

peej said... [Reply to Comments]

misz eyeliner,
anti klimaks kau kata??
kecik hati i nok..
tp xpe..yg penting en ben klimaks..hahah tetibe,... ;p

misz eyeliner said... [Reply to Comments]

aku mmg tak leh stim lama2. wahaha... tapi aku yakin abg ben ko layan punya..

**entry ko ni berjaya generate sifat kelucahan aku semula**

ai said... [Reply to Comments]

ptg kang pon aku nk gi mkn stimbot gak. tp masak sendri la. sbb aku miskin. takde mani nk mkn kat jonny tu bagai.. ;P

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

ko try la loreal revitalize ke ape ntah nama dia..yang belang merah putih tu..aku pakai tu muka dah tak de bijik2 cam ko cakap tu..dulu aku pon banyak..

Tny said... [Reply to Comments]

Ha'ah.. cantek je aku tgk eye shadow purple tu.. ikut color baju yea? ;)

shasha said... [Reply to Comments]

uwaa~~...aku teringin nak makan steamboat lepas tgk semua nih...

nasaoji said... [Reply to Comments]

eyeshadow kaler purple, memang lawo..mte ko bulat, lg lawo...!!!

nasi ti, cam sedap jer..sedap tak?...

nasaoji said... [Reply to Comments]

eyeshadow kaler purple, memang lawo..mte ko bulat, lg lawo...!!!

nasi ti, cam sedap jer..sedap tak?...

Musliha said... [Reply to Comments]

giler sedap steamboat..
nakkkkkkkkkkk..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kat jj baru tu ada wendys kan dek...harus akak kena pi ni..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...