Instagram : @peejburhan

ini ialah post yg ke 1000..wehooo / happy belated birthday tina~

sedar x sedar dah 1000 post dah kat blog ni..
nampak sangat ni je la yg aku hadap kan..
anyway..sambung cerite..

malam sabtu tu spend ngan tina..
kite org tgh pikir2 samada nak breakfast je..or dinner je..
last2..decide dinner je..sebab on sunday dah ade plan lain..

memula ajak ice..
tp die kat kampung la pulak..
sebab die punya future in laws dtg nak bincang tarikh kawin la apa la..
so aku, noy n tina je la..
punya la pikir2..mana nak pergi..
mostly tempat2 lepak..parking mesti payah nak mampos..
so me n noy decide utk beli2 makanan n lepak umah tina aje..

sebab kan masa birthday tina ari tu x keluar..
sebab tina ade plan ngan family die..
nak keluar lewat sgt,..esoknye noy kerja pulak..
tu yg tunda weekend je..

memula beli cake kat area w.maju..
then later ke pizza hut pulak..
makan terus ke umah tina..
sampai around 10.30pm mcm tu..

x tunggu apa..terus makan2.. ;)

:: 2 large pizzas.. crunchy crust beef pepperoni & cheese...n stuffed crust hawaiian chicken ::
:: 1 garlic bread & 1 set of spicy chicken wings...sedappp ::
:: 2 mushroom soup & air ditaja oleh tina..sedap..abis 2 botol kite org bedal..haha ::
:: tina n noy..2 manusia yg gembira dapat makanan ::
:: ok aku x tau kenapa muka aku mcm tu..mcm budak terencat je..maybe aku pun terover gembira dapat makanan.. ;p ::
:: ngap..ngap ::
:: tina gilo..pakai sweater bagai..die kata segan ngan kite org..sewel gile ::
:: gile romantic nok..mak skerr...ade lampu lap lip semua..so aku snap la pic suasana nye.. ::
:: noy yg kekenyangan... ::

serious gile melampau punya kenyang ok..
end up x abis pun makanan2 tu..
ade lg half setiap pizza tu..
tp xpe..later2 tina n ajib boleh makan lg kan

sambil makan2..sambil layan SATC movie..
lepas tu tgk barang2 baby tina...
gile comel weyh..geram je..
serious x sabar nak tggu si kenit tu keluar..huhu..

lepas tu..dah ala2 lega sikit..
kami keluarkan cake pulak..
ala beli kecik2 je...


:: blueberry & cheese tart..sedapp ::

:: gile over excited dorg ni ::

n memandangkan topeng masa bday noy masih ada..
maka kami bawak je..
so gune utk bday tina ni pulak...
set camera on timer..
snap2 la2.. ;)

:; bukan main gembira cik tina kite ::
:: sikit punay banyak ruang..tp apesal aku kene dive mcm tu sekali..nak selit tgh2..gile buduh ::
:: make a wish..n tiup2.. ::

:: happy birthday beotch ::

noy belikan tina hadiah..
aku blur x tau nak beli apa..
aku nak beli utk rumah die noy marah2 la..
die kata..birthday kene barang personal..
last2 aku x beli apa..
aku belanja makan2 ajo..


:: kegembiraan mendapat baju maternity ::

rupanya tina ade the exact design..
tp color je lain..
nasib baik ok..
kalau ikut aku..aku suruh amik warna satu lg tu..
tp noy kan gile color brown..so die amik brown..
kalau x ade 2 baju sama..haha..

lama gile kite org lepak..
by 2am ajib balik dpd futsal die..
layan main card ngan die..
ajib buat trick2..gile scary ok..
yg noy lg bengong, " Allah maha besarrrr..."
tetibe ok..the next time ajib buat..
aku break the rules..
aku terus bukak card tu tgk..mmg trick la..
baru la noy ok..gilo..
sewel ok minah tu..

kite org gerak around 3am..
amik kau..lepak umah org sampai pagi..x reti2 naik balik..
tp sangat la seronok..nanti lepak2 lg nak???

18 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

aku nak cheese tart tu.. sedapppppppp.. mana ko beli, hahaha.. asik tanya ko je kan..

wah, bertiga pun siap nak pakai topeng eh.. best best..

Anonymous said... [Reply to Comments]

part noy kata "Allah Maha Besar" tu mmg lawak gile.comel je ur sister..

ai said... [Reply to Comments]

"maybe aku pun terover gembira dapat makanan"

takde MAYBE de!! kau mmg selalu over gumbira dapat makanan kan?? Allah Maha Besar lagi Maha Mengetahui!

;P

Tina Najib said... [Reply to Comments]

pija,

best okkk korang dtg..tapi apsal aku pakai sweater ehh? sbb aku segan perut aku ada stretch mark kot, hahahaha..

sila la dtg selalu.. aku ok je.. next time, dinner is on me okay?! :)

ohh, lepas ko balik, ajib sambung buat card tricks dia tu.. aku plak dok "Allah Maha Besar" sorang-sorang okkkk.. Aku suh dia stop dia buat dekkk je, lagi nak paksa aku layan dia.. Takut okkkkk.. Aaaaaaaaaa.. Suami ku gila...

Anyway, thanks for everything girls.. U girls made my day.. Sayang korang sangat-sanat!!! hehe..

Eh, barang baby dh banyak ke? Aku takut tak cukup la.. Mcmane eh?

Nonoy said... [Reply to Comments]

kak tina, saya belikan botol susu murah!!! awak kena sumbat dalam mulut baby awakkkkkkkkkkk dun care.
baju pon k. slowly slowly.. jgn tamok... love u too byatch

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

oish drools gile tgk gmbr pizza!! (dgn chicken wings!!) anda disaman kerana membuatkan sy lapar! :P

seronok je celebrate bday dgn kawan2 kan ^^v

Deqna said... [Reply to Comments]

byknya makanan yg nak makan 3 org jer... nape tak ajak member2 yg lain? apapun happy birthday to her..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

wah!
Tahniah tahniah post yg ke 1000 kali. Belanja la pizza lagi.

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

congrats! dh buat post 1000 yeh..takpela ne yg ko hadap pun duit nuffnang ko kan masyuk..: )

by d way... happy belated birthday to tina..: ) best korang walaupun bertiga tengok meriah jer..

shasha said... [Reply to Comments]

wah...perut tina dah besar...tak lama lagi due ke??..hmm..sedih tak dapat nak ikuti perkembangan dia lagi..anyway..happy birthday to tina lee...

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

epi belated burfday!!!

lama tak nmpk kak tina.. winduuuu...
blog kak tina dah tutup ke? xhapdet dah

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

HAPPY BELATED BIRTHDAY TO TINA..baby cam no..?

Gila buat wish kat blog orang..ahaha...pedulik..ni jer medium yang ada..

Musliha said... [Reply to Comments]

giler sedap makanan..
cheese tart tuh rasa mcm aishhhhhh.. leleh air liur..

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
aku beli kat bakery shop kat seksyen 2, w.maju...


anon,
tu la pasal..penakut ...


ai,
hahahatu la pasal kan..mmg gembira la tu..x bole nak cover2 lagi..kau pun dah ala2 mengetahui ..ngeh

peej said... [Reply to Comments]

tina,
aku rasa dah cukup la brg2 baby tu..tggu la die besar..beli baju dah besar pulak..lg comel2 n geram2..


noy,
paksa2..xpe sumbat botol susu..jgn sumbat susu kau sudah la..masalahnye..adakah susu??hihahhh


wani,
blog kau pun sama ok..atleast makanan2 kat blog aku ni senang nak dpt..tp keropok lekor tggnu payah ok nak dapat..owh sedap..

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
tu la..patut beli regular pizza je kan..tp tamak mengusai diri ..hihi..
sbb x plan pun..sbb tu xde ajak sesiapa,..


my spirit finger,
insyallah nanti saya belanja 1 family la yek..


mrs. shaf e,
tu la..semoga blog ni bertambah meriah..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
die due bulan may nanti..awal may or end of april..best..x sabar..


shweet byatch,
die dah private kan blog die loh..


hoodedlicious,
tu la..sini je la kot ade perkembangan die..huhu

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
sedap chhese tart tu..i loike..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...