Instagram : @peejburhan

gigih mengecat~

kan hari tu beli bedroom set utk bilik belakang..
barang akan sampai this saturday..
so sebelum barang sampai..
harus la kemas2 semua kan..
so alang2 kemas..gigih la nak cat sekali..

sebab nanti barang dah sampai payah la nak buat keje kan..
xde beli cat ke apa pun..
pakai je apa yg ade..
tp ade la beli pallette n berus n roller..
so memandangkan cat pun ala2 aje..
maka bilik tu kite org cat warna cream n warna putih..
ade la cat warna coco..
tp bilik tu kecik..so mcm x seswai la warna gelap..
kalau ikut aku..sesuka hati je la kan..
tp mama x bg la..

sambil kite org gigih cat..
suruh dzaza snap kan picture..


:: ayol n edan yg gigih..sambil stop2 for smoke break... ::
:: gile gigih tau aku..siap panjat2 tangga semua..sebab aku yg cat warna cream tu..n buat border2 tepi2 tu..gile buruk weyh...tapi xpe la..nampak rajin.. ;p ::

noy tah apa2..
org semua cat ok..
die awal2 dah tumpahkan banyak gile cat kat lantai..

noy : alaaaa..tumpah..mcm mana ni..
ayol : mcm mana boleh tumpah?
noy : xtau..saya buat mcm ni..tetibe tumpah..i'm corry (nada amir raja lawak)
me : alaaaaaaaa..biar je la..jgn la lalu situ ke apa..

sekali tgh dzaza gigih amik pic..
tetibe..

dzaza : uwaaaaaaaaaaaaaa...saya terpijak cat...
me : hahahhahhhaa...noy yg tumpahkan..x sangka awak kene..
noy : i'm corry (sile buat nada amir raja lawak)

so hari tu asyik la cakap " i'm corry"
ayol la paling over..
yela..tu kan used to be bilik arwah maktok..
so alihkan2 barang..mcm2 la jumpa..
tigerbalm die la..kertas2 koyok la..
so everytime jumpa je..,"i'm corry"
sakit jiwa..rasa nak lempang je..
paling over..ade satu part tu ayol siap buat lagu ok dgn perkataan "i'm corry" tu..x sukeerrr..


:: ngeh ngeh..gile banyak kene kaki dzaza..huhu.. sile abaikan background belakang tu ye..perempuan tu tgh gile gigih tu ::
:: ini muka budak yg bersalah itu... ::
hari menjadi indah bile dzaza datang bawak keropok ...
sedap..dpd terengganu lagi..acu aku bg..
noy siap buatkan milo ice lagi..
serve ke depan muka terus..
lepas tu terus semua stop..
ngadap makan n minum je..

bilik dah siap..tapi tggu dah siap abis baru aku amik pic penuh ye..
ok la byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

20 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

gigihnye kowang cat bilik tu. sampai tekangkang kangkang kau peej! burok tul!! eh, i'm corriiii

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

i'm corry adalah annoying tapi klakar kan?? errr...nak buat bilik pengantin ke tu? huhuhu...

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

tak tahan nak gelak aku dengan keletah korang ni..sangat sweet biler suma gigih bersungguh2 mengecat..haih..

LizHairi said... [Reply to Comments]

peej,kite suke ngan amir tu hehehe.
salam kenal.ur silent reader b4.baru brani nak comment ;D

Ceera said... [Reply to Comments]

gigih ok korang

apa yang penting, kerjamasaaaa.. =P

aku rasa nak lempang diri sendiri je bila si amir tu buat lawak.. huhu.. pelik tul tengok muka dia..

shasha said... [Reply to Comments]

so..siapakan owner bilik itu nanti peej?

Musliha said... [Reply to Comments]

adeh.. gigih giler korang..
tapi takpe, ada upah milo dan kropok..

arep said... [Reply to Comments]

tumpang bilik ... sewa ikut jam boley??

Anonymous said... [Reply to Comments]

heelllo sis peej...
heee...nk tanyer ckit,
tau x kat maner nk beli cup cake mcm kak huda bg kat ice 2...
nama nyer duk kl, tp xjumpa pn...
ader la cupcake kat d curve, tp xbest la...
nk yg bleh create mcm kak huda 2...
tau x kat ner....
tlg eh sis...

Rina277 said... [Reply to Comments]

klu nak tempah cake @ cup cake cantik2 gi kat sini :

http://bake-freshly.blogspot.com/

lily lotus said... [Reply to Comments]

rajinnya u all! hehe...

Deqna said... [Reply to Comments]

si tukang cat yg seksi (abih tu dah terkangkang2).. oh i'm corry..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sedap weh keropok goreng makan panas2.. wakhhh

eh korang cat2 tu tak alas plastik kah? apa2 hal kalau tumpah2 ke apa, senang, buang je terus :P

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

noy tumpahkan cat kena cubit tak? :D

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

keropok ditaja oleh POK LEH.

peej said... [Reply to Comments]

ai,
haha buduh..x suke ok komen2 kau..mesti lawak je..


tijah,
kan..mmg menyakitkan hati..tp ayat tu catchy..
bilik pengantin???kenapa seri pengantin aku dah nampak ke???wah perasan...


hoodedlicious,
harus gigih..tp sorang je xdak..PG..die mmg boss kat umah ni..

peej said... [Reply to Comments]

lizhairi,
owh ye ke??kite org xde la suka..tp terdengar ayat tu..terus melekat je kat kepala...by the way..welcome on board..


ceera,
kan??dah la kenit je..x steam betul..wah tetibe..apa jadah nak steam tetibe kan.. ;p


shasha,
xde siapa kot..so far mama la gune..sebab mana die larat nak naik atas ke apa kan..
tp kite org pun selalu je tido kat bilik tu semua..kire bilik serbaguna gitu..

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
tu la..seronok je lepas penat2..ade makanan n minuman menunggu ;p~~~


arep,
sewa ikut jam??sesuatu ok..ke aku yg berpikiran terlalu jauh..huhu


anon & rina,
ye la tu..huda ari tu order kat situ la...

peej said... [Reply to Comments]

lily lotus,
ala bilik tu kecik je..so ok la..kalau satu rumah harus la pemalas kan..


deqna,
hahah..tu la pasal..x sopan langsung..


wani ezryl,
sebab bilik tu simen ajo..lantak la tumpah..nanti kasi cover ngan carpet ke apa ke..kalau cat hall ke apa mmg la akan alas..

peej said... [Reply to Comments]

liza,
kenapa ??kene ke cubit??


my spirit finger,
suke hati kau je kan..pok ripin la..apa tetibe pok leh??ke kau teringat pak lah kesayangan kau itu..hahah..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...