Instagram : @peejburhan

chemott merajuk~

memula tina cakap nak amik chemot on monday..
tp chemott belum mandi..
so aku suggest hari selasa je la kite org hantar..
lepas dah mandikan chemott semua..

edan n noy mandikan die..
lepas tu kurung die dlm cage..
ye la kalau lepas kang..confirm kotor balik kan..

before gerak tu..
session berpisah la ngan chemott...tsk.tsk..

:; chemott yg ngiau lite2 ajo..sebab dia mmg bukan jenis bising.. ::
:: bye2 chemott..mama nak buat2 muka sedih lak..padahal die yg suruh bg kan..gedik betul..nway..lawa x rambut mama..kali ni kasi perang pulak..haha ::
:: chemott yg eksyen xnak kuar cage..mcm tau2 je tau..bg aku sedih tau ::
:: dlm kereta die ngiau lebih la..sebab usually kalau dlm cage adalah sebab kene pergi clinic ::

sampai je umah tina..
bukak cage..
chemott xmo keluar..
takut kot..
puas la ajib paksa..die xmo jugak..
die dok je dalam tu..
ade la berapa minit..10 minit ade kot..ke lebih...

:: tgk la tu..die main intai2 aje ::
:: takut nak keluar..so die bersidai je kat situ.. ::

pastu after few minutes..die keluar..
tp keluar mcm meniarap tu..
kelakar je tgk die jalan badan rendah mcm meniarap..
sambil bau2 keliling..sambil marah2..gilo..

kite org lepak2 sembang...
pastu aku carik die tgk x jumpa..
ingat kemana die menghilang..
rupanya die dok celah2 tilam...
nyorok situ..alaaaaa..sian lak tgk die tu...

siap aku panggil die tu..nak snap pic..
die jeling ok..xnak layan aku..
merajuk betul die tu..

tgk la tu siap pejam mata nak jeliing tu..
sambil kuar pancaran cahaya lg..
mcm nak fire aku je tau..huhu..
evil eye..i'm eeeevilll..muahahahaha

pastu before nak balik aku nak snap lg..
kali ni die dah landing nak tido..
aku panggil die pandang..
pastu aku panggil lg nak snap.
die terus x layan..jahat tau chemott ni..

mmg la rindu..
sebab xde dah muka die mintak makanan semua..
tp knowing die dekat je..n bile2 lagi boleh jumpa die..rasa sedap la hati..
n tina cakap die rapat ngan najib..
suka la aku..sebab selalu die rapat ngan PG..
mesti nak nyelit ngan PG je..
so kira najib pengganti la..
suka la tu org manjakan die..

so chemott dah settle..
tggl sucre lak..
tu kawan PG nak..nenek die suka bela kucing..
tah bile nak amik tu..

13 Comments:

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

hhahaha...ko jahat!!!

mak ko dah cam model garnier aku tgk. kojap kaler itam kojap perang. abes la pasha sanda xleh cari makan pasnih!

Ajipp said... [Reply to Comments]

sian auntie nani...
lepas ni ntah kaler ape lagi dia bubuh kat rambut tu haa...

hukk hukk chemott dah pindah...
rasa syahdu pon ada...
harap ditempat baru...
chemott berbahagia...
bersama tuan yg lebih menyayanginya...

mencik kat hannan ekekekke...

Che Sue said... [Reply to Comments]

haih..minatang pun tauu majuk bila 'diri tidak diingini' dah kan pija..tu jelingan bermaksud =biar lah kedukaan ini ku bawa pergi..slamat tinggal wahai pija!

kekekke..tapi ok aa tina amik..dia pun sayang kucing mcm pija..harap dia menten kegumukan garfield nyer ittew..dah lama tak tgk chemot landing kuak kupu2 tu..

Musliha said... [Reply to Comments]

ah.. sian chemots montok tuh..
geram tgk..
buat stok peluk tido best chemott nih..

ai said... [Reply to Comments]

aloloooooo..chumel je masa dia intai2 tu. ala, kalau aku senang skit ati sbb dekat + kenal rapat ngan org yg bela tu. anytime kau leh gi jenguk dia..

~try kau merahkan pulak rambut mak kau tu.. ;P

Tina Najib said... [Reply to Comments]

babe,

smlm chemott dh start main kejar-kejar dgn ecahh..comel gila okkk.. and skrg kemana ajib pegi, chemott ikut je..jeles aku tauu..dengan aku takdelak dia kejar.. pdhal aku yg beria-ria nak amik dia, hehehe.. takpelah, as long as he's happy, then ok la kan..

dtg la umah aku..kita main magic tricks, hehehe..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sob sob...sedih..akak pun pernah macam tu..terpaksa give away..tapi since bagi pada tina...sap sap soy la kan..harus bole jumpa selalu....

chemott nampak merajuk tu..mesti terasa kan...selalu dia ala lepak2 ala2 superman ..

shasha said... [Reply to Comments]

hmm...sian gak tgk chemott nih..tapi kejap je..skang dah ok dah kan...

Ceera said... [Reply to Comments]

tu la.. aku baca kat page tina, chemot dah selesa dengan ajib. Kira ok la tu...

ko pun senang nak gi nengok2 dia..

Ceera said... [Reply to Comments]

tu la.. aku baca kat page tina, chemot dah selesa dengan ajib. Kira ok la tu...

ko pun senang nak gi nengok2 dia..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

malam ni saya nak pi colek chemot bawa balik.

Pssssstt....jgn kasi tau tina tau.

yg benar,
pencolek

capik said... [Reply to Comments]

sian chemot..tp bagus ko bg kat tina...kire tindakan bijak laa dr dpt ka torg lain yg ko jrg nak dtg tgk....

nasaoji said... [Reply to Comments]

citer chemott tu, cam citer sorang by kan..hurmm..comei jer...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...