Instagram : @peejburhan

bendanya lambat lg..tp dah kecoh2 buat~

last friday tetibe angin nak buat hantaran dtg..
maka sepah2 la rumah sebab kite org sibuk nak buat..
yg dah siap awal2..kotak perfume tu...
so last friday tu siap kan utk kain ela tu...
ngan bunga rampai punya...

:; gile sepah mcm kene bom umah..haha ::
:;mummy with bop hair..hiahahhh..so chomell ::

mama ni cakap je...," mama xnak campur..korang buat la semua..idea org muda"
tapi kan..semua aku buat x kene je..ade je die nak alter..
tp xpe la..mama ni otak lg kreatif dpd aku..
so hasil..aku adalah suka..
ok xde la lawa melampau...kata pun kite org ni amatur..
tp aku rasa lawa jugak la..banding ngan yg jual2 kat nilai 3 tu ke apa..hihihi..
owh tp aku x tepek la yg dah siap full..
sebab gf ayol baca blog ni..
kang x surprise lak kan.. ;)

:: papa pun sibuk nak snap2 pic..mama with purple hair pulak..hihi ::

ayol tu tukang sibuk je kat situ..
bg penyeri je..bukan reti buat apa..
bukan die x reti..tp jenis kasar..takut aku kalau hancur ke apa nanti..

tu aku tgh tension..
ye la..aku mcm dlm otak dah ade idea aku..
tp masuk org2 lain punya idea..jd kacau bilau ok..
tu yg termenung je kat situ..

owh..kotak tu buat sendiri ok..
kasi balut2..sebab kotak lama..
then kasi lubang tgh tu..
kasi letak plastic yg org selalu guna utk letak kat projector tu..
sebab noy belikan lace..kau tau la lace lembik mcm mana..
letak cardbord pun payah..maka kami bentuk2...
letak dlm kotak..dok kau diam2 dlm tu..huhu..


bawah kotak bunga rampai yg suku way done..
mama la punya idea tu..taha apa2..
aku rasa mcm merry christmas je..mcm tanduk reindeer je..
pelik2 ok...
tp suka hati die la...janji die happy..haha

:: tukang amik gambar...ceria lebih... ::

ayol bersama bantal busuknye yg ngeri itu..
kalau baling kat tasik titiwangsa confirm ikan semua timbul..
silap2 kalau x mati..ikan tu tetibe tumbuh kaki boleh berlari keluar..
ngeri yol..buat2 la buang bantal tu,..herghh..

hannan yg menyibuks2 sesaja..
kene kurung dlm cage..
tp time ni dah nak settle..so die bole la santai sekali.

noy lak muka terkejut..
rambut besar2..apakah??

malam tu settle semua pukul 3 pagi..gilo..
padahal nak tunang lg sebulan..tp siapkan awal2..heheh..
ok tu je..byeeeeeeeeeeeee

15 Comments:

Musliha said... [Reply to Comments]

kain lace tuh dah nampak lawa2 nya..

Nonoy said... [Reply to Comments]

kurang hajar kata rmbt saya besar2..
hahaha.. mmg lawak. muka atak torkojut..hahahah

Tijah said... [Reply to Comments]

"ikan tu tetibe tumbuh kaki boleh berlari keluar.."

kahkahkahhhhhh!!!!
rasa nak jatuh peranakan aku baca nih!!! imajinasi ko mmg sgt diluar batasan nok!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

agak2 sampai bila ayol nak keep the bantal bucuk tu..heheh

whoaa..lagi sebulan yer..tapi takpe..cepat siap so takde ler kelam kabut nanti kan..

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

tgk yg tmpt bunge rampai tu da cntik da. ni mst gempak nie.

Tina Najib said... [Reply to Comments]

weowwwwwwww..
meriahnya nokkkk...
i like!

haha.. muka noy terkujat agak funny.. hehehe...

Deqna said... [Reply to Comments]

eh ok lah tu persiapan awal.. nanti takyah nak kelam kabut bagai.. tapi aku tau korang sefamili memang kreatif..

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
haha..biasa2 aje..org xde pengalaman buat la katakan..


nonoy,
betul la kot...mmg lawak..hihi


tijah,
betul kak..pija pun kalau tersentuh or terbau bantal die tu..boleh tumbuh kepak..tetibe boleh terbang..walupun badan berat..haha..ngeri ok..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
tu la..kadang2 rasa nak buang je senyap2..


beautiful disaster,
dah siap lg sangat2 cantik..tggu nanti saya tepek hasil die..
tp kene tggu lagi sebulan la.. ;p


tina,
tu la..i likee..belum lg aku kawin..lg meriah kot..wah tetibe kawin.. ;)

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
tu la kan..siapkan semua..sebab kalau pikir2 byk lg nak buat ni..

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...lg sebulan??..dah dekat dah tuh...ok apa start buat dari skang...

Che Sue said... [Reply to Comments]

ngeri lagik tgk kaki si ayol weh! hahahah!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaaaaahhh syioknye....
ramai2 camnih
buat smue kerja...
eh suke la....

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
tu la..ok la kot kan..


che sue,
hahahha..tu standard la..lelaki..kalau lelaki kaki xde bulu lg ngeri kot..huhuhu


lil^red799,
suke la..mcm meriah je..tp penat ok..br nak tunang..kalau kawin lg azab kot

nasaoji said... [Reply to Comments]

ayat ko tang bantaul bucuk ayol-amat klakau..

bab2 tunang + kawen nih, baik buat awai2, nnt tak le kilam kabut ooo...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...