Instagram : @peejburhan

beli barang utk risik~

last tueday pergi JJ w,maju..
sebab weekend ni dorang nak balik kampung utk merisik tu..
cincin belum beli lagi..
mama ajak pergi carrefour..
tapi sungguh la aku x kuasa nak turun naik escalator tu ngan wheel chair..
so ajak pergi JJ w.maju je..senang..

memula pergi beli cincin kat habib..
gile la mahal emas sekarang...
last time beli cincin tunang..emas 916 tu rm 117 je 100g..
sekarang ni dah rm127 ok..melampau..
tp nak xnak kene beli la kan....
gambar kt kedai aku x ambik..sebab kata kedai emas..
xkan gile nak amik2 pic pulak kan....

lepas tu nak beli kasut n handbag..
ye la..kan yg ari tu silap...
so noy dah amik...
tp budak tu kata 27th ni sale...
so alang2..baik tggu je la kan..buat apa nak bazir2...

lepas dah jalan sana sini..
mama ajak makan...
so kite org ke nando's..nyum..lama x makan sini.. ;)


:: mama tgh tanya2.nak makan apa ::
:: nonoy si ceria ::
:: me & noy...::

ni suruh mama amikkan..
die tu memanjang cakap x reti..x reti..
ye la..x cuba mana nak reti kan..
ni tgk elok je..
mama mmg mcm tu..manja lebih...
kat rumah pun sama..x reti bukak tv la..ini la itu la..
tp ni dah sakit ni...elok la..bukan main laju tukar channel semua..
saje je tau dengki mama ni..
die kalau kau tgh main computer ke apa..
die akan suruh la itu ini..
saje je kacau2 org...

:: manusia paling gembira dapat jalan2.. ::
:: termenung memikitkan masa depan..wah masa depan ke???..makanan?? ::
owh mama order apa tah..espinada ke espinata..lupa nama die..
sekali bile sampai adalah terkejut..
sebab aku bayangkan mcm cucuk2 tu die letak bawah..
sekali tergantung mcm tu..
mcm aksi ayam2 hendak gantung diri..


:; aku suruh mama buat aksi muka terkejut tgk makanan die..haha ::
:: aku ngan menu biasa la..1/4 extra hot peri2 chicken with 2 sidelines..mediteranian rice & chips ::
owh ade cerite kelakar masa mama nak makan ni..
lepas die makan sayur2 tu..n jagung..
pastu time nak makan ayam..
aku tgh kusyuk makan jugak..

mama : mcm mana mama nak makan ni??
me : *angkat bahu..sebab x tau*
mama : bawak turun ni yea??
me : *dgn lajunya angguk*

mama pun nak bawak la turun...
tiba2

mama : aduhhh..panasnya...
me : hahahhahahaha...
noy : omg..korang jgn kampung boleh..mcm ni la *pastu noy tolak ngan garfu n pisau ke bawah..terus la masuk dalam pinggan*
me : owh..mana la makcik tau..
mama : hahahahha...mcm tu ke..mama tanya pija..die kata bawak turun..panassss..die masak ngan besi2 kot...
noy : hahahahha..apa la..kat kuwait org arab suka makan ni..so selalu la nampak..
me : haha..gile kampung nak turun2 kan..kan dah panas..hahah..
mama : pija jgn la tulis kat blog..buat malu je...

xde makna ma..
dah masuk pun ni...


:: noy pun sama..tp sideline die 1 lg ialah coselaw... ::
aku amik bottomless ice lemon tea..
amik kau sampai 4-5 kali aku suruh top up air..
sile jangan membazir..
ye la..usually org amik bottomless..tp tambah 2 kali je..
rugi ok..ni aku tambah byk2..
biar dorang yg rugi..hihihi..
lepas tu padan muka..kembung gile je rasa...

by the time sampai umah dah around 6.50pm..
harus la nak laju2 je..sebab belum asar..hihi..
x dpt jumpa liza..janji nak jumpa petang...
xpe liza..weekend ni ke kite jumpa eyh...

19 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

hehe..nasib noy ada yer..cam sedap jer yg mama makan tu..nanti bole try..

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

sib baik xmelecur tgh mama tu. hehe.

ai said... [Reply to Comments]

wakakakakakaka!!! adoihaii..tak tahan aku wei. Tp kan, kalau aku pon musti buat cam kau suruh tu jugak! mana aku nk tau..kahhhhhhh

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ dah lama tak pekena nandos la. ~

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
rasanya sama je la kak..cuma presentation je lain kot..


beautiful disaster,
tu la pasal kan..aku lg anak derhaka..gelak2 je..


ai,
tu la kan..mana la nak tau..x pernah makan kan..hihi..gile kg weyh..


mizzamy,
sama la..sbb tu la harus makan jugak..mengidam2 dah..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

oo camtu rupanya makan binatang itu :PP xpe, tambah satu experience. kot2 sok2 ada org order makanan pelik camni, bolehlah berpura2 eksyen sambil mnyediakan garfu & pisau.. ahax

Iena said... [Reply to Comments]

hi... salam perkenalan (ala2 skema plak erk...) i baru jer berjinak jinak ngan blog ni... tp i slalu layan blog u...

tp entry ni klakor giler... i gelak sekor2 kat ofis ni... nway, smlm pon i g jusco w.maju gak... x jmp la plak... hehehheee...

shasha said... [Reply to Comments]

hahahaah..aku tahu ada mende tuh dalam menu...tapi tak penah nampak org order pun...

Tijah said... [Reply to Comments]

hahaha. bukan ko sorang jer..kalu aku pun konfem kampong gak buat cam mkn satay. silap2 terbakar molot...

Musliha said... [Reply to Comments]

eeeee.. kecur air liur.. sedapnyaaaaaaaa..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahhahahhahahha kalau aku pon kompom merasa besi panas tu melecur kat tgn aku! jahat ko peeja... nyakat mama

yuyee cap limau said... [Reply to Comments]

kakpeej bpe total mkn kat nandos nie??nk g jgk tp kn tgk budget la..kalu murah ok la.tp kalu mhl xdapek den nk poi hah

Che Sue said... [Reply to Comments]

uih..mahai nyer emas skang?! dolu2 time me beli rm90+ gitu..cepat tol naik dlm masa setahun ni..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
ho ho ho..haruslah berlagak terel...noy tu pun sbb pernah nampak..kalau x..die pun x tau kot..hihi..


lena,
hello..welcome onboard..
yg pergi ni bukan semalam..ni pergi last tuesday..


shasha,
tu la kan..aku pun x pernah nampak..

peej said... [Reply to Comments]

tijah,
over ok siap buat mcm sate...sebab gile besar besi tu ok..


musliha,
syedappp..pedass..


lil^red799,
haha sama la...nasib aku tukang angguk je..kalau x..mmg tgn aku dah melecur..hihi..

peej said... [Reply to Comments]

yuyee cap limau,
total 3 org hari tu dalam rm80++ x silap...kalau sorang makan..makan rm20 kot..minum lak bawah rm 10..
xde la mahal..masih affordable.. ;)


che sue,
kan..mahal gile ok..setahun tu xpe la jugak..ni dlm masa berapa minggu naik rm10..gilo apo..

Rina277 said... [Reply to Comments]

sbb tu skrg ramai org especially kaum cina beli emas pastu jual balik kira cam buat bisnes n senang dpt keuntungan berlipat kali ganda..

peej said... [Reply to Comments]

rina277,
ye la tu..sebelum emas naik menggila tu..ade cina nak beli gelang emas mak aku..nasib mak aku x jual..sebab emas sekarang gile mahal..

lochoe said... [Reply to Comments]

next time kalau ada rancangan nak beli cincin emas dengan harga yang berpatutan, bleh lawat laman web www.hafizjewel.com, kami jual dan beli emas, jangan lupa lawat ye, saya bagi promosi nanti

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...