Instagram : @peejburhan

belanja lah selalu~

lepas makan tu..
hujan gile lebat..
so kite org jalan2 dlm tu je..
noy nak carikkan hadiah utk bday kawan die..
xde jumpa..
sebab apa??
noy ni jenis gile baju la, kasut la..
memula die nak beli la dress 1 ni..tetibe die x jd..sebab die kata..baik aku je beli..
keji kan..so baik carik bende yg xde kene mengene ngan baju atau kasut.. ;p

so noy ajak ke klcc..
elok la tu..sebab aku mau cari jeans...
aku jenis kalau dah biasa beli kat satu kedai tu..
situ je la aku tuju..
x mahal pun..murah sajo..
janji ade size...

:: so aku membeli jeans ini ::

ok ayat itu adalah tipu..
bukan aku yg beli..tp noy yg belanja..yeehawwww...;)
owh ni brand total woman..kat isetan klcc...rm89.90 sahajo..
hari tu siapa ada tanya pasal knitted cardigan tu kan..
pun aku beli kat sini..tp dah lama la..2 thn lepas kot..
x sure la if ade lg ke x..

kemudian kami berjalan2 tanpa motif..
ok xde la tanpa motif kan..
noy nak carik hadiah birthday kawan die tu..

:: pusing sana sini..penat jugak..ni tgh kat topshop..tgk2 ajo ..eyh silap..noy ade la beli brg..aku x beli apa ::

later kami adalah haus..
n nak lepak his roks..
x tau mau dok mana..
so ke the apartment sahaja..
x makan pun..order air je..
kerana masih kenyang makan kat johnny's tu..

:: mungkin die mendapat penyakit hari xde mood nak amik pic..so tutup2 muka ::
:: percubaan amik pic bermuka mysterious..tp x jadi..end up nampak muka sembab n berpenyakit je.. sakit muka menjadi buntal ;p ::
:: noy lebih mementingkan nak amik pic fountain dpd mendapatkan angle yg elok utk aku..keji kau..nate beghuk ::
:: nampaknya penyakit xmo amik pic kejap je..lepas tu die gile balik..manusia pelik yg tetibe gelak2 masa aku nak snap..bukan gelak betul2..tp buat2..siap rambut ade efek angin2..tapi seperti penyapu je aku tgk noy *larikssssssssss* ::
:: pija si peniru pun buat la pic ala2 gelak..jadi ke??mulult tutup..lg satu tu apesal x tutup?? ::

balik around 8pm..
agak takut..
sebab mama ingat kite org gi makan lunch aje..
dah la sepanjang keluar jalan tu rasa bersalah je..
ye la sebab x ajak mama kan..
n mama lak siap pesan nak maruku..

bape kedai pergi xde muruku yg die suka tu..
sebab takut if pulang membawa kekecewaan..
carik jugak sampai dapat..
jumpa je..terus aku borong 4 bungkus..huhu..

jadi mama gembira dpt muruku..
aku gumbira dapat ini..sukerrrrrrrrrrr...

:: jeans n ballerina flats ::
:: tantiknyerrrrr die...sukeerrr ::

aku ni x kuasa la kalau nak jalan2 pakai tggi2..penat ok..
aku selesa pakai mcm ni or selipar je..
tp adalah keji apabila pakai lawa2..vogue2 abis2..
tetibe tang bawah..aku pakai selipar jamban ajo.. ;p
so masuk zara..tgk lawa la pulak..
1 lg color putih...takut cepat kotor lak nanti..
so amik la pink ni..
ni aku half2 ngan noy..die belanja half..aku half..
ok tu pun tipu..xde la aku half..aku bg rm50 je..lebih2 semua noy bayar..miahahaha..

indah betul..
aku belanja ice cream ari tu..
ni die belanja aku balik..
banyak lak tu..
xpe noy..kau la satu2 nya adik yg ku sayang..
wah dan2 sayang..
tp betul2 la..u know i lap u kominyoo *mata kelip2,,dgn harapan nanti2 dpt lg..hihi*

ok la..tata..
i nak masak maggi..
lapar di tgh pagi.. ;p

12 Comments:

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

nanti saya nak pinjam ballerina tu pi kelas ballet. Jom peeja nanti kita noleh nari ballet sesama. Wakakakakaka...

MisSy F said... [Reply to Comments]

cantekkkk gila.bestnya korang shopping2 selalu.next time kuar pakai k kasut itu.hehe.

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

hehehe! bestkan ada adik? aku pun suka pegi lawat adik2 aku kat s.alam (sanggup tu) sbb selalunya makanan/penginapan/belanja adalah ditaja. best!

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ cantik la ballerina pink tuh. sangat mengujakan... ~

~chacha~ said... [Reply to Comments]

sukanya kasot ko tu wehh...mana ko beli??nak jgk...

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

lawa nya kasot pink tu..nak nak nak nak jugak..sangat lawo..

Tny said... [Reply to Comments]

Salah masuk kedai.. mesti lah x jumpe hadiah utk org.. masuk kedai2 korang suka je.. baju, kasut.. Aisey..

Serious cohmel je pink balerina tu :) Bertuahnya ko,akak! Dan2 tu.. sayang kt Noy! :P

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu..noy adalah adik mithali...ahakss..

nasaoji said... [Reply to Comments]

itu kasut sgt cantik..PINK...!!

muke noy time mood tak mo bergambo tu, amat comei nmpk mate sikit..!!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

omg teringin la pulak nk mkn marukku! *walaupun deepa lmbt lg muncul.. hahah!* shopping abes noy. family kite pon pergi klcc shopping tanpa mengajakku yg jauh iniii wakhhhh

Musliha said... [Reply to Comments]

wah.. boleh nari dah ler..
ada ballerina.. ekekeke..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ballerina flats tu cun la..akak so far belum la ada lagi ballerina flats ni...so far mmg pakai slipar jer..hehe..or sandal la..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...