Instagram : @peejburhan

aku jenis x kisah..so aku bedal je~

lepas balik dpd makan ngan papa n mama..
kite org terus ke umah tina..
sebab few weeks back noy ada belikan barang baby..
tp asyik la lupa nak bg..
so pergi la jumpa die...sambil2 bole la jumpa chemott.. ;D

sampai je umah tina..lepak2..
chemott nampak kite org terus lepak luar dow...
sepanjang 1 1/2 hour kite org lepak tu..die x masuk2..
merajukkah??? tina cakap selalu elok je die dok dalam..
tp kite org dtg je..terus die keluar..haha..
xpe la chemott..
yg terbaik ni..dpd dok sini..kau kat luar je kan..
tp sana dpt dok dalam..org manjakan semua..

around 12ish am,..kite org keluar lepak..
tina lapar...aku x lapar sgt la..tp kalau nak gi makan..aku ok ajo..huhu..
so kami ke area danau kota lagi...
kami ke oldtown white coffee..
ok la..sebelum org nak keji2 aku ke apa..
sile stop ok..
sebab seriously..aku ni jenis x kisah la..
dah die tulis no pork tu ok la tu..
lain la aku makan pork fried rice ke..pork mee ke..tu mmg terang2 la kan..
ni setakat biasa2 mcm tu xpe kot..
plus aku rasa kalau benda tu betul haram makan ke apa ke..
mesti la JAKIM kene amik tindakan kan..
kalau alasan setakat 'diragui'..'tidak diketahui'..kosser aku nak layan..
sorry la if ada sesiapa offended ye..
sebab aku mmg mcm ni..hahaha.. ;p
apa2 pun..don't blame me..blame JAKIM


:: najib yg gilo..ngan tina yg sweet.. ::

seronok lak lepak ngan najib ni..
dah lama x lepak..
dulu masa aku memula kenal ben..
way before najib kenal tina..
adalah lah lebih kurang hari2 lepak ngan najib ni..
mcm2 cerita la..
dan malam itu seronok ejek die..
sebab memula dulu die ye-ye panggil aku kakak bagai..padahal sama baya..
najib dulu cakap ngan aku siap tangan kebelakang kau..gile hormat..haha..
sekarang mmg x la kot..mula2 je la kan..

:; mummy & daddy to be ::

dorang dah selamat kawin..nak dapat anak dah pun..
yg aku ni mcm ni la lagi..
encik ben..penat acik menunggu kau masuk meminang ni weyh..


:: fizikal aku yg lebih besar supaya aku nampak la sikit ciri2 kak ipar kepada najib..wah konon..padahal dah mmg besar dpd zaman uji rashid ngan hail amir..haha ::
:: tina n noy..nok..serious rambut kau dlm pic ni mcm kanta serigala..takott..haha ::

:: aku makan ini semua..tp roti tu x abis hoh..kenyang bangat ::

kami lepak sampai pukul 3am..
itu pun sebab kedai tu dah kemas2 meja..pun kite org buah bodoh..
sampai die dah tutup lampu baru la reti2 nak gerak..haha

:; sebelum gerak amik pic berdua pulak ::

seronok nye lepak2..
tapi lepak ngan najib buatkan aku rindu ben sgt2 la..
sebab perangai lebih kurang je..
owh i miss my bon bon :|

13 Comments:

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

yer. sila salahkan jakim. dah berbulan2 dengar cerita pok-pok tu takkan xde sekor pegi amek tau ek??

ker diorang pun buat food review? masuk blog segala? wakakaka...

shasha said... [Reply to Comments]

hmm..yer laa...ben pun dah lama tak kuar dalam blog ni...dah lama tak jumpa ke?

Anonymous said... [Reply to Comments]

jakim penah certified ke before this yg old town tu halal? setau i.. mana2 i pegi old town nye branch mmg xpenah jumpa dia display sijil halal from jakim tu.. correct me if im wrong. so far i penah gi 3 4 branches je..

so kalau mmg at the first place jakim mmg xpenah certify.. why blame jakim?

sorry to say this at your blog peej tp for other readers info.. skrg ni byk kedai makan ala2 kopitiam or restaurants yang baru2 jual makanan yang kita sendiri taktau betul2 halal ke tak.. apa yg i selalu buat, kalau masuk restoran tu first thing cari whether dia ada display ke x sijil jakim.. kalau x tu.. fikir2 lah sendiri..

anyway.. keep on writing ok peej.. i love ur blog.. owhh i rindu chemottt ok !! =(

Anonymous said... [Reply to Comments]

oppss.. sori.. lupa nak ckp.. halal tu xsemestinya dia serves pork je.. kalau mee / kueyteow sup ada ayam / beef.. tp ayam yg ketuk.. bukan sembelih cara islam pun consider xhalal jugak.. same as for food yg ada campur dgn liquor mcm kat italiannes.. tgif.. tu consider tak halal jugak k.. just sharing

Tina Najib said... [Reply to Comments]

babe,

bestnya lepak malam tu dgn u and noy...aku suka!!! walaupun laki aku buat lawak SO SCARY, but whatever~lah, hahahaha...

we shud do this more.. :)

and oh yes, rambut aku mcm kanta serigala kan? hahahaha.. burokkkk..........

nasaoji said... [Reply to Comments]

peej;-aku suke makan itu roti kat OTWC, skali bw hsbnd aku p, trus diyer soalkan tang kehalalan nyer..aku terkujat sat...peh tu, p d hari laen, tak ajk diyer dah, ajak mmb laen yg sudi toman lak...

aku rindu nak bc blog tina, tp, diyer dah wat prvt..hurmm.....tina tu, cute bebeno kan....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye la..jakim pun takde buat circular lagi kan..

ipoh hor fun tu...my faveret..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ape cerote old town ni...
aku tatau cerite pon
dah la mcm bercite cite tinggi nak balik nak g makan mee kari die
heaven ok!

bende was was ni terpulang pada diri sendiri la
kalo ko rasa was was
aku tak was was....
suke la kan...
islam pon tade la suh paksa ko rasa was was tu

anyway...aku nk buat statement panas nih
bukan melayu malaysia mmg narrow minded sket ke bab bab ni?
carik hukum yg betul tak nak..
sibuk dgr ckp ckp org

Musliha said... [Reply to Comments]

peej.. ur bon bon tuh sebuk sgt ke?
lama xdengar kuar dating ngan dia..
kamu pergi paksa dia dating jugak2.. haha.. tetiba aku giler..

chics said... [Reply to Comments]

Aku setuju dengan Lil Red, bab speku memang cepattt, suka nak dengar cakap orang, buatla research sendiri kalau betul-betul nak tahu.

Bukan dengar, assume and accept.

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

aku teringin nk mkn hor fun tu..
tp sbb aku was2, aku xpegi la..
bila la jakim@old town nih nk wat kenyataan....

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

chemott keluar bila korg datang tu sebab dah terbiasa kot. macam kat rumah ko kan, dia dah biasa duduk luar. so bila korang dtg rumah tina, dia pun scr habitualnya akan duduk luar. wahwah mandai2 je kite buat teori, kn :P

Tina Najib said... [Reply to Comments]

wani,

tak la..i rasa chemott merajuk la..sbb muka dia mcm sentap, ahahaha...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...