Instagram : @peejburhan

akhirnya baru sampai~

kan hari tu ade beli new bedroom set utk bilik belakang..
cavenzi janji seminggu sampai..
tp adalah penipu..2 mggu baru sampai..cilakak..
alasan..sebab brg x sampai la..
kilang pekerja x sampai la..
pedulik apa aku..masalah aku ke tu..
tp malas nak cerite byk..biarkan aje..
sbb aku bebel2 pun..kalau barang xde ..apa gune kan..so mampuih pi la kan..

sebab tu la sabtu tu baru hegeh carik tikar getah semua..
balik je dpd keluar..around 3ish tu..
dorang pasang2 tikar tu..
aku tgk2 aje la..
sebab aku adlah ting tong gile...kata x tido kan..
jonet dtg umah aku pun aku x terlayan..


:: weowww..my mummy is so glamourous..rambut je la..baju fail..hiahaahh ::
:: edan gigih2..mama menjadi boss je ::

pastu aku lena kejap la..
aku rasa dlm 2-3 jam..
itu pun terganggu2..dengar dzaza jerit2 la..PG jerit2 la..
x sure la sbb aku tido..aku rasa mcm org menjerit..padahal x.. ;p
then jonet nak balik la..mcm2 la

elok aku bgn..around 8pm..
org cavenzi call..
cakap dorg kat kl..dah lewat..
nak hantar esok je..
mmg free2 la kene maki ngan aku kan..ye la..umah sepah gile..
sebab kosongkan bilik belakang tu..boleh lak nak esok hantar..hotak la..
last2 budak tu x larat..die kata die hantar..pastu terus letak phone..
haha..padan muka..dah la aku br bgn tido..
tido x cukup..so mmg mood nak marah je la kan..

:: proses angkat almari ::
:: aku nak amik pic mama mcm boss cekak pinggang tgk org buat keje..x sempat lak..die dah pusing..n again..mummy so cool..rambut warna pink pulak..hihihihi ::
:: sorang lagi boss..bagus..bole aku rehat2..xde la..time tu aku tgh buat hantaran tu ::

dorang dtg pukul 9pm..siap pukul 10ish mcm tu..
sebab boleh lak battery drill weak la..nak charge la apa la..mcm2 la kau ni kan..
gerak je..terus la aku vacuum sana sini..
noy rajin snap2..

:: sambil vacuum sambil pose ;) sile pemalas..cermin pun aku sedut je..haha ::
:; dressing table.. ::
:: noy busy susun2 ::

gambar after aku x amik pun..
xde la hias melampau ke apa..
janji bole tido je..

xpe..nanti kalau dah lawa2..
utk tunang nanti..aku snap lain k..
tunang??? siapakah??ooppss ... ;p

15 Comments:

Ajipp said... [Reply to Comments]

rasa teruja tengok mama pija dah berdiri dalam gambar kat atas...
dengan rambut kaler pink hehehe...

dedolu sker baca pija ceta sembang2 ngan mama...
lawak hehehhe...

Musliha said... [Reply to Comments]

makcik dah boleh berdiri kan?
syukur..

weh peej.. tunang kamu ke tunang ayol? ke dedua? hiahahaha..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

sape nk tunang nih?
ayol?peej?noy?
atau korang serentak sekali harung?
ahakssss

darling8tabby said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
darling8tabby said... [Reply to Comments]

jeng jeng jeng..adakah ni bakal menjadik bilik for pertunangan pija..hehehe

cantek2 rambut mak pija..kalerful ..

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

perghhh lam gile aku masuk blog ko ni peej,,, beb ble nak kawin nih ko ckp la ngan ben soh masuk minang,, jangan tunggu lelame la... ahakss,,, peej lawak la gambar ko gi vacum cermin,,, ape jadah la ko neh.. :)

mieoney said... [Reply to Comments]

peej,
cavenzi mmg macam tu..klu dia janji tak bleh percaya..macam2 lah alasan..sbb itulah kitaorg tak jd beli kat kedai dia sbb byk baca review dlm internet yg derang nie adalah lembab buat keja..alasan berkoyan2...

ada sekali tu cerita mcm ko lah tp waktu tu derang atr gak brg kul 12 tgh mlm.. yerlah sapa bleh tahan nak tgu lelama pas tu asik bertangguh jerkan..

opss terlebay sudah pjg plak comment..hehe

Khalina said... [Reply to Comments]

peej! kalau tak kesah leh tak bg tahu aku brp harga d whole set? sebijik sama dgn set yg aku baru beli dr melawati. cuma dressing table aku ada satu laci n kusi nye boleh masukkan kt bwh. and aku takde masalah tak tepati janji. arini aku beli, esok pagi2 diaorg terus anto ke umah. :)

btw, aku beli dgn harga rm1050. kwn2 aku kata mahal tp sbb aku malas nak g survey sana sini, aku hangkut sajork! :))

shasha said... [Reply to Comments]

huh??...apakah??..yg tahu nak tunang tu ayol..takkan ada bilik utk tunang pulak??..adakah sebenarnya peej yg nak tunang??huhuhu..sesuatu...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohhey cermin yg lawa!!

Che Sue said... [Reply to Comments]

ni bilik ni utk sapo ekceli nt? nk kta utk ayol tunang, takkan pompuan mai dtg sarung cincin kat ayol dlm bilik tu..hahahah! haruss aa PIJA nyer bilik utk tunang nii...!

peej said... [Reply to Comments]

ajipp,
tu la..syukur.tak tau la bile telinga pulak nak ok..
mama mmg lawak..sekarang pun byk benda lawak..cuma tuan blog sudah menjadi pemalas.. ;p


musliha,
ho ho ho..sile la tggu..bg suspence ni..


hana-ni-moi-nai2,
gile apa sekali harung..dah tentu kalau ayol..kite kene menghantar..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
harus la surprise..so tggu je la yea..tu la..bg mama ceria ngan rambut2 fesyen baru..heheh..


nasazfrog,
tah ben ni..keji kan..x reti2 meminang aku tau..penat aku tggu kat tembok..wahhh...
aku pemalas nak lap..so vacuum terus..hihi..


mieoney,
keji kan..byk alasan..time nak beli tu bukan main lg mcm2..tang hantar..byk alasan..benci..mmg first n last la..

peej said... [Reply to Comments]

khalina,
murah la tu..kite org punya set tu rm1099..


shasha,
sepanjang 2 thn ni..umah aku akan penuh ngan majlis2..weoww.. ;) Insyallah..


wani,
mmg lawa..tp bab nak memasang tu gile azab..tu pun bawah tu 2 cermin jatuh..tp x pecah la..so terus bukak 1 lg tu..
tgk la..nanti nak beli double sided yg heavy duty punya..kasi tampal balik..

peej said... [Reply to Comments]

che sue,
hahhaha...kite tggu dah lihat ye..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...