Instagram : @peejburhan

adopt chemott???~

yup..itulah tajuk entry kali ni...
nak type ni pun sedih je ok..
dari hari ke hari aku dok tangguh2 buat entry ni..

umah aku kan mcm pesta kucing..
blame noy..
dah ade hannan..siap bela lulu pulak..
membuatkan sucre n chemott terpinggir..
sucre tu xpe la..die mmg jahat pun..
jenis suka selongkar2 sampah la..kencing sana sini la..
so dorang nak hantar ke spca..
ye la..takut jiran2 start bising la apa la..


chemott on the other hand.
is a very sweet cat..
x nakal..suara pun sekali sekala je keluar..
dah la tembam..comel je..geramm..
very homely...



tapi memandangkan die x baik ngan hannan..
die kene la dok luar..
kadang2 kesian je..
sebab chemott if die nak masuk..mesti die langgar pintu..
then kite org bg masuk..
tp sekarang..die langgar mcm gile pun..xleh buat apa la..
sebab hannan ade..benci kan..



kadang2 terlepas jugak masuk chemott..
n tetibe kantoi chemott kencing..
ye la..org cakap..kucing2 ni nak tunjuk territory dorang..so kencing2 la..
so tetibe mama cakap hantar 2-2 sekali ke spca..
xmoooooo..kesian chemotttttttt.. uwaaaaaaaaaaa..
x sanggup aku membayangkan..
dah la chemott jenis penakut semua..
sian die if hantar macam tu..



so sini aku nak tanya..
if anyone want to adopt chemott..
die sangat manja n sangat comel..
aku bg free je..
at least sedap sikit hati aku if tau die ade rumah proper..
ade owner yg sayang kucing ke apa ke..

kalau boleh biar la pecinta kucing..
xmo la org nak bela saje2 ni..
n biarlah yg dok kat landed house..
sebab chemott suke jalan2..
bile nak makan n nak tido die akan balik..

or kalau korang takut hilang..
korang sunat la ke apa ke..
maybe dgn itu die akan x keluar sgt ke..
n dgrnya akan bertambah gumuk.. ;)
sebab bukan apa..aku dah nampak berapa attept yg org mcm berminat ngan chemott..
ye la..die kan tembam semacam...
tp bile kite org keluar je..org 2 tu akan blah..
so pisibilities utk di curik ade..


so sapa2 yg berminat..
sile la bg tau ye...
if xde jugak..
terpaksa la hantar jugak die ke spca..tsk.tsk.tsk..
sedih lak tgk pic tu..comel sgt die tu tau..

29 Comments:

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

hy peeja.i nih suka la lepak lepak jadik pembaca pendiam kat blog u.tetiba lak hari ni nak ckp pasal chemot.cumilnya diaa...gila tembam..rasa cam nak mintak bela kat u je.hgeheh..tapi tula..umah kita nih apartment.kang dia torjun macam superman..sapa nak jawab kan?heheh

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

weh janganlah hantar spca. sedih wey. harap2 ada org nk adopt chemott. kite nk adopt xboleh, da la jauh. kalau dok shah alam sekalipun, kucing kite tu adalah suka menghalau kucing2 len.. maka nak adopt kucing pun xdapat. hope everything will be ok soon ^^

Ki Moira said... [Reply to Comments]

god. comel nye. jantan? umur?

mira zin said... [Reply to Comments]

ala kak peej.sdihnya nak give away chemot.sayang.mira nak bela,sah2 takleh.kat rumah dah ada 7 ekor+entah bpe ekor nak keluar xlama lg.hope chemot will get a go0d loving owner.

KK said... [Reply to Comments]

pls peej. jgn hantar kat spca. carikan dia umah baru. kecian chemot.

aku mmg nak cari kucing tp mintak maaf x dpt nak tolong ko sbb future hubby aku nak bela kucing dari kecik. yg dah siap besar dia tamo..

sori peej.. good luck in finding new home for chemot..

YanaSaja said... [Reply to Comments]

I want ur chemott.slalu bukak blog ni sbb nak tgk gmbr chemott je.ok xlah nak baca citerh u lah of coz tapi sukak chemot bangat.Kalau nak chemott tapi i dok kat johor n pastuh kalau nak gak chemot tapi bulan 6 baru amek boleh?

Bunyik cm xda harapan je........

LimeLoLLipop said... [Reply to Comments]

peej...im ur silent reader.. my bf suka kucing...lgpon die dok ng family kan..sng sket if nak bela..nnt mira tanya dia...mira nak bela mmg x la kan blaja lg pulak..

sarah said... [Reply to Comments]

hai peej,

i am ur silent reader.i am a cat lover and living in bangi...if chemott is not yet given to anyone, can i adopt him? if yes, do email me...thanks


sara

ryn said... [Reply to Comments]

peej... kenapa u nak let go chemotttt? kesian chemotttt !!! arghhh comellah dia.. bela jelah.. takpela dia duduk luar pun, at least dia still ada tmpt and org bg makan..

pls.. kalau u nak bg org, make sure org tu jaga chemott betul2 k.. owhhh sedihnya.. kalau u hantar spca dia akan put to sleep.. i baru baca artikel kat paper semalam, skrg since economic downturn ramai tinggalkan pets diorg kat spca.. and sbb dh byk sgt, diorg euthanize je the animals.. sgt sedih ok

Ceera said... [Reply to Comments]

tak sukeeeeeeee

nape ko sanggup biarkan chemott di ambil orang, sian kat chemott tau.. nanti mesti dia demam2 pastu sakit2 sebab tak nampak muka ko..

uwaaaaaaaaaaaaaa

aku leh bayangkan perasan chemott..

aku kalau ciput kasik bela, memang aku amik ok kucing ko nie.. aku sukeeeeeee..

-v-~~geina~~-v- said... [Reply to Comments]

salam...hai peej...eee nk hanta chemoot kt spca ke..jgn la..bg la kt geina..geina mmg tingin nk bela kucing...tp geina duk umah flat..nk tggl kmpg tk leh caya..nnt lain lak jd nya..tp mmg nk sgt bela kucing..huhu..

ee jgn la hanta..sian chemott....=(

green apple said... [Reply to Comments]

wey, dari cium itu kucing berbulu-bulu, aku lagi rela cium kau.

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

ala..kenapa kenapa kenapa..kesian pulak aku nengok muka si chemot tu..kakak aku suka kucing..excited dia bila cakap ada orang nak let go kucing..tapi bila dia tengok si chemot dah dewasa..tak jadi dia..dia nak yang toddler..

Ajipp said... [Reply to Comments]

begitukah akhirnya kesah hidopmu wahai chemott??
hukk hukk hukk peej kijam...

kalau aku dekat, aku nak bela chemott tu..
dah la nama pon dekat2 sama muahahaha tetibe...

kalau sampai bulan 6 ni takde gak orang amek chemott...
meh la aku jaga dengan penuh kaseh sayang...
jauh pon jauh la...
jgn la antau kat spca...
sian dowhh...
takot nanti kena perkosa ngan menatang2 kat sana...
dah la muka dia chumel gitu aa...

adoii la syahdunya aku tengok wajah2 chemott...
sombong taww hannan...
mementang dah merasa naik flight apa bagai ekekkeke...

haihhh...
mintak ijin nak save gambau2 chemott ye...
nak tunjuk kat wife kot la dia terbukak ati nak bagi ijin bela chemott ekekekke...

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

see....semua org tak merelakan chemot pergi.

kolakolakila said... [Reply to Comments]

peej,
nak bela leh?
umah i pun dah ader kucing...didi nama dia...maybe leh kawan sesama kot

zidhan said... [Reply to Comments]

holla peej! sy nak bela bole, actlly hubby sy pencinta kucing..teramat2 suka kalu dpt kucing yg berbulu lebat, after kucing lama dia mati dia teringin nak cari kucing lain..sangkar + brg2 kucing still ade lg..oo, kucing lame mati coz demam bwk g hospt kene tido sane sok da mati, doc ckp kucing xnak mam ubat, hubby sy sedih sgt! foto kucing pon ade lagi..

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej..sampai ke ati ko nak bg chemott kat org?? hmm..sian chemott..

ai said... [Reply to Comments]

ALAMAK!!!!!!!

SEDEY LA WEI.... :(

shasha said... [Reply to Comments]

kalo bole aku nak..tapi aku dok umah bukan atas tanah..so sian lak kat chemott nanti...haih...

sepet a.k.a zack_u said... [Reply to Comments]

pija jahat pija jahat..
huhuhuhu.....

cian oh chemot....
nnt kalo chemot saket camne...
kalo dia rindu camne???

Che Sue said... [Reply to Comments]

give away chemot?? huhuhu..siannyer diaaaaa!!
if che sue kat mesia, che sue dah cop dulu..ur cat dh laa well behave..senang takyah nk ajar2 dah..manja plak tu..

harap chemot dpt umah baru after this..jgn aa anto spca..sian dia..dia housepet..sure dia takley tahan duk tmpt tu..

cIK fIERA said... [Reply to Comments]

kak peeja, ader lagi ke kucing tuh, fiera tgh cari kucing lah, nak bela..... tolong erk kalau tak bagi kat sesape lagi....

cIK fIERA said... [Reply to Comments]

tulun erk, i really need a cat.... kucing2 fiera sume kat kg, so kat umah sekarang nie, tak der kawan lah....

Tina Najib said... [Reply to Comments]

jaaa,

bagi kat aku la.. aku ok je.. ko tau kan aku suka kucing..

Tina Najib said... [Reply to Comments]

jaaa,

bagi kat aku la.. aku ok je.. ko tau kan aku suka kucing..

Musliha said... [Reply to Comments]

duh.. sian chemottt itewww..
kalu dekat, mus mintak dah..
jauh benar nak ambilnyer..

Abdul Wafi said... [Reply to Comments]

dah diberi pada orang lain atau belum?


ala comelnya.

tapi jauh lak nak g ambil dari jb ni.

huhuh.



but thats cute brave type of cat.

nurul said... [Reply to Comments]

salam kenal... sy nk tnya pasal chemott... kalu sy berminat mcmana penghantaran ek... sy org penang...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...