Instagram : @peejburhan

x sangka ade bakat terpendam~

sabtu tu kan amik baju mama kat tailor..
ade 2..lace la..
1 tu kain die ade benang silver..so kilat la sikit..
1 lg tu plain je..
so mmg before tempah tu dah beli labuci..utk jahit..bg meriah sikit..


so ahad tu mama jahit la..
tp mama kan x sihat...so die jahit 7 je..die dah stop..die kata pening n x nampak sgt kan..
so malam tu..lepas ben dah balik semua..
aku terasa mcm nak cuba try la kan..
ye la..xkan susah kot..jahit je la kan..
so bermula la misi aku..
dpd memula nak try..jadi syok la pulak kan...


:; ni namanya gaya jahit yg tidak sopan..mengikut keselesaan si tukang jahit ::
:: tekun n gigih menyiapkan ::

:: malam tu aku siapkan sampai pukul 1ish am...x puas hati la kalau x siap..x sabar nak tgk result die.. ::

then isnin tu..lepas update blog..
terus nak sambung..gile addicted..
aku start pukul 2pm..by 4pm aku dah siap kan 1 lg lengan...

:: walla...ok xde la lawa mana..tp boleh la kan ::

then aku update blog lg..
kang terbiar lak blog aku..
makan kejap..isap rokok kejap..
sambung lagi...

kali ni buat yg oren pulak...
yg ni azab gile la..
sebab apa??manik die kecikkkkkkk gile...
juling2 mata aku nak buat..
tp aku masih gigih...

:; lebam mata tau mengadap bende tu..cea salahkan benda tu pulak..padahal mmg sentiasa lebam pun ::
:; kau tgk mcm mana halusnya manik tu...gile babs... ::
:: by 11 am ..aku siapkan ini....wahhhh..cantik kan...xpe..kalau korang rasa x cantik pun xpe..janji mama cakap cantik..lg pun die yg nak pakai kan..la la la ::

semalam mmg nak sambung..
tp gangguan sikit..
sebab noy ade..nak sembang la apa la..
n semalam apesal tah pening sikit..
so aku buat ala2 x menjadi je..
so aku buat suku je..aku stop..
sat lg aku sambung lg la..

so kalau aku ala2 sepi n x update sgt..
korang paham2 la kenapa ye...
sebab aku ni selagi x siap mcm x puas hati loh..
ok la...bye bye people..

15 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

jaaa,

terernya ko..aku nak jahit butang baju pun x reti, hehehe..

cayalah!

Musliha said... [Reply to Comments]

haha.. benda ni mmg berantu..
kolo tak, aku ni xla meroyan jahit-menjahit.. ekekeke..

MisSy F said... [Reply to Comments]

cantik..serious!! kagum i sekejap.kalau aku dah menyumpah halfway.sebab kecik comel je nak buat satu2..hehe.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

mmg addicted kan dek..akak masa ada wedding hari tu jahit sampai sakit2 badan..

tapi puas hati kan...

Rina277 said... [Reply to Comments]

aku pun jahit manik kat baju sendiri..mcm2 corak tiru kat blog2 tukang jahit manik..slalu dh siap mst nk show off kat opismate..paling best klu diorg ckp cantik n kagum dgn hasil jahitan aku..mmg klu dh start susah sgt nk benti tambah lg klu minat menjahit cam aku ni ha..

Nonoy said... [Reply to Comments]

cantik! tak percaya kau reti jahit. ingat kau "tangan bangku". hehe saya upah kau jahit ah nanti. muahahaha

Ceera said... [Reply to Comments]

haaaa.. leh ko bukak kedai untuk letak lace, hahahaha..

memng cantikkkk..

Tny said... [Reply to Comments]

Ha'ah.. memang terpendam.. tapi kalo orang tgk tukang jahit menjahit cm gini, komfem was-was!!! Hahahhaa! Unique :)

Biru oren..sweet jugak combination tu..

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

wah..pandainyer ko menjahit. aku nak jahit butang baju laki aku yg ttanggal pun x tau..huhuhu

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

wahhh peeja...
aku hantar baju aku kat ko lepas ni ok!
hahahhahah

shasha said... [Reply to Comments]

lawa la peej..okey la tuh..ada org siap gi kelas lagi nak jahit manik ni tau...kamu ada bakat terpendam rupanya...kekekekek

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

cantiknyee peej!! :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gilelah. ko sungguh lengkap, ok. masak pandai jahit pun pandai. tp betulkah menjahit ni addictive? kite teringat kite nak jahit plushies pastu tersekat di tengah jalan sbb malas.. lolx

pepari said... [Reply to Comments]

Hi Peej.. cantik!! i tau u jenis kreatif so u memang boleh buat benda tu.. so lepas ni leh la jadi full time beaders hehehe.. siap posing sampai baring² tu hehehe.. well sama la kite.. kadang dah penat duduk sampai baring² melayan.. Syiokkk!!!

fana said... [Reply to Comments]

wahhh..kagum kagum..mmg cantik..kemas je..nk try wat gak ah...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...