Instagram : @peejburhan

update mama~

sekarang mama tgh buat fisio..
seminggu 2 kali..
sejak buat fisio..kaki die dah kuat sikit..
bole la jalan sikit2 tanpa bantuan walking frame tu..tp still la die pegang dinding ke..kerusi ke..kereta ke..
tp if nak kuar jalan2 mmg x larat la..sebab tu kene ade wheel chair tu..
tp sekarang if pakai walking frame..jalan adelah laju..
kelakar tu..siap bole jalan menyenget mcm ketam la..
kona(corner) baring la..huhuhu..

telinga masih x dgr..
kite org still communicate pakai tulis2..
x pun cakap mcm biasa..tp body language adelah tahap melampau..
kalau org x tau apa2 tgk..mesti org ingat kite org gile..haha
tp papa adalah yg paling melebih2..
serious mulut die kalau cakap..
aku yg x pekak pun xleh nak paham.
lidah siap tersentil2..
mama last2 akan cakap, "ish x paham la..org tua ni melebih2 tau"

ade sekali tu papa nak tunjuk washing machine..
buat tgn mcm berputar dah la kan..
kau tau papa buat apa??
die amik baju die..tebar kan..pastu die pusing2 kan baju die tu..
mcm puting beliung dah aku tgk..
hasilnya..mama x paham jugak..hahha

tp satu petang tu..x silap isnin kot..
telefon umah bunyi..
kite org ni hp pun pemalas angkat..
umah punya lg la x kuasa kan.
so biarkan je phone tu bunyi..
mama tgh tgk tv..
sekali mama toleh n cakap..

"telefon siapa yg bunyi tu??tv ke papa punya??"

wah mama dah dgr sikit2 la..
die kata die dgr jauhhhhhhh je..

semalam pulak..
aku online..
noy pun sama..
aku dok la panggil2 noy..die x layan je..
mama tgh nak bgn pergi dapur..
aku geram..aku jerit la kuat2 kt noy..

'HOIIII!!!!'

sekali mama toleh n cakap...'apa tuh??'

yeay tepuk2..mama dah dgr lite2..
hopefully nanti bole la baik sepenuhnya kan..
pastu semalam aku asyik la jerit2..
mama kat meja makan ngan ayol n PG..
aku cakap la mama dah dgr..
so aku jerit dpd ruang tamu, "HOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII"

pastu mama sambut..."hoiii..hoii.hoiii"
haha cho punny je mama tu..
terus gelak2 semua..mama excited die kata die dpt tangkap bunyi sikit2..

tp aku adelah over..
malam2 tu..
aku jerit2 lagi...

"HOIIIIIIIII..HOIIIIIIIIII..HOIIIIIIIIIII"

mama dah x jawab dah..
kami adalah kecewa..
ayol siap sound aku suruh diam..
ye la..aku jerit tahap paling tggi punya note..
dah la dah kul 11-12 time tu...
tetibe mama jawab...

" tu apehal perempuan tu terjerit2 mcm perempuan gile tu?"

ngeh ngeh ngeh..
adalah gembira..
hope mama akan ok mcm dulu2..
thanks pada semua yg doakan mama sembuh mcm dulu2..
n teruskan berdoakan utk die yea..
mana la tau doa aku x berapa nak mujarab ke apa kan.. ;p

ok tata lovely pepets..
matiklah baru suruh doakan mak..tetibe lucah2..haha..

21 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

syukurlah ur mama dah leh dengar sikit2.. insyaAllah tak lama lagi sembuh lah tu.. teruskan wat rawatan yer..

myheart said... [Reply to Comments]

alhamdulilah..lawak la family peej ne..thread ne paling lawak..hikhik..bace smbil gelak2 guling2..ngee...pastu tetibe rase nak komen..heeeee..


semoga mak peej cepat sembuh..

p/s:ur mom nampak mude oh..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

papa pija memang lawak ah! hehehe.
alhamdulillah mama pija dah boleh dgr sket2. sronok pulak dapat tau berita camni.
:)

Ceera said... [Reply to Comments]

yeay.. mama ko dah leh dengar skit.. aku pun sukeeeeeeeee.. =P

jyss said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..hopefully pas nih akan lebih dengar lagi

Tina Najib said... [Reply to Comments]

yeayyyy..

alhamdulillah she's gettin better!

vimmiyasmin said... [Reply to Comments]

alhamdulillah !

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ tengah duk sedih2 baca entri nih tetiba kat bawah tuh wat lawak plak. adeh... hope sangat ur mum akan kembali pulih sepenuhnya. ~

Ogy said... [Reply to Comments]

alhamdullilah ur mum dh boleh dgr harap akan kembali pulih sepenuhnya ye....

rosealley said... [Reply to Comments]

insyaAllah lama2 makin baikla tu, amiin

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

alhamdulillah mak ko dah dgr sket. tapi aku baca dengan ketawa tekup mulut sbb kt ofis haha

bodoh tau nk insaf dan gelak dlm masa yg sama :p hehe

ko jerit lagi kuat2 smpi mak kau sepak kau laju2 :D hehe

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

saya nak g sana nak main jerit-jerit jugak lah. Harus kena penampau jepun dgn mama. Gilakah budak ni?

Papa tu kelakar jugak orangnya.

capik said... [Reply to Comments]

aku doakan mama ko cepat2 sembuh - amin

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
tu la..harap2 nya la kan..


myheart,
tu la..dlm sakit2 pun nak lawak2..


puterikurekure,
die mmg mcm tu la..die suka cakap2 mcm biasa..pastu last tu cakap, "kan ma??kan?kan"
cakap mcm mama dgr je..haha

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
sikit je la..tp xpe la..hopefully nanti ok mcm biasa..


jyss,
aminn...


tina,
tu la..Alhamdulillah..

peej said... [Reply to Comments]

vimmieyasmin,
yes..alhamdulillah


mizzamy,
ya..ceriakan hidup ngan sedikit lawak.. ;)


ogy,
amin..doa2kan la ye..

peej said... [Reply to Comments]

rosealley,
aminn...


memey anuar,
hahaha...xmo la sampai kene sepak kan..tp xpe..selalu nye aku jerit dpd jauh..x berani sebelah die..


spirit finger,
ye kami keluarga yg kelakau le(bahase melake)..anda bagaimana pula??

peej said... [Reply to Comments]

capik,
thanks...

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

alhamdulillah.. :)

shasha said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...hopefully lepas nih ada improvement lagi...

pepari said... [Reply to Comments]

it's so much fun la peej baca ur blog.. Alhamdulillah ur mum dah boleh dgr sket2.. I doa kan semoga ur mum cepat sembuh ya.. Ur family so COOL!! entry ni i baca sama gelak kekek2 hehe... ur rawk!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...