Instagram : @peejburhan

umah aku mcm pesta kucing dah~

umah aku kan sekarang dah ade 3 kucing...
tp chemott n sucre dah x masuk umah sgt..
sucre sebab die kan kencing..so x suke..
chemott lak adelah penakut ngan hannan...
akan lari lintang pukang if kene sergah ngan hannan..
hannan pun suke berlagak boss..mcm die je bole dok kat umah ni..
nakpak chemott or sucre terus die pergi tampor..
kesian je lain2 takut..gile eksyen hannan ni..


:; hannan yg kuak lentang sbb konon die boss kat umah ni ::
:; juga menjadi gedik..suke nak selit2 tido ngan kite org ::

tp 3-4 hari ni dzaza tido umah kite org..
so die angkot la 2 kucing kecik dtg umah kite org..
ye la xkan nak tinggal pulak..

sekor tu mmg noy nak la..
lg sekor lak..kawan dzaza dah booking..
tp sementara..berkeliaran la kat umah aku..
gile comell terlompat2 terkejar2..

tujuan nak bg kawan ngan hannan tu,..
ye la..sian plak mcm perak je hannan tu..xde kawan kan..
tp hannan adalah sombong n garang..
abis die sergah kecik2 itu semua..
die tepuk2nya sangkar..
so abaikan hannan..
aku bawak kenit2 ni ke bilik aku..biar dorg main2..


:; si kenit yg comel2 ::
:: kite org nak amik yg ni..gile sedih je muka die kan ::
:; die ni betina la..belum tau nak bg nama apa..sapa bole suggest??aku nak nama yg ala2 KG n exotic ::
:: gile comel..gerammmm....montel gile ok die ni..rasa nak penyek2 kan ::

kite org kalau nak isap rokok kan kat luar..
hannan mesti nyibuk nak ikut..
pastu sibuk nak lari2..
so solution nye ialah..
kami belikan ini tali..
so x bole die lari..dekt2 je boleh..

:: hannan amik bauuuu ::

pastu kucing kak dzaza beckham pun ade sini..
letak kat sangkar luar tu sekali ngan 2 kenit itu...

:: beckham suke buat muka sedih..huhu ::
:: kenit ni mmg lincah walau di mana jua mereka berada ::
:: bagi yg asyik la dok tanya2 mana chemott..nak amik ni..sile tgk sampai puas ::
:; masih gemuks..tp aku tgk die kecik sikit la..apesal tah,..makan hati kot sebab umah aku ni overdose kucing..haha ::
:; memandangkan ni blog aku..so muka aku harus la ade jugak ye..bersama chemott..gile geram dgn die ni..gile berat.. ::
:; chemott yg dah xnak layan aku..mesti dlm hati die berkata, " e eleh..over lak minah ni...vain lebih " ;p ::
:: beckham yg bermuka jawoo...ni noy ckp..keji kan noy tu..haha ::
:: ni si kenit lg sekor..yg kawan kak dzaza nak tu.. ::
:: gile comot...kucing kecik suke comot2 kan..penat lap2..sekejap pastu dah kotor balik..haihh ::

so sekarang ni umah aku mcm pesta kucing..
gile banyak..aku ada sedikit pening...
owh by the way..hannan dah ok ngan kenit2 tu..
suke die main kejar2 semua..
cuma hannan ni kan gile n kasar..
kadang2 die gurau sampai terjerit2 kecik2 tu..
sian je..hannan ialah gila..
i hate yew hannan...haha tetibe..
tp nasib comel..so aku sayang jugak la..

ok tu sahaja..byeeeeeeeeeeeee..

30 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

alalaa..kucing yg kecik2 tu comel laa..baka macam hannan gak ke?..bulu macam kembang2 je....chemott sgt bulat~~!!!

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

comelnyer chemot bsama tuanyer tu..aku suka kucing tapi takut nak pegang..mcm mana tu peej? hehehe

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak suka...suka2 tepuk2 tangan...comei2...gerammm....

hannan tu ekor dia kembang cam kipas kan..
rindu sucre lak...

nama yer...nama ala2 fiona..kalo cam exotic...kim kardasian...ley ke..heheh

Tina Najib said... [Reply to Comments]

aku nak kucing comel.........
apsal ko takmo bg aku satu...
sob sob..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said... [Reply to Comments]

comelnyeeeee...
sume kucing tu kaler oren erk...
mmg suke warna tu erkkk...
gerammmm....
nk sekor bleh x..

n Z r A said... [Reply to Comments]

nama KG tp extreme..Markonah boleh? hahaha

mira zin said... [Reply to Comments]

hoho.kucing2 kak peej semua oren2.sucre je putih.huhu~chemot,muka dia..mak aih..geram!

Che Sue said... [Reply to Comments]

eee geramnyerrr!! peceeet2 seko2 kang..tomey giler2!
nama utk hok tino tu..panggil Manja sudahh..rasa dah KG dah tu..

kucing2 pija sume sepeseeen je kaler bulunyer..takmo amik kaler itam lak ke?baru majmuk..hehehe..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahaha hannan terbawak bawak perangai arab die...
kasar dan gile...

eh.... chemot ko dha kurang montel ok...
hahahha kompem die makan hati....
ade pesaing!

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
a ah..bulu kembang2 n sangat montel..comel sgt..


amy maznan,
jonet dulu taktu jugak..tp lama2 ok..kalau dpt kucing baik mcm chemott la..dok diam je..dpt mcm hannan..gigit n cakar..confirm kau trauma seumur hidup..huhu


darling8tabby,
fiona mcm best..tp bile sebut nama tu terbayang muka a.c mizal mcm mana??x suke la..

peej said... [Reply to Comments]

tina,
sebab noy nak sekor..sekor lg dah ade org cop pulak..xpe..nanti if kucing tu dah besar n ade baby ngan hannan..aku bg kau yea..
maknanya tahun depan la kau dpt kot..huhu..


fieza,
xde la suke..tp dah color tu aje ade..ala..semua dah taken la..


n z r a,
markonah??wah i likeee..tp panjang la.2 suku kata la..senang..

Anonymous said... [Reply to Comments]

best nye byk kucing! aku suka sgt kucing blonde tp asik dpt yg kaler cokelat gelap jer..

kecian dua beradik tu dipisahkan..

ai said... [Reply to Comments]

geramnye aku tengok wei!! huii..beso sungguh chemott tu. dah kalau kau pegang pon nampak dia besar. mak aiii.. ;P

:( tingat kat kucin aku dulu..KITO huhuhu

peej said... [Reply to Comments]

mira zin,
tu la.s.emua color nak sama je kan..


che sue,
manja??ben suke panggil aku tu la..kang konpius..huhuhu *gedik mode*
noy taktu kucing semua hitam..tp aku teringin jugak kucing motif gelap2..tp x dpt aa..semua warna oren je..buhsan ..haha


lil^red799,
tu la..sian si chemott itu..abis mcm mana..jumpa nak gaduh je...

Leeds Al-Malique said... [Reply to Comments]

nama yg ala2 KG n exotic?

-sherry
-kekwa
-orkid
-bella
-noly
-naomi
-ekin
-melly
-suri cruise
-bunga cinta lestari

hiihii :D

n Z r A said... [Reply to Comments]

nama KG tp extreme..Markonah boleh? hahaha

Tny said... [Reply to Comments]

Sebab hannan tu kucing arab kot.. ganas2 gitu! :P

Musliha said... [Reply to Comments]

dah macam kat spca pulak..
wakakakakak..

<< s| teD| yanG GOmuK >> said... [Reply to Comments]

beshh ar kat umah peeja.. sume ske kucen.. kat umah kite.. kite je yg sebok mempertahankan kucen2 kite.. huhuhuhuhu.. sebbaik kite nye 3-3 jantan... klu betina.. mmg dah kena anto psr... hehehehhe...

Ajipp said... [Reply to Comments]

hannan tak memadan ngan tak pandai nak keringkan bulu2 sendiri nak menyombong2 plakk...
antau balik sana satgi tau la...

owhh chemott chomelnya dikau walau double chin...
meh pindah dok sini ngan abang meh...

kehh kehh kehh...

n Z r A said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

eh...tetiba nama PZ pun terlekat di sini. Lepas ni beckham jadi beckham suratman no more beckham ali. kalo beckham aliman sedap tak? ok lah nak pi pejabat pendaftaran la tukar nama. Baru seminggu kat sana si bam-bam dah makin bolat. baru perasan. masa awal2 dia datang dulu rasa cam kecik je kan. haih! bam-bam....bam... I'm gonna miss u and you too cenet.

Ceera said... [Reply to Comments]

banyaknye kucing.. sian chemott kena buli.. besar je lebih..

mieoney said... [Reply to Comments]

tomeinye kucing..suka tgk chemott tu muka takder perasaan..huhu

Zura said... [Reply to Comments]

adui..comelnye chemott.. rasa nak je picit² perut dia..

F said... [Reply to Comments]

comelnyer!!!!!!

;P

annasuejie said... [Reply to Comments]

name aloya mcmane? hihi~!

si hannan ketot tu kan berbangsa arab...mesti la ade sedikit kerek & kasar~! huhu~! ckp kat die jgn kerek2,kang post pegi israel kang baru tau~ hahahh~!

capik said... [Reply to Comments]

ko bg nama siti ke, melah ke...ok apa

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ya Allah comel gileeeeee. termasuk dgn chemott2 skali adalah comel xDD rasa nak penyet2kan pipi chemott ahaha.

pepari said... [Reply to Comments]

urghh.. rasa nak picit² hannan and chemot!! Gerammmmm!!! Well hannan memang sangka raja betul ye, dgn posing maut telentang cam tu hehehe.. best nye dikelilingi kucing² yg comel... paling suke gambo chemot ngan tuan nye ehehehe.. sama gebu!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...