Instagram : @peejburhan

xkan sorang je yg pandai lukis2??

remember x last year aku ade suruh korang hantar lukisan korang..
wah last year aku cakap..mcm lama gile kan..
ok la..sebenarnye last month la..
tp kire last year la tu kan..

tp dalam banyak2 reader aku ni..
wani ezryl* sorang je yg hantar ok..
loh..xkan la die sorang je yg pandai lukis..
lain2 xkan tgn kayu..
haha keji..sesuka hati cakap org tangan kayu kan..

wani bg aku 4 sketches...suruh pilih mana2 aku nak tepek..
tp memandangkan die sorang je yg hantar..
so aku tepek semua..
serious lawa2 weyh...
membuatkan aku rasa mcm lukisan2 aku hari tu hampeh je ok..

so here we go..


1-ni kite rs sketch paling lawa a.. wahah. tp yg hampasnya tak pernah2 nak siap lukisan ni. kite kan ala2 pemalas. benda ni tiru kat mag.

- mmg lawa gile ok...lawa melampau..kau kata x siap pun aku dah rasa lawa..kalau dah siap agaknya mcm mana la kan..

2-dulu sm mcm ko la, melukis lelaki2 hot. ahaha. ni lukis sbb nmpk mamat ni dlm cleo. sape ntah nama dia, lupa :P

- terel kau fine art ni kan..aku x sampai tahap ni kot..setakat lukis ala2 cartoon tu boleh la kot..

3-ni ala2 xberapa jadi. xsilap, ni lelaki dlm vclip britney 'from the bottom of my broken heart'. sbb zmn tu mmg gilakan lelaki dgn rambut camtu kan :DDD sanggup tu pasang video pastu pausekan semata2 nk lukis dia. hahaha

- haha kelakar je..sanggup kau pause semata2 nak lukis..betul punya semangat..

4-ni je kartun, kite tampal kat memoboard, so boleh la snap. kite suka sebab lukisan ni sweet je, couple main buaian.. kah3. tp posisi kaki tu mcm cacat je, abaikan :P

- kenapa ngan kaki tu??aku tgk ok je...tp kalau aku berpose mcm ni..harus la lepas tu kaki ben terus hancur..ngehhhh...

kesimpulannyer..
kau membuatkan aku rindu nak melukis2 kembali..
tp malas pun ade...
ye aku mmg pemalas...

korang lepas2 ni kalau ade apa2 lg aku mintak..
rajin2 la bg..jgn pemalas ok..
sebab aku ni kadang2 bukan byk sgt bhn nak cerite..
n maybe membosankan je kadang2..
so kalau ade cerite dpd org2 lain pulak..best la sikit kan..

11 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

takyah la lukis-lukis pija.. buat aku nak gelak je tau..tapi ko lukis ok sebenarnya..aku langsung tak reti, hehehe..

tetiba aku rindu kat ko.. eh gilo..

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej..aku lukis2 ni fail ler!

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

tumpang jap ek peej..(hehehe)

tina, how r u?dulu selalu baca ur blog but since dah private x dpt lar nak baca ur update psl pregnacy u! take care tina! semoga semuanyer selamat!

Tina Najib said... [Reply to Comments]

thanks amy!
muahxxx...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantik2 la drawing wani tu..akak sah2 la fail..heheh

Musliha said... [Reply to Comments]

SERIUS.. LUKISAN PERTAMA SANGAT CANTIKKKKK..

Dils said... [Reply to Comments]

Huhu.. lawa2.

Tapi tadek scanner la peej. Takkan nak kasik lukisan yg dibuat hasil mspaint.

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

nanti saya lukis orang lidi kasi. wokeh...

shasha said... [Reply to Comments]

lawa gila!!

Ceera said... [Reply to Comments]

aku baru bukak balik entry lukisan ko tu.. pandai ko melukis rupenye.. hebat.. tak sangka aku.. =P

aku bab nie sangat fail.. na lukis gambar orang, tak tau pastu jadik apa.. hehehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haa kalau da rindu nk melukis ni, apa lagi.. >:] tp semorg ada artistic value dlm diri masing2. lukisan lidi pun cantik sbnrnya. tgk iklan maxis tu.. cun gile lukisan org lidi diaaaa

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...