Instagram : @peejburhan

program bersama mama~

jumaat tu around 4ish kite org bawak mama keluar..
bawak gi saloon..
right before die sakit..
aku dah bawak die pergi..
so kali ni rambut doe dah panjang..
so aku ajak la pergi potong rambut..

pergi ke area seksyen 2, w.maju..
kedai tu dah tau nak potong mcm mana..
aku pimpin mama pergi saloon..
sementara noy carik parking..
sebab area tu mmg hazab sikit bab2 parking ni..

org tu pun terkejut je mama dah sakit..
ye la..kire baru jugak jumpa kan..
mama adelah gembira..sebab kite layan die pergi saloon semua..huhu..

:: mama yg berambut clown ::
:: me & noy..happy2..sebab dah ade teman..selalu aku kesepian je keseorangan ::
:; mama potng pendekkkkkk gile..style je..kalau aku kurus confirm aku akan potong mcm tu..tp kalau aku potong dlm keadaan sekarang..mesti rupa pengkid..x sanggap oihh... ::

pastu melawat maktok..
tu aku cerite lain entry..
pastu mama menyuarakan die nak ke carrefour..
sebab die nak carik tudung baru tu..
ala yg mcm ekin pakai tu..
amik kau sampai 4 die borong..
layan aje..

sorry x sempat la nak amik pic semua..
ye la..nak tolak wheel chair lagi..
nak bg sign language lg..
nak carik2 kan colour lagi..

lepas tu ingat nak balik la kan..
die nak masuk carrefour pulak..
die beli barang2 gardening la..
sushi la..n macam2 la..

:: membeli jeruk..syedapp..sambil ceduk..sambil telan2 air liur..kenapa ahh???kalau tgk jeruk..belum makan dah meleleh air liur??hahah ::
:; kami juga membeli sushi ::
:; dan juga membeli california roll ::
mama asyik pakai baju sama je..
aku cakap la..pakai baju lain..
die kata semua kat atas..x amik..
die suruh aku amik..
tetibe aku terbayang nak kene gosok semua..
x sanggup ahh..haha keji..
terus aku cakap..pakai je la.. ;p
ye aku x berapa nak mithali..

:; budak yg gigih tgh membalut california roll itu ::

time nak balik lawak je..
sebab kan kene naik escalator memanjang tu..
aku reverse kan mama..
aku dok tahan..pakai buntut...
sambil aku suruh noy pegang depan..takut gelungsur kan..
yg troli lak belakang noy..belakang buntut..
terkangkang2 kite org..
yg mama boleh cakap ," x bole brake ke??"
herlowww..org dah terkangkang..die relax je..
die la brake kan..
bile kite org suruh die..
baru die cakap , "owh..yea??ok "
cit..cho punny..
sampai bawah pun terkangkang2 jugak..
malu je org tgk ok..

tp apa2 aje la ye..
janji mama happy..
isnin ni papa pergi umrah sampai 24 jan..
mama dah emo2..
xpe..nanti kite jalan2 lg k...
supaya die rasa masa tu laju je berjalan kan..

ok la..till the next post..

14 Comments:

Schafyzcha El Yahiya said... [Reply to Comments]

Harapnya mama Peej dan Nonoy akan kembali sihat seperti biasa. Tapi serius kagum tengok Peej dan Nonoy tetap kental walau pun didatangi ujian macam ni. Peej dan Nonoy buatlah yang terbaik untuk gembirakan mama korang ni eh.. tgk dia senyum, saya pun tumpang hepi.. :)

Otak Belacan said... [Reply to Comments]

Oh. Hehe. Aku tengok title aku ingat kau ade buat 'program bersama mama' macam ala-ala style 'bersama mak merah!' Hehe. Skali salahhhh dah. Heh.

Glad that ur mom is recuperating well. Kiteorang pun turut doakan.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tol tu, penuhkan jadual harian mama korg dgn aktiviti2 yg padat, biar 24 jan tu cpt sampai xD

ai said... [Reply to Comments]

elok je kau tulis california roll tu kejut berok aku tengok tudung mak ngko! kahhhhhhhh...sama kaler lak ngan benda tu. Ingat kau closeup gambar california roll tu! ;P

Tny said... [Reply to Comments]

Ehh.. jarang ko pakai bj color biru cmtu! Hot Pasta.. ganti jadik hot peeja! **ikhlas

Ha'ah.. sejak Noy ada, kerap je kuar2 ngn aktiviti memacam..

iTiK cOmEy said... [Reply to Comments]

lawak tol baca..
kekekeke

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

berseri aje muka mama u :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak tengok jerut tu pun leleh air liur dah...

sekali sekala keluor mesti mama pija happy kan... kiranya mama pija on medical leave lagi la yer..

Ceera said... [Reply to Comments]

aku tengok gambar jeruk ko pun aku dah terliur2 tau.. nak carik jeruk ah pasnie..

monamie said... [Reply to Comments]

heee...lawak la! 'terkeangkang' sambil imagine u kangkang2 - even tak pernah jumpa u pon! jgn marah aaa... i bc ni sambil gelak ngekek2 my abah dok pandang2 pelik dah!! ;P

peej said... [Reply to Comments]

S E Y,
ok aku amik initial nama kau je..gile panjang n complicated..malas aku nak mengeja..
nway..tu la..layankan aje..sian lak kalau biar die terperuk kt umah je kan..


otak belacan,
aku nak baut segmen mcm tu..tp aku ni malas terlampau..so kang jenuh org bg macam2..aku x reply..emo lak..so baik xyah kan..


wani,
tu la..tp program aku akan tergendala la..sebab xkan nak tggl die sorang2 kan..except weekend la kot..tp xpe..2 mggu sahaja..

peej said... [Reply to Comments]

ai,
over kau ok..berkali2 aku tgk pic tu..tetibe aku terbayang mak aku california roll..haha..


tny,
baju lama la..berkali2 dah aku pakai..maybe cahay lebih kot..sebab tu nampak lain biru die..


itik comey,
apesal gelak kekekekek..
itik kene quack quack quack la..

peej said... [Reply to Comments]

liza,
mmg la..dpt jalan2..suka die..


darling8tabby,
a ah..so far mc die sampai 28 jan...


ceera,
kan..kenapa ahh???mesti kecui je air liur..

peej said... [Reply to Comments]

monamie,
betul ok..scary je..nasib x tertonggeng ke apa..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...