Instagram : @peejburhan

maktok sakit jugak~

haih mcm bertimpa2 pulak..
last wednesday acu aku call cakap maktok sakit teruk.
x bole nak bgn dah la apa la..
so die hantar pergi hospital..

dorg semua dah melawat..
tp friday tu baru la aku pergi..
lepas pergi salon tu..
kite org pergi lawat maktok kat hospital damai, tmn melawati..
ayol pun ade kat sana..
balik kerja terus pergi jumpa maktok..


:; nampak lain sgt maktok..cakap pun dah pelat2.. ::
:; anak beranak sakit.. ::

mama ngan wheel chair die..
lawak je..
masa aku tolak keluar lift..
ade doktor tu nak masuk lift..
tetibe die cakap..

doktor : nurse..ni ade patient ni..
me : eyh ni bukan patient..

gilo..kasi check dulu boleh..
sesuka hati je tau..

:; layan maktok sembang2. ::

gile sangap weyh..
kalau aku bole jd gile..
dah la xde tv..
ade ke die kata bole bawak radio or tv sendiri kalau nak..gilo..
dah la private..katil pun kene main pusing2..mcm goverment hosp. pulak..
x canggih langsung..haha..

lepak2 sembang2..
pastu noy kan baik hati terlebih..
so die potongkan kuku maktok..

:; noy cucu mithali.. ::
:; ayol cucu kesayangan maktok die.. ::
:; aku cucu yg biasa2 aje...tgk la laci belakang tui..nak tutup or bukak pun payah gile..so biarkan mcm tu je.. ::

maktok x boleh jalan..
sebab lutut die dah xde fluid..
nak operate dia dah tua sangat..
nak inject pulak..dorg kata x berkesan..
so maktok mmg dah x bole bgn la..
kene pakai pampers..
susah kan..

hidup too long pun susah kan..
i mean if jadi benda2 mcm ni la..
bukan la mcm mana..
sebab maktok ni pemalu..
so masa pakai pampers tu..seharian die thn kencing ok..sebab xmo kencing dlm pampers..
nak kite org angkat die pergi toilet..mana larat weyh...
so kite org paksa jugak ...abis mcm mana kan..
aku pun x sure berapa umur maktok..
80 ++ la...sebab if tanya maktok..aku rasa dpd dulu..memanjang je die cakap 83..heheh..
mama lak kata 85..entah la berapa sebenarnye..

maktok ni dlm sakit2 lawak jugak..

mama : nak ni??(tasbih)
maktok : buat apa ni
mama : kalau mak xde buat apa tu boleh la zikir..
maktok : kalau kau nak present..ok je..

wah speaking.. ;p

pastu makanan die sampai..
die x lalu makan..
suruh2 kite org makan..
kite org dah kenyang..
plus makanan die mcm x menarik je..haha..

maktok : makan la..nanti org ni amik balik
ayol : xpe xpe..kite porg xnak..
maktok : kenapa..makan la..
ayol : diet..diet..
maktok : herghh buncit je aku tgk...

hahahhahha..padan muka..kene sebijik..
xde makno kau tu diet ayol..
sama je aku tgk..huhuuh


:: noy & maktok ::
:: ayol pulak ::

aku x sanggup nak amik..
sebab if something jadi..aku akan sedih if tgk2 pic mcm ni..
if la kan..so xpe la...
aku amik pic maktok sorang2 aje..


:: muka maktok nampak lain sgt ::

kite org gerak dulu..
ayol stay la..
teman maktok..
sebab ye la..xde apa kat sana..
so ade ayol ade la teman die bersembang..

ok tu je..
till the next post..
byeeeeeeeeeeeeee...

12 Comments:

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

aggp je ini smua dugaan...

lagi bnyk dugaan yg Allah berikan.. lagi syg Dia kat hamba itu..

moga ur maktok n ur mama cepat sembuh.. Amin~~

Che Sue said... [Reply to Comments]

hope maktok sembuh cepat..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku teringat kisah bulan posa... mak tok amik makanan siap siap...simpan untuk die... sbb takot korg hbiskan...heheheheh maktok sapa la tuh ( tiru ayat ko )

sabar ye peeja...
benda nak dtg... kite tak leh nak halang
aku tgk muke mak tok mmg dah lain sgt...
kalau ko ade instinct dlm hati
like something gonna happen...
buat la apa yg patut like spending more time with her ke
so that sok sok ko tak regret
coz i had it one time before and i just neglect it
end up.... everything is too late
and she left us
sampai skarang if aku experience certain things in life... i really wish she's with me....

aku bukan nak doakan yg bukan2....
it is just... things happen
bile kite paling tak menyangka its gonna happen...

Tny said... [Reply to Comments]

APapun semoga dia cepat2 kuar hospital, sembuh or better condition..

Teringat plak tok aku dlu2.. :|
Noy tu.. mithali sungguh!! Ke, sbb jd stewardess dieorg dh trainning suma nih huh? Apapun.. baguslah..

Schafyzcha El Yahiya said... [Reply to Comments]

Memang nampak lain sikit opah Peej dan Noy ni banding ngan gambar masa dia aktif dan boleh bergerak dulu..

iTiK cOmEy said... [Reply to Comments]

sis..
hope maktok sehat..
if klu something happen, hope sis n famly stay strong okeh..
skng nie, pape yg dier nak,layankan je..


luff,
ur silent reader..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

dugaan utk u & family.. sabar ok? mesti maktok happy cucu2 ada dengan dia :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

moga maktok cepat pulih...sian maktok..nampak dia tak larat dah ye..

Ceera said... [Reply to Comments]

ko ni jangan la pikir bukan2.. tak sukeeeeeeee...

ai said... [Reply to Comments]

dlm sedey2 aku leh gelak. ;P

~tingat kat arwah nenek aku. aku pon rajin ketipkan kuku dia. huhuhu.. ;(

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sakit semua ni xdapat nk jangka kn. but hopefully akan beransur ok. korg entertainlah mak tok hari2 spy dia happy ^^

shasha said... [Reply to Comments]

peej...mak tok macam mana??...dah kuar hospital ke?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...