Instagram : @peejburhan

kenduri tahlil - day 2~

tahlil day 1 tu aku n noy x join..
sebab lepas je kebumi semua..
kite org balik umah n mandi tukar baju semua..
dok relax2..around 10pm baru ke umah acu..
of coz la dah abis pun tahlil kan..

tp day 2 tu kite org pergi awal la..
papa pun dah selamat balik dpd umrah..
noy n ayol yg pergi amik kat airport..
aku n mama stay umah n masak2..
sebab tu xde pic ke apa ye..

sementara tggu yg lain2 siap..
sempat la snap2..

:: noy buat pose ayu..tu baju die masa darjah lima ok..shit gile kan..still muat..cilakok..kalau aku..comfirm kain pun uat masuk sampai betis je kot..haha::

:: xde sapa nak snap pic aku..semanagt aku pakai timer ok..sebab tu pose cacat gile.. hannan pun nyibuk belakang tu... ::

noy seperti biasa marah2 aku..
kata pergi tahlil pun aku gedik nak ikat2 tudung mcm tu
loh..alang2 pakai tudung tu..harus la nak over kan.. ;p

:: kasi close up ;p...muka ala2 suci la kunun..huhu..utk org yg x pakai tudung..kalau bole buat mcm ni..kire ok la kan??kan??kan?? ngeh ..nak jugak perasan kan,..::

then after maghrib ke umah acu..
lama gak la tggu..
org masjid kul 9ish baru sampai..

::merenung apa tu makcik?? ::
:: menunggu org masjid sampai... ::

:: tp sampai je org masjid..x muat..gile ramai..so perempuan dok luar la..cuma kami2 ini dok la nyempit kat bilik dlm..best sikit..ade kipas.. ;) ::
:: mama - acu n makcik noriah.. ::

::lepas kenduri..kite org lepak di bilik menghisap rokok ::
::nasi putih n rusa masak lemak cili padi ::

aku dgr je uncle akhil aku buat masak lemak..
mmg aku dah x pandang lauk lain dah ok..
aku x pergi pun depan amik lauk ke apa..
aku makan ni je..
serious..uncle aku ni kalau buat masak lemak..
mmg menangis la makan..sedap gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
bertambah2 acik makan ok..sodapppp..
owh..uncle aku ni orang nogori..sebab tu la gile stone masak lomak dio.. ;)


:: kami makan di dapur..ayol muka berseri..sebab awal2 die dah makan..aku lak kene tgu giliran..meja penuh daaa ::
:: edan pun ada..balik flight terus dtg...pastu terus terbongkang tido..gile penat la tu..kesian ::
:: like mother like son..wah tetibe je..sesuka hati aku kan tukar2.. ;p ::


:: lepas kemas2..mereka2 berlepak-lepak sembang2... ::

kite org gerak around 11ish 12 mcm tu la..
ok ni je..byeeeeeeeeeeee...

9 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

peej...lawa la kamu bertunang..nampak matured skit...ahaks...selama ni muka cam bebudak ek??

myheart said... [Reply to Comments]

seyes peej sgt comel pakai tudung..kalah org yg dah lame pakai tudong..eh2 tu tudung jenis ape ek.ke tudung bawal bese dibelit2kan?.cam nak beli jgk jek..hehehe

Cakap Kosong said... [Reply to Comments]

takziah peej....salam kenal , saya silent reader awak!

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

bertunang ke bertudung? ooooooooo...pija bertunang senyap-senyap yer. ubit ontot ondoku!

Che Sue said... [Reply to Comments]

chantek pija bertudung..pandai nyer ikat tudung stylo-mylo gitu even anda free hair..

ai said... [Reply to Comments]

syukur...ramai yg dtg tahlil tu! wei, aku sangkakan aku lah yg hebat sbb still leh sarong baju kurong ms aku form 3. Rupanya noy lagi hebat!! SYABAS BETE!! sius la, kau cun pakai tudung. pandai lak kau lilit2 camtu yek. kagum. ;P

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

gila hebat nonoy!!!!!

tabik spring weyh...

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej, cun lar ko bertudung! pandai ko buat lilit2 gitu ek? kagum aku!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gilelah baju drjh 5 muat lagi? kite sgt kagum ok! xD oh bile ko crite pasal uncle akhil ko masak lemak, terus terdrooling, teringin pulak nk rasa.. haha. nnti ko kawen sok ke, ko request la uncle akhil masak pastu ko invite kite dtg ok. ahahaa ;P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...