Instagram : @peejburhan

ke JJ au2 lagi~

last tuesday kite org ke JJ au2 lagi..
sebab mama teringin nak makan kuey teow goreng..
tp die x suke basah punya...
so pergi la JJ..ade madam lim's kan...


sampai je teurs tuju ke sana la..
mama ni bukan boleh lambat2 sikit..
nanti sakit perut la apa la..
nasib ade seat kosong...

order apa yg patut..
dan kami memulakan session amik2 pic...

:: noy buat aksi sengal..dzaza seperti biasa..mmg manusia pelik ::
:: aku n mama maintain sopan santun ::
:: amik pic bertiga pulak..dah alang2 dzaza ade tu kan..bukan senang nak amik pic bertiga mcm ni.. ::
:; haha sile abaikan perbezaan warna kulit itu..ini kes konon nak make up tan..ala2 latin gitu..hasilnya muka tan..badan x tan..gile cacat..bagusss.. ::
:: minah2 ini masuh sengal ::
:: aku pun makan kuey teow...sedap la jugak..tp gile banyak weyh portion die..mmg x larat nak abiskan.. ::
:: mama makan tapi pedulikkan org sekeliling..haha..lapar betul tu ::
:: noy makan nasi..lauk kangkung belacan n tomyam goong...amik kau besar nak mampos dpt..ini kire small ok..gile babs..tp kite org tumpang hirup2 la..sedap gilosss . air aku tu makanan br sampai dah tggl parat tu je..harus la lepas tu air mama jadi mangsa..haha::
:: dzaza order melaka char mee...ape kejadah ternganga mcm tu tah minah ni.sewel ape ::

lepas makan semua..
kami ke supermarket..
beli apa2 barang yg putus..
plus mama nak buah la apa la..

:: mencari2 buah ::
:: mama nak kacang..tp macademia tu..besar tu rm14..gile mahal..mmg xkan la beli kot..ade sesiapa tau kat mana bole beli kacang macademia tu murah2?? jgn la suggest jauh2 pulak ::

pastu pilih2 ayam..
sementara tu dzaza yg over rajin snap2 lg..
bagus..i sker tau ade mamarazzi mcm ni.. ;p

:: yg yg dah tersampuk penyakit dzaza..kenapa mama amik pic mcm ni ma??? gila kah?? ::
:: kire artistic abis la dzaza amik pic mcm ni..aku tgh pilih2 ayam tu..dzaza snap kat reflection counter tu ::
:; serious minah ini spastic... ::
:; tanya mama nak pilih berapa ketul ni.. ;p ::




then kami jalan2 pergi atas pulak..
noy nak carik cabin shoes...
tgh jalan2 tu tetibe lak ade org tegur aku..
kata reader aku..
aku pun pemalu jugak..x reti aku nak layan..
so sorry la kalau aku pun kelihatan agak spastic disitu..
die nak gerak baru la aku tanya..
" ni siapa yeh??"..haha keji..layan org tp x kenal..
rupanya amy maznan aka mrs maznan...
ooo..aku tau la..aku perasan..sebab die lately ni rajin jugak comment kat blog aku..

yg mama x abis2..

mama :die tu mix org putih ke???
me : ntah la...kenapa??
mama : mesti punya..muka die mcm mix tu..mesti mak die org putih..
me : x kot..td tu mak die..biasa je..mcm cina sikit..
mama : mesti bapak die org putih tu...

ye ye je mama ni kan..
anyway..kau mix ke weyh???haha
saje je gedik nak tau..

stay sana sampai kedai2 tutup..
utk pengakhir cerita...
disudahi ngan gambar ini..
aku pun x tau apa motif kau amik pic ni dzaza ooii..
gatal nohh...

:: motif?? ::

14 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

jaaa,

aku pun dh dua kali gi madam lim's.. first time aku makan char kuey teow and claypot tofu..claypot tofu dia sedap gila okkkkk..

second time aku pg aku makan tomyam fried rice.. sedap okkk.. but then aku notice makanan dia mmg comes in big portion.. kira untung la sebab kedai tu tak mahal mana pun kan..

lepas ni aku nak try tomyam dia plak.. nyum nyumm...

weyhh, gambar dzaza yg first tu agak sengal la jugak hehehe..

Che Sue said... [Reply to Comments]

alaaa...terliur2 je aa tgk blog si pija ni...huhuhu!
NAK BALIK MESIAAA....

Momo said... [Reply to Comments]

uikss.. cam menariks jek madam lim's ni..
kat JJ mane eyh?

darling8tabby said... [Reply to Comments]

melaka char mee tu nampak best...kat jj apha angle ker dek...or jj yg baru tu?

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej..aku x sangka terserempak dgn ko gak... aku nervous giler time ckp dgn ko tu..so kalau ko tgk aku mcm terencat jer...faham2 jer..sindrom nervous aku yg mencanak2! sorry kalau aku buat ko terkejut mase aku tegur tu ek? mase odw balik umah..aku dok pikir balik..mcm x caya jer aku jumpe blogger tkenal! :D lena aku tdo mlm tu tau!

p/s: xde mix org puteh pun babe, just mixture of ayah ngan ibu ku jer..
ayah (bugis+melayu) ibu (arab+banjar) kira campuran pelbagai kaum!

note: korang adik beradik cantik! putih melepak x ingat..memancar2 dari jauh!

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

p/s: dulu aku SR ko jer..skg ni jek dah pandai mengexposekan diri! :D

Musliha said... [Reply to Comments]

sedap giler tom yam goooong ituhh..
terleleh2 air liur sudah.. ekekek..
naper rasa posting hr ni spastik je semua? ekekek..

bora said... [Reply to Comments]

hi peej..
silent reader ni..tp hari ni nak mengomen, eh, bukan mengomen, menanya something.. hehe

baju cam cardigan kait-kait coklat yg peej pakai tu beli kat mana ek..?
berkenan laaa...

shasha said... [Reply to Comments]

haaaa...gi mana2 ramai org kenal peej...glamer kamu...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

sampai gambar tomyam... aku dha telan airliur sambil merenung tomyam......

sampai gambar last sekali...aku telan air liur dgnlebih hebat lagi... sambil merenung????

ngahhahahhahahah jangkit ko lah ni peeja!

ai said... [Reply to Comments]

x tau nk komen apa. tpi nk gak tulis ...

dah!

syahnaz said... [Reply to Comments]

eh eh. aku pun suka knitted cardigan tu. amat lawa.
btw, semalam aku pegi tomyam 3000. lidah masak merah dia seeedap.

Rina277 said... [Reply to Comments]

Peej..expo thai kt setapak tmpt biasa tu dh ada balik..ko dh gi lom???

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tomyam yg nampak besar tu adalah saiz 'small'?!! whuahhhhh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...