Instagram : @peejburhan

jumpa maktok~

sabtu tu kite org selesaikan few things..
mula2 aku tuju ke gulatis kat w.maju..
carik lining utk kain baju kurung aku..
bayangkan kain yg aku beli dpd bulan puasa aku x tempah2..
sebab tu la dok mengulang je baju sama ke wedding..
dah la sekarang ni ramai betul org nak kawin2 ni..
so nak xnak kene la tempah..
so alang2 nak amik baju mama kat tailor tu..
aku bg sekali la baju aku..
patut aku ade 4 helai nak hantar..
tetibe noy berkenan lak satu..so die amik la satu kain tu..apa2 aje la ye..

after ke gulatis kami ke umah acu..nak tgk maktok..
maktok dah makin teruk...
bgn mmg x bole la..sebab fluid kat lutut die dah xde..
nak operate..maktok dah tua sgt..
tp doktor nak inject la..
cuma inject x tau la ok ke x..
kite cuba je la..
sekarang acu la jaga maktok..
n maklong eton aku tido umah acu tolong jagakan sekali..
sebab siang semua xde kat umah..xkan nak tggl kan maktok sorang kat umah kan...

kami adalah gedik..
maka dalam kereta pun cam whoring.. ;p

:: apa fesyen tu dzaza siap..over ok ::
::aku amik pic noy yg membuatkan muka die nampak mcm penyu..haha..::

tujuan ialah utk tunjuk kat die...
foundation yg die baru beli tu gile cerah..mcm buruk je..
tp noy xnak terima..die kata lawa..mcm org putih..mmg x la kot..tah apa2...
dzaza lg lawak..die jenis x suke make up ke apa..
tp sebab die tgk aku ngan noy over..x pasal die pun make up sama..haha..

:: mereka juga makan chewing gum sambil tiup2 belon..aku x berapa suka la chewing gum..tah kenapa..aku rasa mcm loya n nak muntah if makan tu ::

sebelum pergi umah acu..
singgah jap beli kuih2...
tp kami adelah pelahap..belum sampai umah acu..kami dah bantai makan berketul2.. ;p
ok xde la kami..dorg makan seketul 2 je..
aku je yg kuat makan.. ;p

:: noy yg buruk lantak..pose bersama cekodok..sedap ok cekodok die..cuma dlm pic ni..nampak lucah lak cekodok tu..haha ::
:: serious aku adalah happy noy blk ni ok..kalau x gile kesepian weyh ::

then ke rumah acu..tgk la maktok...
maktok baring je...
cakap pun dah x berapa nak paham n melalut2 je..


:: noy paling la suka melayan2..aku ni bab2 PDA mmg x reti..serious..aku pun x paham kenapa aku mcm tu...hati keras la..tp x keras sgt la..sbb aku kuat je nangis..tp entah la..aku adalah pelik ::
kesian pulak tgk maktok..
n kesian jugak utk org yg jaga die..
aku bukan nak doa x baik..
cuma aku harap..sama ada die sihat mcm dulu..
x pun biar la maktok pergi ngan tenang..
ye la..dpd die mcm tu je kan..
plus maktok pun dah tua sgt...
aku tau maktok..die pun x suka kalau menyusahkan org..
tp nak buat mcm mana kan..
doakan yg terbaik je la kan..dpd apa segi sekalipun..

:; thanks jugak kat acu..sebab gigih jaga acu...aku harap aku pun ada kekuatan mcm ni nak jaga org sakit la..mana tau suatu hari nanti ke apa kan...tp ye la kan..aku tgk..mcm mana geli ke apa pun..tp if terpaksa n dah biasa..kite akan buat jugak kan..ye la..nak harap siapa lg kan..mcm masa mama sakit ari tu ::
maktok xmo makan sgt dah..
ade la acu cakap 3-4 sudu je die makan..
itu pun kadang2 die luek balik...
cakap pun lalut2 je..kadang2 tu die tertido...
dlm 5 minit mcm tu die terjaga balik..die cakap la lain pulak..
pastu die renunggggggggg jauhhh...
sian maktok...

:: kami adalah kuat makan..kami beli makan..kami jugak yg makan ..haha..ye la..acu anak beranak ni jenis x makan sgt la..pelik2 je aku.. ::

kite org stay sampai pukul 8pm..
pastu kite ke gombak ke umah tailor tu..
selalu die dtg umah..
tp die baru beranak bulan 11 ari tu..
so die susah la nak bergerak sekarang..ade ank kecik kan..
so kite org amik baju kat die la..

then ingat nak pergi JJ au2..
jalan2..tetibe mama nak balik pulak..die kata lapar..nak makan mihun sup dzaza tu..
so terus la balik..daymn..
penat mak lawa2 make up ok..citt...

xpe la..
melawa dlm kereta lg je la.. ;p




:: mama yg gembira jalan lite2..kau tgk tu..semua baju nak pakai ngan tudung tu..siap ade je baju die nak match kan..cho punny tau ::
:: ayol tgh bawak kereta pun noy semangat nak amik pic.. ::

maka hari sabtu di habiskan dgn melepak kat umah..
itu sahaja cerita nya..
buhbye teteks..

14 Comments:

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

sian maktok.

shasha said... [Reply to Comments]

peej...maktok peej tu tanak makan sbb dia rasa nanti nyusah kan buang air besar...yer laa..dia kan pakai pampers...sure cam malu je..dulu nenek kita pun camtu..tamau mkn sbb nanti buang air besar malu org tukarkan pampers...sedih gak tgk maktok peej..ingat kat nenek kita dulu...

Musliha said... [Reply to Comments]

sian maktok..
doakan maktok sembuh.. aminnn..

Deqna said... [Reply to Comments]

besar pahalanya jaga org yg sakit nie... semoga mak tok cepat sembuh.. Amin..

Ceera said... [Reply to Comments]

yela kan.. maktok ko tu memang dah tua sangat.. hurm...

aku cam ko gak la.. tak reti nak melayan, tapi kesian.. =P

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sian ye maktok tak larat dah dia... moga cepat sembuh..

dzaza tu jarang mekap yer..sesekali mekap...meletopss...

Tina Najib said... [Reply to Comments]

jaaaaa,


aku rasa foundation noy cerah sgt la..tapi tatau la..aku tang mekap ni fail gak.. hehe.. tapi aku suka mcm dulu dia pakai..ala-ala tanned gitu.. :)

peej said... [Reply to Comments]

my spirit finger,
kite doakan yg terbaik je k..


shasha,
ye ke??x pernah lak terpikir mcm tu..ye la tu..plus maktok ni pemalu la..apa solution nye eyh?/sian lak tgk die xmo makan..


musliha,
thanks yea sebab doa kan..

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
ye ke??best tu kan..haha..xde la..dah tanggung jawab kan..kene la buat nak ke xnak pun..pahala tu kire bonus la kan..


ceera,
tu la kan..mcm keji je..mcm kite xde perasaan lak kan..aku sedih la n kesian..cuma aku x reti la nak tunjuk..how aa??


darling8tabby,
tu la kan..die jarang make up..tu yg sekali sekala ..nampak meletops..amboi2 amboi..amboi(saje gune tagline azawan ali hazabullah itu)

peej said... [Reply to Comments]

tina,
aku pun cakap..tp degil ok minah tu..
lg lawa tan kan..baru la feeling latina.. ;p

Tny said... [Reply to Comments]

Noy tu mmg gitu ke? Rasanya sebab tu jugak lah dia sesuai ngn kerja skrg ni.. rajin melayan dengan senang hati..

shasha said... [Reply to Comments]

masa nenek kita dulu, upah maid jaga..so apa maid ni buat..dia urut2 tang perut nenek..supaya dia buang air besar...kira cam paksa laa...kasi makan bubur...pisang..buah2 supaya dia senang buang air...yg kita ingat tu je laaa...mmg mula2 tu nenek malu...tapi dah biasa...dia ok dah laa...cuma byk kali minta maaf je kalo dia buang air besar...sian gak...

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

sian kat maktok u!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wan kite sebelah bapak pun mcm da x ingat kitorang sape semua. pastu mmg baring je la camtu. mmg warga emas camni kot.

oh btw foundation noy tu kadang2 dalam gambar nampak lawa. pastu tgk gambar len macam cerah sangat pulak. daku confuse :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...