Instagram : @peejburhan

JJ, w.maju.. lg best utk shopping~

hari rabu ari tu xde sapa kat umah..
aku ngan noy je ade..
kami adalah lapar..
tp gile pemalas nak masak..
so kami ke JJ w.maju..
sebab ade barang2 yg nak di beli..

JJ au2 mmg la makanan lg banyak choice..
tp utk shopping2 mcm kurang best la..
aku lagi suke JJ w.maju..
macam2 ade...
JJ au2 tu mcm x ikhlas je nak bg org shopping tau..

so sampai je kami terus ke laksa shack..
noy la teringin..
ikut tekak aku teringin nak makan nando's..
wah mcm bagus je nak nandos kan..
dah la noy yg nak belanja..demand lebih..
so aku adjust la tekak utk laksa..


:: noy adalah gembira lebih..kenapa die amik pic mcm ni??hanya aku n noy je yg tau sebabnya..hihihi ::

:: tuan blog pun cuba membuat pose comel seperti adiknya..tp x menjadi..hasil adalah comot ::

kedai gile kosong..
ade la meja belakang tu..
tp kite org sampai je dorg gerak..
tggl la kite berdua je..huhu..
ingat cepat la service..xde makna..sama je..
dah la waiter tu ala2 blur je..
sepuluh kali la tanya balik order kite org..

waiter : akak nak assam laksa tp xmo apa?? (tanya noy)
noy : saya xnak bawang, cili & nenas..
waiter : yg lain2 semua nak la??
noy : nak..telur, timun..bunga kantan semua nak..
waiter : ok.. akak pulak?? (tanya aku)
me : saya xnak bawang n cili je..lain2 xpe..
waiter : ok...(pandang aku) akak xmo bawang n cili..
me : u huh..
waiter : akak ni pulak xmo nenas, bawang n cili..
noy : a ah..
waiter : kecuali timun..

pastu waiter tu pergi..
aku ngan noy terus gelak2..

noy : apesal lak tetibe kecuali timun pulak..gile ke apa budak tu??
me : tu la pasal..cara die mcm nak bg kau timun je..
noy : tu la pasal..ish berapa kali tanya...tetibe 'kecuali timun'

sampai2 makanan..mmg die bg noy timun je..
hahahha..segala lain mmg xde..
cho punny..
tp malas nak cakap banyak..
perut pun sudah lapar..
so bedal je la...

:: assam laksa n otak2..amik set..so dpt la ini bersama sirap bandung cincau ::

perut adalah super lapar..
maka bile makan ni..tetibe kenyang melampau.
x larat nak abiskan..
very the pelik..

kemudian kami berjalan2 nak shopping2..
aku x jumpa apa yg aku nak carik..
tp noy mission die berjaya..
later kite org pergi tempat baby..omg gile comel baju2 baby..
esp baju baby perempuan..
elok lak tina call..yg aku,

me : weyh apesal anak kau x perempuan??
tina : eyh kau ni..tanya mcm tu pulak..

haha..sesuka hati aku je kan..
noy lg tah apa2..
tetibe die amik botol susu la..baju baby la..
nak belikan utk baby tina..
sebab die ingat kau lahirkan anak kau hujung bulan ni or bulan depan..
gilo ok..pastu bile aku cakap MAY..
tetibe nak marah2 aku...sewel punya budak..

sebab die penat carik2..padahal lambat lg..
die tanya aku dah jawab..die yg x dgr..
so xpe..simpan la..tggu lg 2-3 bulan kite beli k noy...

then sebab aku kecewa x dpt apa yg aku nak..
terus aku beli ni..
cea salahkan kecewa..
padahal mmg nak beli pun...




tp kali ni x amik banyak...
membazir amalan syaiton
wah tetibe..
sebenarnye sebab beli pakai duit sendiri..harus kedekut..
kalau duit org..harus bedal banyak2..huhuhuhu..

kemudian kami pun pulang ke pangkal jalan.. ;D

10 Comments:

puterikurekure said... [Reply to Comments]

wah.
pija dah terer wat penutup nih.
ilham sudah mari ka?

Tina Najib said... [Reply to Comments]

babe,

gila kah nak aku bersalin next month? hahaha
noy gilooooo..

tapi kan, obgyn aku ckp, by18th week aku dh kena get ready..mana la tau, premature ke apa kan.. aku dulu pun premature jugak..so the probability is there.. gagagagaga..

dah la skrg aku dh 26 weeks.. seram mak nokkk.. tapi takpe..tak sabar nk dpt baby!!!!

bila nak jumpa? malam esok jom la tgk wayang..ckp kat noy.. minah tu tak jumpa-jumpa lagi aku tauu.

shasha said... [Reply to Comments]

hahahah...penutup tak bole blah laa..kembali ke pangkal jalan?..jalan manakah itu peej??

Tina Najib said... [Reply to Comments]

silap silap

by 28th week la..

gilakah 18th week? hehe

miss dinza said... [Reply to Comments]

hehe..aku sokong peej JJ wangsa maju memang syok..macam2 ada..

MisSy F said... [Reply to Comments]

tula.kalau kedai makan au2 memang heaven.belakang jj tu pun ada macam2 kan?nak shopping harus la ke bb.lagi banyak choice.hehe

Tny said... [Reply to Comments]

Mesti gelakkan budak yang amik order "timun" tu kan?

Pastu, apa yang korang shopping? Nk tngok jugak... **tetiba nk tgk..

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

hi peej, aku pun g jj wangsa maju last wed. ko g pkl brp? x nampak pun? hehehe

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ko marah aku buh gambo sesedap...
ko ni tak tepek gambo makanan sedap???
waaaaaaaaaaaahhhh keji weyh.... baru bgun mathe aku dah juling tgk donut!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kite pun kalau jalan2 suka pergi laksa shack kalau tempat tu ada laksa shack. sbb best ada nasik2 semua xD (sudah tired dgn fast food kadang2)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...