Instagram : @peejburhan

jalan2 ngan mama~

lepas pergi teman noy tu..
kite org pergi farmasi kat keramat permai..
belikan mama wheel chair..
mama kan still x kuat lg nak jalan2..
tp sanggap la die dah 2 bln dok umah je..
nak jugak die ke sana ke mari..

so kite org belikan jugak die wheel chair..
kesian..sbb few days back die mcm emo..
nangis2 la apa la..maybe tension kot dok umah..

so belikan je..
terus la ajak die pergi JJ au2 yg baru itu..
semangat die..cepat2 pergi sembahyang maghrib..siap2 semua..
so kesana la kite..
best la..tempat besar..x ramai org lagi..
so senang je..tolak la die jalan2..

pastu die nak pergi supermarket..
nak beli buah die kata..
so ke sana la kite..
elok tgh aku tersenget angkat bakul..
ade org panggil nama aku..
rupanya chacha...
excited la sekejap..
tp aku x amik pic ke apa..
sebab segan..aku huduh gile lg comot ok..x sukeerr..
nway..lawa je chacha ni ok..

balik umah tu noy siap cakap..

noy : siapa td tu pija??
me : blogger..aku biasa baca blog die jugak..
noy : patut la..masa die nampak aku..die mcm excited..tp aku x kenal..aku buat bodo n tolak je la mama..sekali dgr die panggil nama kau..
me : ye ke..aku terkejut jugak..sapa panggil aku..tp aku kenal la die..so cam la muka die..
noy : lawa kan die..putih2..comel2..kalau abang ben nampak mesti suke tu..
me : kau ni apesal??..

cilakak punya noy..lempang laju2 baru tau..
tp serious kau adelah lawa ok..
putih gebu..aku yg kelabu asap pun ben cakap memancar2..
kau tu agaknya org panggil spot light terus kot..
sebab tu aku terkesima..aku terasa aku adalah huduh..
x la tgh busuk2 lupa nak pakai perfume semua..
xleh jadi..lain kali nak keluar je..kene sentiasa lawa la.. ;p

ok lepas tu kami ke tempat sushi..
beli2 layan mama..

:: mama memberi arahan apa yg die nak ::
:: mummy & noy ::

later mama nak asam2 la apa la..
sementara tu aku ternampak tako tao..
harus la nak kan..lama x makan..
bagus la x ramai org..xyah tggu turn ke apa..

:; mama yg ceria habis dapat jalan ::
:: me & mummy pulak ::

gile buruks weyh..
ni muka org x mandi namanya..
gile x boleh blah...haha


:: menunggu tako tao ::

gile lama org ni masak weyh..
berjangguit tunggu..

pastu papa dtg join..
ingat nak makan2..
tp mama kata dah ade sushi..
so x jadi la..
terus balik je..
haha sian papa..kejap je dtg dah kene balik..

:: mummu & npy..mama nak amik pic punya pasal..sushi ngan plastic2 die kaup ::
:: menikmati tako tao octopus..syedappp ::
:; limau tangerine yg kecik2..sedap gile weyh..manis n xde bijik ::

tp bole thn mahal nak mampos la kan...
hannan adelah gile..
bermain2 bola ngan limau itu..
sekali aku perah kulit limau kat muka die..
terus lari n xmo main dah..haha.padan muka..

mama ajak pergi jalan2 kat ampang park..
tp sana leceh kot..
sebab die mcm bertangga2 kan..
kalau great eastern mall ok kot..x ramai org n luas..
pavillion pun ok..
tgk la..nanti bawak mama jalan2 lg la..

18 Comments:

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej, kesian tgk mama u ngan wheelchair tu..*tetiba emo melanda**

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

"aku yg kelabu asap pun ben cakap memancar2.." gileee wehhh perumpamaan ko tu!!hahahaa..ade ke patut??!tak patut.tak patut wehh...ko tu lawa je la takde bende nk kata huduh...

anyway..tako tao octopus baru wujud kat KK ne,wtf kan!! tapi takpe la daripada takde langsung...telan air liur je tengok ko mkn sebelum ne tau..seydappp la..aku suke ngan wasabi.

Tny said... [Reply to Comments]

Errmm.. tu lah mestilah bosan klo org tu biasa jenjalan.. tetiba terperap kt umah.. my mom plak, lepas saraf kaki prob ke hapa ke ntah.. pun jln pkai tongkat, pastu dia pun mls nk kuar2 lagi..

Errmm.. pasni korang aturlah tmpt2 shopping.. hikhikhik.. syiok jd mama tu, dok je.. x lenguh2.. :)

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

mak pun ske bawak atuk jln2 jasko dgn wheel chair dia.

"osah best eh ado org tolak nih. takyah den ponek2 jln.."

hehehe...bleh la bawak mama kuar salu amek angin. misti dia hepi!!!

*mak seriyes tabik spring dgn cara korang adik beradik layan mak korang. mudah2an berkat hidup korang donia akhirat!!! aminnn...

Che Sue said... [Reply to Comments]

bagus pija..anak yg mithali amat..

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

Peej ure such a good daughter.. :)

peej said... [Reply to Comments]

amy aznan,
jgn la emo..die ok..xpe slow2..sekarang dah ade improvement sikit2 dah..


mrs.shaf.e,
ye ke..aku mcm terasa makin lama aku makin x lawa dow..wah mcm la selama ni lawa..haha
wasabi syiok..tp kalau over makan..die pecah kat hidung..pengsan weyh..


tny,
tu la..kalau aku pun tekanan kot dok umah je..tu la..kene atur tempat2 ok la..if crowded leceh kot..

peej said... [Reply to Comments]

tijah lawa,
tu la..dorg best la..tp nak menolak ni..bole thn lenguh tgn ok..hahaha..
alaa mak kite kan..kalau kite x layan..siapa lg nak layan die..


che sue,
mithali ke??hazab ade la aku ni..haha..


starry eyed,
xde la..kalau nak banding ngan pengirbanan mama kat kite org semua..x terbalas..apa yg kite buat ni x sampai suku pun apa yg die dah buat utk kite kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

pasni boleh bawak ur mom berjalan2 tempat len pulak. dok rumah hari2 sure nk keluar lg & lg x] eh hannan berleluasa dgn limau! 8D mnkah kucing 2 ekor lg tu? dah menyorokkah

Ceera said... [Reply to Comments]

ko manade buruk.. biasa je aku tengok.. bukan ko biasa gitu ke gi mana2, hahahaha...

..tora.. said... [Reply to Comments]

suka betul aku tgk anak2 dara n mak dara ni pi jalan. korangnye family ni best betul la...

tiba2 aku emo sbb dah lama tak jln2 ngan mak aku. tapi kalo jln ngan mak aku, mesti mak aku suka pi tempat2 org tuaaaa..hehehe..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

ok lah tu dah hepi-hepi walaupun pakai wheel chair. Ye la bosan la dok umah. dah berapa lama dah asyik terperuk d rumah jer.

ms. lili@ said... [Reply to Comments]

dah lama tunggu entry about the new jusco, nak tau your thought about it :)

i think it was OK for a makan place coz a lot of choices kan? tapi for grocery shopping... hmm entah.. coz i dont do that... hehehe. kena tanya mak2..

tapi tu lah.. pegi jusco tuh during weekdays ok lah kot tak ramai orang.. kalau gi weekend, jumpe jiran sesaje.. huhu.

~chacha~ said... [Reply to Comments]

weh aku pon comot jgk..
da aa balik dr opis..busuk tengit siot..

anyway sorry weh aritu..
mcm speechless..
nnt ckp ngn nonoy, ada masa kita lepak2 yeah...

kalau korang dtg g.e, calling2 aku..
skang aku keje kat sini da..

:)

peej said... [Reply to Comments]

wani,
ade je...
tp kite org x bg sucre masuk takut kencing2..chemott ade je..tp penakut..asyik kene buli ngan hannan..


ceera,
kah kah..keji..mmg aku sentiasa comot je..tp ni jumpa org..so adalah segan ok..


tora,
tempat org2 tua tu mcm mana weyh??sama la..kite org pun bawak apa2 yg ade kat area ni je la..

peej said... [Reply to Comments]

my spirit finger,
tu la..kesian je kan..xpe..kite org akan bawak die jalan2 selalu..


ms. lilia,
a ah..byk tempat makan la..tp utk shopping2..i rasa i prefer w.maju punya la..


chacha,
x ok..lawa je kau..x suke..
owh g.e ke..dekat aje..
Insyallah nanti senang2 jumpa la lagi ye..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

mama u dah sihat sket.. i suka!!

peej said... [Reply to Comments]

liza,
tu la..hopefully akan lg ok..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...