Instagram : @peejburhan

jalan2 cari makan~

kan aku selalu maikan lidah..
n org tanya2 kat mana la..
ok la so far yg paling sedap dlm banyak2 tu..
ialah kat tomyam 3000, kg baru punya..
aku suka situ punya..

so aku letak map kg baru la yea..
alang2 dah buat map tu..
aku letak sekali la location2 kedai2 makan lain kat area kg baru yg aku selalu pergi..
hope fully korang paham la ngan map aku yg agak tah apa2 ini..

:: click for larger view ::

tomyam 3000
tu sederet ngan masjid die tu..
kire kat traffic light tu terus masuk kiri..
jgn masuk kat pintu gerbang tu..mmg xkan jumpa la
memang besar2an la die punya sign board tulis tomyam 3000..
kalau x nampak tu....sesuatu ok..

kalau pergi sana..order lidah pedas..sedappp...
n sana yg best ialah service gile cepat..
kire sampai je order2..hisap sebatang rokok..
x abis sebatang tu lg..makanan semua dah sampai..
tp andai kata korang pergi..tetibe lambat..
jgn salahkan aku..maknanya org tu x suke korang kot..haha..


chop & steak..
die ni tersorok sikit..kalau x pandai carik mmg payah..
aku slealu masuk ikut jalan belakang..dpd arah juara tomyam tu..
tp kalau ikut dr arah traffic light stadium tu..
dok kiri je..
nanti ade belok kiri..
boleh perasan punya la..sebab situ mmg kereta keluar masuk..
jalan dlm 10-20 meter..masuk kanan..ade tulis jalan sehala ..
jalan sikit lagi..nampak la kedai ni belah kanan..
kedai die depan tu ade boat besar..
makanan die ok la..xde la sedap melampau ke apa..
tp setakat teringin2 nak makan..boleh la tuju ke situ..


nasi lemak city garden
tempat ni pun tersorok gak..
kalau dpd arah traffic light masjid tu...
jalan sikit..maintain kanan la..
nanti masuk kanan..
die macam pusing balik la...
dulu jalan kecik je..so senang jugak la..ikut je..
sekarang dah buat jalan besar situ..
so pandai2 korang la..

nasi lemak die kecik2 je..
mmg x kan la kau makan sebungkus je..
aku selalu akan makan 2-3 ..haha tgk badan la kan..
lauk2 die best..aku suke ikan bilis petai goreng..gile stone..
n try dorang punya teh ais..teh tarik ke..
sedap gile teh die..mcm style teh2 kat kampung..
sedap gile la..
huish..cerite ni..tetibe aku teringin lak..

tp pergi sana jgn semua perempuan la..
pergi la ngan lelaki ke apa..
sebab agak ramai rempit..
xmo la nanti korang makan x tenteram ke apa..kene kacau2..

ok people..
selamat jalan2 cari makan..

11 Comments:

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

rajin ko peej buat map bagai! boleh ganti maria jalan2 cari makan! :D

ai said... [Reply to Comments]

banyak tempat yg tersorok kau pegi!!! isk..

Musliha said... [Reply to Comments]

cerita tempat semua tersorok ka?
macam mana kamu korek tempat ni?
tera ihhhh..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

semua ni area kg baru ke? kite ni map KL jahiliah gle, nama je lahir kat KL (murtad KL agaknya huhu). teringin pulak nk pergi ke lokasi2 berkenaan :P

shasha said... [Reply to Comments]

ohh...harusla mencuba bila ada kelapangan nih...

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

aish rajin wat map ea hehe

a'ah makan chop steak kat restoran yg ada bot besar tuh pon besh.
tp xdak la besh sgt.

betol la ko kata, nk merasa tuh boley la kot kan.

x bape stone la..hehe

=)

dyan . said... [Reply to Comments]

suka tengok kalo peej buat map..
boleh kata penerangan dia clear + colorful.. hehe..

atas sket dari tomyam 300 tu pun ada kedai western jugak.. tapi sorry la lupa nama dia..
boleh la jugak.. grill fish dia best. tapi tak tau la skrg best lagi ke idak..

nasi lemak bungkus2 tu macam menarik je.. tapi macam jauh je nak g kg.baru tu.. huhu..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ni ala2 jalan2 carik makan ni..akak nak try yg chop & steak tu...lidah belum berani cobaaaa...hehehe

peej said... [Reply to Comments]

amy maznan,
kalau jadi host jln2 carik makan..confirm berganda2 lagi badan aku ok..


ai,
aku orang bawak..org bawak..maka aku tau la..kalau x..mmg xkan sampai la..


musliha,
sile refer jawapan diatas ye..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
a ah kl la..tp kalau kau turun sekali sekala..xkan dlm sehari kau nak pulun makan semua..pengsan ok..huhuhuh..


shasha,
harus ok..


ilyanie_usyuk,
a ah..mcm tu la kan..tp takat nak makan..n ok2..bole la kesana..

peej said... [Reply to Comments]

dyan,
kalau2 kau turun kl ke apa..stay la sampai malam..n pergi la makan kat situ..


darling8tabby,
sodap kak..harus cuba tau satu hari nanti..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...