Instagram : @peejburhan

hantar edan & masakan istimewa~

last saturday tu..
bgn pukul 9ish am..
sebab kene pergi pasar tani..
barang dapur semua xde..
papa xde..mama lak x sihat..
so gigih la aku yg kene pergi kan..

so pergi la aku ngan noy, edan & dzaza sekali..
beli ikan2 n sayur sikit2..
itu pun sebab barang semua dah abis..boleh?
ikan pun tggl sikit je...
padahal tgh bulan kan..pelik gile...
ikan tggl sikit...daging licin...makanan2 pun xde nak beli....

later singgah jumma beli tosai n roti canai utk breakfast..
pic x dapat di amik sebab aku lupa bawak camera..
aku bawak duit je.. ;p
kalau x boleh la aku tepek aku gigih pilih ikan.. ;p
lawak je ok..nampak sgt x pernah pilih ikan..
bayangkan..belum apa2 aku dah tercucuk duri ikan jaket(cencaru)..
sikit punya kuat lak tu aku jerit, "ADOII!!"
hahha..xpe..lepas2 ni aku terel la kot..

pastu balik umah..
tolong mama gardening lak..itu ini die nak..
pastu around 2pm noy ajak teman hantar edan kat kl sentral..
edan ade flight..
noy takut sesat..so ajak la aku teman..
padahal gile la malas aku..
tp kesian..so teman aje la ye..

noy semangat lebih sebab ak tgk edan in uniform semua..
amik pic la apa la..gedik..

:; cabin crew yg ceria ::
:: td pic gelap..so aku snap la sekali lg ::
:: berdua ngan noy pulak ::
:: pic aku perlu la ade..walaupun gile comot weyh ::
:: minah over yg nak self snap pulak..hari adelah super panas..so sebab tu la berbayang2 je semua..x bole nak buat apa ::
:: pic edan amik dpd kereta je..sebab ade org dah halau2 x bole stop tepi tu kan..sorry la bayang2 tissue box nampak la..panas terik sangat. ::

then gerak balik..
terus makan dzaza buat mihun sup..sedappppppppppp..
punya la lama menunggu..
mana x lama..sebab die buat sorang..
kami yg keji ini tidak tolong..hua hua hua..keji..

:: mihun sup yg lengkap ade segala..sedap..teringat2 lak aku..mcm x puas je makan la..dza..buat lagi laaa ::
:: ini la tukang masak itu..amboi awat hang dok ceria je..menyengih ..::

itu je buat masa ni..
nanti sambung lg..
ye kawan2..aku masih blur tang buat penutup entry la.. ;p

11 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

'ikan pun tggl sikit je...
padahal tgh bulan kan..pelik gile...'

~tak pelik pon!! mmg kau kuat makan!! ;P

shasha said... [Reply to Comments]

edan nampak hensem dgn uniform dia tuh...huhuhu...bihun sup style utara kan??..sbb bihun dia kaler kuning....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

waaa...sedap nyer la meehoon sup tu dek..cam kedai punye..hehehe

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

saya dok merenyeh sebab bihun sup laku. kalu mcm ni bleh buat juai la no. amboi...amboi...amboi...

mieoney said... [Reply to Comments]

bila tgk edan teringat cerita awan dania..ngeh3

Mia Shakira said... [Reply to Comments]

edan ni pernah kerja monsoon cup 07 ea??muka cam kenal je..

Ceera said... [Reply to Comments]

smart nye baju airasia..

nanti kalau aku naik airasia.. mintak2 la dapat steward yang jaga, hahaha..

peej said... [Reply to Comments]

ai,
keji ok kau ni..haha


shahsa,
handsome??uwekk-uwekk..muntah hijau.. ;p
ye la kot..dzaza kan org utara..


darling8tabby,
mmg sedap..bole buat meniaga..nyum..

peej said... [Reply to Comments]

my spirit finger,
harus la laku..kata semua kaki pelantak..tp x puas la..lain kali 2 bungkus mihun la..umah ni x main kot sebungkus2.. ;p
tetibe amboi3 kan..nak kene sepak??


mieoney,
adakah kerana edan mcm dania rupanya??haha..aku mmg keji..


mia shakira,
ye la tu..kau bukan yg kite org nampak kat planet tu ke??

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
sempat tu kau nak gatal kan..aku kalau dah kawin tu..aku gatal ngan laki sendiri jee..wah yeye je kan..kalau dah mmg gatal tu..x kire masa kan.. ;p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kite pun kalau naik flight yg first skali adalah tgk sape steward ekeke. (dgn harapan steward adalah kacak utk keseronokan sepanjang flight) :DD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...