Instagram : @peejburhan

feng-shui~

ok ni nak terangkan kenapa aku tukar color2 kat layout aku...
somewhere in november..
mama n papa ade pergi feng shui talk kat KL convention centre..
mama punya chinese fren belanja ...
mama kata pergi je la kan..

so balik tu dapat la booklet la apa la..
n mama cerite2 itu ini..
ikut tarikh2 birthday...apa yg kite akan naik..apa yg turun ke..
ok xde la percaya ke apa...
tp cuba je la...x salah kot...
suka2 aje....

:: buku2 rujukan itu ::


ok ade 1 buku tu..
pasal warna2 cat...
ok utk rumah la..
tp memandangkan blog ni la umah aku..
so aku cat la blog aku ni refer dpd buku tu..

ikut tarikh lahir aku..
aku punya page tujuh ni..
element for the year ialah metal..
kire kalau aku meniaga metal2 ni..boleh la berjaya..
metal apanya?? mcm kayo lak nak meniaga metal kan..hiahahh..

:: ni utk exterior ::

aku nak buat color ivory..tp mcm x lawa je page aku..
so aku pakai la color daylight..belah kiri atas tu..
ok aku sebenarnye gune putih je..haha..
sebab aku tgk kat buku tu..mcm putih je color daylight tu..hentam je la..

cbox n ade few features..aku pakai la warna2 brown..heheh..
ok la tu kan...

ni pulak utk interior
sebab tu la tulisan ni aku pakai paloma..
n cbox asku buat la color2 brown tu..
walaupun x berapa nak jadi ke..apa2 aje la ye..

:: ni jugak antara color2 yg aku boleh pakai... ::

sebab tu la ade text2 tepi ni..
color ala2 x nampak je kan..
tp xpe la..janji ade la sikit2 element harmony ke..
sebab aku suke blog harmony2 ni..x suke kecoh2..
n wealth ke..heheh..dgn harapan.. ;p
owh dgn advanment..
sgn harapan akan lebih berjaya .. :D


:: ini la feng shui guru itu ::

ni dpd buku kecik tu..
dlm ni lg precise la..
mcm2 ade ...
:; aku adalah tahun babi..so harap maklum..keji kan ::
yg ade star2 atas tu menunjukkan how well my year would be..
maximum 10 star..aku dpt tujuh..ok la kot kan..

bwh ni lg mendalam la..
bulan ni dapat apa ke apa ke..
paling aku suka part simbol duit tu la kan..hihahahh..
ok aku hurai 1-1 la..
ikut turutan dpd atas ke bawah..

1.business n career - dot adalah pd bulan 2, 5, 5 lagi..pelik.., 8 n 9..so..siapa mau bg aku business..sile la dtg time2 ni..aku suka..haha tetibe..

2 monetery/financial - bulan2 ini aku adalah kaya..wah kaya kah?? bulan 2..ni of coz la..sebab duit nuffnang adelah lebih.. ;)
paling best bulan 5, 5, 8 & 9...siap dua dot lg..
adakah kekayaan membuak2??
wahh... gembiraan berganda..

3. travel - x kire la..job ke..house ke..melancong ke..
tp die tulis samada for better or worse..
ish takut pulak..tp ayol n siapa tah pun ade simbol ni kat bulan 4..
so adakah percutian keluarga??
ayat nak sedapkan hati sendiri..

4. worry - ish banyaknye dot2..takoottt..
tp aku mmg selalu rasa x sedap hati je..
kenapa tah..ke perempuan mmg mcm ni??
suke pikir jauhhhhhhh..

5. love - the symbol refers to love between spouse n family members..
bulan 3 n bulan 9..weowww..apakah itu
berdebar2 ni..ceh tetibe.. ;p

6. anger - huish banyak jugak dot..takoottt..
kenapa marah2 ni...dah la semua sekali ngan worries tu..mengapakah??

7. education - related to reading, book keeping n academic related..
ahha 1 dot je..dasar pemalas..

8. love affair - this donates love for those are not married..for people who are already married, and then it donates love affair, secret admirer and infatuations experience
weooowww...adakah titik2 itu menujukkan aku ngan ben semakin maju..
atau aku adalah gatai terlebih??
hmmmmmm..kite tggu dan lihat..

9. happiness- such as celebration, birthday, new born, promotion, windfall financial gain..etc..
loh satu je..nampak sgt aku ni manusia yg x happy :|

10. sick - represents unhappy events, illness or minor mishaps..
ade dua la..bulan 7 n bulan 10..

11.serious sickness - donates serious sickness due to health problem, accidents..
ade 1 dot kat bulan 10 tu..
takut kan..mintak simpang la ye..

12. guardian angels - good sumbol that may help defuse all missfortune/ mishaps bad symbols n further enhance ggod symbols. this should be read with other symbols that appear in the same period..
semoga di lindungi gitu...
aminnnnnnnnnnn...


ok tu je..
sesapa yg lahir thn 83 ngan aku..bole la ikut jugak chart ni..
siapa yg lain2 tu...
beli sendiri buku ni..
jgn nak suruh2 aku tepek korang punya ke apa..x kuasa ok..

p/s : aku malas nak check typo ke apa..so if salah eja ke apa..
sendiri la korang adjust k..kalau x paham jugak..nasibbb..

15 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

jahat ko.. aku baru nak suh ko tengokkan untuk aku.. =P

Tny said... [Reply to Comments]

Oh.. aku pun suka sgt follow horoskop ngn tahun kelahiran cmni.. aku nk pecaya sepenuhnya.. tp guidance.. amik yg baik2 je!!

:)

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

tahun babi byk ong ooooo...

eiza said... [Reply to Comments]

aku pun tahun sama ko... huhuhu

shasha said... [Reply to Comments]

hehehhe..new year kena tgk feng shui ek...

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

oh aku pu taun 83, tapi blehkah ko bitau aku mana nk dpt buku tu peej? aku nk beli dia..cam menarik plak..
tenkiu byk okie!!

Musliha said... [Reply to Comments]

adeh.. baru nak suh tengokkan..
ekekekek..
patutla masuk sini rasa ceria terang benderang..
ni semua biasan emas kekayaan kah? hahaha..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

babiiiiiiiiiiiii
hahhahahhaha

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

aku pon tahun sama ko peej. tahun babi :D hehe
dan aku pon turut sama sengih2 pada dot2 yg berkenaan hehe
especially yg double dot tu hiks

Kak Red said... [Reply to Comments]

kalo suh gak ko tepekkan, ko malas and marah tak?

buatkan le akak punyaaa

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
haha..x kuasa..jadi keje nak scan bagai..


tny,
aku pernah addicted..hari2 aku akan amik horoscope kat hotlink..siap salin lg..sekarang nasib dah stop..huhu..


my spirit finger,
dan jugak banyak oink oink oink..haha

peej said... [Reply to Comments]

eiza,
so boleh la kau tgk itu sekali..


shasha,
sebelum ni x pun..tp dah ade ni..tgk aje la..


syebi burn,
aku pun x tau la..mama dpt masa die pergi tu..maybe ade jual kat kedai2 buku ke..tp x silap aku mahal la..rm40 kot..i mean utk buku mcm tu je 40..aku rasa mahal la..

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
hahah.dgn harapan la..amin.amin.. ;p


lil^red799,
amboi gelak besar nampak..cilakak..


memey anuar,
heheh..btul tu..dgn harapan la kan ;)

peej said... [Reply to Comments]

kak red,
bukan xmo kak..tp kalau sorang nak..kang semua nak..jadi keje kene buat banyak2..ye saya mmg malas..haha..

Tny said... [Reply to Comments]

Ho..ho..ho.. addicted?
Lani aku pulak tetiap pagi bukak theStar.. nk tgh good luck ke x.. damn pathetic!

Ahh.. nk control lah pas nih.. tu pun klo boleh :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...