Instagram : @peejburhan

family mertua??mertukah??haha~

sabtu mmg malas nak kemana2..
pedd ade la invite aku n noy join bbq beach party kat PD..
mmg la rasa nak pergi..
tp memandangkan ongkos...x bole la joli2 sakan kan..
banyak nak pakai duit ni..ooppss terlebih sudah.. ;p
plus ben tu kan keje je..
kang kalau aku pergi sendiri..drama lebih..so baik xyah la..
noy lak..aku x pergi..die mmg malas..

so hari di habiskan sambil bergolek2 di rumah saja..
sedang aku seronok online2..
kene kemas2 umah..
sebab ade ura2..gf ayol nak dtg..
tp kite org relax2 je la..
sebab ade la berkali2 kata nak dtg..usually x jadi..

mak zeity(gf ayol) ni ade butik pengantin kat melaka tu..
so die turun Kl sebab nak beli baju2 baru la..utk butik..
so alang2 turun tu..zeity tu nak la melepaskan rindu kot..
wah kau pun dah pandai berinduan sekarang ye ayol....

patutnya dtg petang..
tp xde pun..
around 7ish baru dorang gerak..
so by the time sampai mesti malam kan..
so mama cakap nak masak la..
ye la org dtg..xkan nak jamu air je kan..

so gigih la masak2..
nasib dzaza ade..so die pun tolong2 la..
kami buat nasi ayam claypot..sedap gilos..
sorry la..aku x snap ke apa..
lain kali if buat lg aku amik la pic..

around 8ish mereka sampai..
sembang2..lalu makan..
aku mcm segan nak amik2..
so amik dpd jauh je la ye..


:: ayol, mama n papa bersama bakal mertua ayol..wahhh.ye ke..xpe la..aku doakan aje la yek ::

zeity ni 2 beradik je..
so sebelah mama tu adik lelaki die la..
mak die x nampak lak dlm ini pic..
kesian je tau aku tgk percintaan dorang..
tu la jauh sgt...
dorg hanya dating kejap di dapur..time basuh pinggan..boleh??
kalau aku ngan ben mcm tu..pinggan tu aku ketuk kat kepala sendiri sebab tension..
ok la kepala sendiri je..
gile apa nak ketuk kepala ben kan..takott..
ade gak die pecahkan pinggan lalu mengelar leher aku..
haha imiginasi aku suke over kan..
very the S &M gitu..
x tau apa itu S & M?? google it.. ;p

sambil dorang makan..
dan kami menunggu giliran kami pulak....
kami bersantai...


:: dzaza yg gigih melayan hannan ::

suke la hannan tu..
die suka main2..
tp aku malas nak layan..
sebab die ni ganas..kang x pasal kene cakar ke gigit..
keji gile..burn in hell hannan..haha


:; bg can la sekali lg snap..ni pic berdua je pulak..x clear..sebab aku main zoom ajo.. ::
:: noy n edan lepak depan..noy yg over gedik bile aku nak snap..edan lak ala2 x ikhlas..sebab gigih main patapon ::
:: aku n PG yg menunggu turn nak makan ngan gigihnya.. ::
:; dzaza n hannan..motif sorok muka??mcm la org x tau muka kau mcm mana kan ::


lepas tu kite org lak punya turn..
pun aku n snap..
kata lahap gile kan..heheh..
dok sembang2 lg..
around 10ish dorang gerak..
ye la..nak balik ke melaka kan..
mesti penat tu..seharian kat kl..

oh kami jugak mendapat buah tgn..

:; sebakul kuih2 tradisional ::

:: meraka lepak di depan sebab his roks..n baru lepas hantar family zeity balik ..wahh meriah umah aku..sukeee ::

:; PG lak amik pic ngan hannan ::
:: masih bersuka ria bersama keluarga ::
:: kami adalah lahap..maka x sabar..time tu jugak bedal makanan2 itu ::

wajik sirat tu pelik ok..
aku makan sikit je..x leh terima tekak aku..
tp wajik pulut tu gile stone..aku suka..
begitu jugak ngan cakar ayam itu..suke..
haruslah malam tu jugak habis kene bedal ngan kite org..
apa2 pun..nama pembuat cakar ayam tu sangat la best..gile lawak..
click image to enlarge pic...cho punny la..


korang rasa pic dua atas ni candid ke apa???
x ok..dorg adalah berlakon je...
gedik gile..
tp lawak la..mcm real je kan..
over betul..

gembira la meriah2 ni..
mcm mana la if semua dah kawin2 nanti..
dpt ke berlepakan mcm ni lg..
adakah semua akan ngan life masing2..??
hopefully fam aku mcm fam ceera la..
yg boleh kata every weekend..mesti berkumpul ramai2..
meriah je..me loike...

ok la..tu je..
nak update lain la..
kalau rajin la.. ;p

p/s : buntuit ku masih geli2..kerana dorang masih gigih panggil ayol KHAI..haha
die kata x bole nak panggil ayol..rasa kelakar..biasa panggil khai..
kelakar???kelakar adelah lebih baik dpd aku terpaksa menahan geli2 di sekitar buntuit..
KHAI..oh KHAI..apa kau buat keje gile suruh org panggil kau KHAi ni weyh...??

12 Comments:

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

wajik sirat tu..aku ingat aku penah try dulu mak mertua aku bagi rasa...rasa mcam nasik tak masak kan?rasa beras2 gitu...memang aku tak leh telan la.. hehe

syok la family korang mcam tu..leh lepak2 sesama..family ceera pun aku jeles,family aku dulu bleh la..tp sekarang masing2 ade family..bz manjang susah nk lepak sesama dh..: (

Musliha said... [Reply to Comments]

hehehe.. khai..
macam penyanyi yg af tuh..
aisehhhhh.. ayol lg sedapla..

Ajipp said... [Reply to Comments]

wajik sirat tu peberet saya...

err lepas ni giliran mertua sape plak nak datang?? :-P

Ceera said... [Reply to Comments]

kang dah kawin lagi meriah ok.. sampai ko rindu lak berdua2an dengan ben, hehehe...

kesian gile dating kejap2 gitu jer.. tapi jadik la dari takde langsung.. kurang la skit dosa dorang, hahahha..

Tina Najib said... [Reply to Comments]

haha,

sejak bila noy bukak kilang wajik weyhhh, hehehehe...

anyway, mulanya aku ingatkan sebelah ayol tu noy, rupanya zety, haha..

khai? takleh blah okkk.. :D

pija, nak nasi ayam claypot tu...

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...sporting ek family gf ayol tuh..eh, PG dah pandai senyum masa ko amik gambar la peej...selalu dia cam marah je...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

kalau aku ngan ben mcm tu..pinggan tu aku ketuk kat kepala sendiri sebab tension.. <<<< tersedak aku baca ni tau!!!
ko kan peejaaaaa!!!! hahhahhaha adeyh....
speechless aku ha...

tang khai tu pon sama...
nasib je aku bgun tetengah pg
kang au gelak kang org igat antu emily rose mana terlepas kang

weyh... resipi weyh...
takkan ckp je?
hahahhahha
peace sebelah mathe ;)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ni kira perchentaan jarak jauh la yer...sian dorang kan...

cakar ayam tu faveret akak! lama tak makan lak tu..kl ni mana nak carik laa...

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

zeti malu-malu kucing. Awat la PG tu ceria melampau amik gambaq ngan hanan.

peej said... [Reply to Comments]

mrs.shaf.e,
tu la..sekarang semua belum kawin..x tau la if dah kawin nanti mcm mana..


musliha,
tu la pasal..aku asyik la terbayang muka khai af tu..x boleh blah..


ajipp,
ye ke??mcm x sedap je..
mertua siapa??uhukk-uhukk..tersedak aku..

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
tu la kan..kite ni byk dosakah??haha sbb tu aku dating suka ramai2..kalau berdua ni..bahaya..hiahahh..


tina,
tu la..dah lama dah..kaya ok hamidah tu..siap pakai merc la apa la..
kau nak claypot??ngidam kah??ala kau dah lepas 1st tri..so xde ngidam..haha aku keji lagi pemalas..


shasha,
tgh mood baik la tu..

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799,
tu la..ari tu gigih masak la..x sempat amik pic ke apa..nanti if buat lg aku gigih amik pic n tepek sini k..


darling8tabby,
pija rasa chow kit ke apa ade kot..tp ntah la..kuih2 tradisional ni mmg payah nak carik kan..n sedap la kan..


my spirit finger,
tu la kan..pemalu la hai..suara pun x dengar..nway..laki hang la tu..dok ceria lebih aih..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...