Instagram : @peejburhan

driver tetap~

sejak noy balik ni..base kat kl..
flight die akan ke jakarta je..
maybe sekali sekala baru ade pergi kuwait kot..
flight die every monday & thursday..
senang je hidup kan..
i mean flight seminggu 2 kali je..n kadang2 cuti..
tp gaji besar..sakit jiwa je..
tp xpe..die senang..aku pun dpt tempias..
kalau die kuar2 shopping..
tetibe je die belikan aku baju baru..huhu..sukee ;)

so noy akan gerak kul 10ish am ke traders hotel..
nanti akan ade pick up bus amik dorg..
pastu pergi sana semua..
then die akan sampai balik traders hotel pukul 3ish am..
selalu pagi papa yg akan hantar..ngan mama sekali..
sebab ye la..mama kan dok umah je..
so die nak la jalan2 sikit2..

so pagi2 tu aku la kene amik..
nasib baik aku ni bole tahan musang jugak la..
berjaga malam..so ok je..
mmg la papa nak teman..n mama ckp nak ikut..
tp tgk dorg tido..x sampai hati nak kejut..
so aku pergi sendiri je la..
Insyallah xde apa kot..
tgh2 pagi tu..kereta pun xde..

so usually sampai area nak dekat2 kat k.l noy akan call la..
so aku terus bergerak..
wahh kereta xde..gumbire gile..mcm jalan ini aku yg punya..

:; time ni kat jelatek..aku snap..it was 2.55 am ::
:: muka adelah gelap..sebab aku malas nak bukak flash ..time ni kat traffic light..so ok la snap kejap.. walaupun xde kereta..aku tetap pemandu berhemah..aku tggu ok red light tu ::
:; it's 3.04 am ::

ni dah sampai traders hotel ..
x sampai 10 minit..
dgn kadar kelajuan 60 km/j sahaja..
dekat sahaja ngan umah aku..
bg sapa yg x tau..traders tu kat belakang KL convention centre tu..
dekat la..
tggu kejap dlm 2-3 minit..
then dorang pun sampai..

:: tgh turun dpd bas ::

gile kan..yg naik x sampai 10 org..
tp kuwait airways sewa bas tourist..gile besar..haha
owh aku malas nak semangat sgt snap..
ni aku amik dpd rear mirror je..hah gile pemalas kan..

:: cam whoring kejap..muka aku adalah buruks ::
:: serious aku benci amik pic sebelah org yg full make up..confirm muka akan triple buruk..tp kalau aku make up..org lain x make up xpe..sebab baru la aku kelihatan berseri2..haha ::
:: pramugari terlampau ::
:: tetibe paksa aku lak pakai topi tu..muka aku adalah mcm tu sebab terpikir, " layakkah aku menjadi pramugari??"..haha xde la..aku pun x tau apesal muka aku sengal mcm tu..maybe because it's freaking 3 in the morning la weyh.. ::

ok tu je..
ni sebenarnye kejadian isnin lepas..
ok kalau pukul 3 pagi..maknanya dah masuk selasa la..
tp kemalasan aku kan terlampau..
so sendiri paham la kenapa hari ni br kuar entry ni..heheh..

ok byeeeeeeeeeeee...

18 Comments:

jyss said... [Reply to Comments]

wah cantik nye noy in uniform :D

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...noy sgt comel ngan uniform dia....suka tgk...

ai said... [Reply to Comments]

wei..mintak upah dari noy la! gaji drebar. pehtu kau mintak triple pay sbb keje pepagi buta ;P

-Anynomous-la-kononnya- said... [Reply to Comments]

cik peej, i saw you and ur sis with some other friends kat heritage row semalam, dalam kereta heheheh nak lambai tak sempat : ) - Lily.

xxxxxxxxx said... [Reply to Comments]

helo..if u dont mind my cuzin nak tanye how much is the pay noy dapat? my cuzin pun minat nak jadi stewardess tapi taktau ok ke tak keje n gaji dorg..ok ke? hehe. thankiu :)


stripeystripey@gmail.com

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

mak ske gamba pramugari terlebih terlampau yg last skali tu. hehehe!!!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

pasni official lah ko menjadi driver tetap setiap kali noy balik.. ahax

peej said... [Reply to Comments]

jyss,
uniform tu je cantik..noy x cantik..haha ayat dengki.. ;p


shasha,
aku yg separa uniform ini tidak comel kah??haha..nak jugak..


ai,
haha ..mama pun suruh noy bg aku gaji..triple pay??wah mcm best je tu..keh keh..alaa..x payah kot..aku tgk die x berkire je ngan aku..belikan mcm2..belanja makan lg.. ;)

peej said... [Reply to Comments]

anon-la=konon,
panjang nick kau..x kuasa aku nak type..nampak ke??haha..bahaya betul..banyak mato2 ni..time bile nampak??


xxxxxxxxx,
ok banyak nye 'x' kat nick kau..jd keje aku mengire..i'll email u the detail later k..remind me..kadang2 lupa bab2 email ni..


tijah lawa,
hahah..ade jugak org suke..xpe..lepas ni harus apply jadi pramugari la..hiahahahh..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
tu la kan..tp kesian la..xkan nak suruh die naik cab..x pun lepak hotel sampai siang ke apa..aku ni baik orgnya..haha..

Tina Najib said... [Reply to Comments]

peej,

gambar ko pakai topi adalah cho funnyyyyyy.. :)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

last pic tu cam dipaksa jadi stewardess je
ahahahaha-siyess arr peej..muka ngantuks tu takleh nk kontrol

ihatecomicsans said... [Reply to Comments]

lalala.master!sila ajarin aku utk blog.kamulah master ku.haha.weh jum lepak?tak abes2 nak lepak.

Ceera said... [Reply to Comments]

hahahaha muka last ko, pehal gitu...

Musliha said... [Reply to Comments]

muka kamu dah macam kelasi kapal dah.. haipppssss..
rasa lawa baju noy tuh..
comels..

fictionita said... [Reply to Comments]

aku suka gamba kau yg "layakkah aku menjadi pramugari??"

AHAHAHAHAHAHA!!!

peej said... [Reply to Comments]

tina,
not funnyyy..not funnyyy..


hana,
mmg kene paksa pun..


ihatecomicsans,
jauh la kau..kite org jarang ke sana..

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
ntah la..x seswai kan..


musliha,
keji ok..kelasi kapal kau kate..


fictionita,
haha..keji kau..gelak besar...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...