Instagram : @peejburhan

chop & steak~

last tuesday mama teringin nak makan western..
malas nak pergi jauh2..so niat nak makan kat au2 je..
sekali sampai sana tutup la pulak..
so kami ke kg baru la..ke chop & steak itu..

parking kat depan tu je..
gile mahal..rm4..cilakak..dulu xde la mahal mcm tu..
x silap aku rm2 je ke apa je..
gedik yea kau abg parking...

sampai sana gile ramai..
ye la..around 8ish kan..time nak dinner..
selalu aku kalau pergi dah lewat2..
so relax je..org pun x ramai..
tp nasib baik la ade je meja kosong..xde la tggu lama ke apa..

tp maybe sebab manusia adelah pack gile..
punya la lambat nak sampai makanan...
perut dah lapar tahap dewa ok..
papa order chicken chop..die punya sampai awal..kite org yg grill2 ni..mcm nak pengsan tggu..

:: papa & noy..papa tu lain kali lubang idung cover sikit k..motif kau buat juling noy?? kau dah x kuasa nak melayan aku ke?? ;| ::

kite org order air buah.
papa lak order kelapa...
bayangkan papa dah abis makan pun air x sampai2..
gile kelam kabut dorang..

mama : panggil budak tadi tu..
me : buat apa?
mama : mama nak cakap.."beruk x turun pokok lg ke??carik buah kelapa"
me : suke hati je..
mama : hahahahhahaha..
noy : kenapa weyh??
me : mama la..ade ke die nak ckp beruk x turun pokok..
noy : eyh betul la dow...

lepas tu aku panggil ade budak lain pulak..
elok je lepas tu die bawak air tu..lupa la tu..

mama : bagus beruk ni..laju die bawak..
me : kurang ajar ok..
mama : td tu lambat..sebab beruk tu badan berat..nak panjat pokok susah..hahhahaha..(waiter earlier tu agak tembam)
me : mulut kau..x padan ngan pokak ok..
mama : hahahhaha..

aku berani la cakap2 mcm ni kan.
sebab mama x dgr..haha aku keji..
tp mama ni x dgr pun..tp die adelah paham ok..die dah terel baca mulut..

:: mama yg suka tau kutuk2..aku muka adelah toya..laparrrr ::

lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gile tggu weyh..
rasa mcm nak terbalikkan meja pun ade..
around 9.40pm mcm tu baru la dapat makanan ok..
x ke lama tu??ade sejam kot..
herghhhhh...
tp xpe..lepas tu perut kenyang..hihihihi...

:: noy ngan sizzling steak nye.. ::

:: aku makan lamb chop...sukerrrrrrrrr ::
:: mama ngan t-bone steak...terus makan..sian..mesti lapar melampau tu..gile lama tggu kan ::
lepas makan terus gerak kot..
eyh ke ade pergi mana??
hmmm..xde kot..lupe...
dua ayat diatas ni saje je ...supaya penutup aku nampak meriah sikit..haha..
ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

5 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

nak nak memang tengah lapar, sekali kena tunggu sejam.. memang bikin marah wooooooooo..

shasha said... [Reply to Comments]

uikss...skang ni aku terus teringat kambing banting kat Big Plate...nyum nyum...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahahha mama kau sgt la kurang asam!
slamber badak je...
buleyh gang nih
hahahhaha tetibe nak geng ngan mak org kan???

wehhhhh sedap weyh western...
sini tak dapek le nak makan..
tak halal!
bebalik ngadap doner kebab je la...
aih.....todeyh!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

husyioo skang terasa mcm nk makan chicken chop pulak :PP tp gile lmbt service ek. kalau kwn kite tu, mahu dia serang kaunter dgn muka masam siap hentak2 kaunter. pompuan plak tu.. hoho (teringat zmn study dlu :P)

Queenin Murni said... [Reply to Comments]

mama kelihatan sgt ter-awet dlm gambo ni! ngee... me tak penah2 komen tibe2 puji mama! don't bite! :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...