Instagram : @peejburhan

baru la dapat jumpa~

fuck gile..
aku dah type sampai habis..
tetibe lak pc ni x bole online ke apa bende semua..
kene la restart balik..
bile bukak balik..semua hilang..kene star balik..cilakak ahhh...

so mcm ni..
ni cerite ahad..
kami xde kemana..masak2 je..
elok abis masak ben pun sampai..
maka kami makan2...

:; lauk adalah simple tp sedap gile..ikan jaket goreng..sambal goreng & kacang panjang jadi ulam..best kacang die..fresh..ranggup je makan ::
:: masak lemak cili api telur ikan & jering ::

:: muka2 gembira yg nak makan ::

ben adalah suka..bertambah2 makan..
siap cakap, " nanti kawin u masak sambal hari2 pun dah ok"
xde makna ok..jemu..selamba je aku jawab, " xde..i masak apa pun u makan je..jgn nak demand2"

then later dalam 6pm kite org pergi umah acu lg..
sebab time pergi ari tu maktok tanya,"ben x dtg ke?"
so bawak la ben...



kite org stay sampai pukul 8pm je..
pastu gerak..
aku x amik pic byk pun..
sebab ben marah2 lak aku snap2..
x suke tau..

sekarang ni ben asyik keje la..
ni pun after 2 weeks x jumpa baru la nak jumpa..
dah la jumpa kejap2 je...
dah la stay ari ni..die dah buat 2 keje pulak..
malam pun keja..gigih betul die ni kan..
apa2 la..janji die bahagia..kalau x kayo tu makcik x tau la kan..

so kesempatan yg ade ni aku amik la pic gedik ye..
sile muntah bile tgk k..





rindu la kat ben..
tah bile la nak jumpa bile die dah keje malam semua ni..
aku dah la mmg pemalas nak gi jumpa die..
harap die je dtg jumpa aku..
kan best if dah kawin je..
ari2 pun bole jumpa pelok2, n popok2 sampai tido...
"toppy kek..bile nak masok keminong niey??"

15 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

tetibe aku rasa gambar ben smue adelah cam memalu...
apekah????
what has gone into your toppy kek???

ai said... [Reply to Comments]

bole pelok2, bole popok2, bole lomen2,..... ;P

Tina Najib said... [Reply to Comments]

apsal ben muka ala-ala innocent and suci gitu, hahaha..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

ben!
sila pinang adik aku ini cepat2 ok.
asik berbasa-basi je nih.
;)

Ceera said... [Reply to Comments]

tu la, kalau nak jumpa hari2, sila kawin.. cam aku, best je jumpa hari2.. ada orang pok pok tido..

kasik ko semangat lagi mau kawin, hahahaha..

Tny said... [Reply to Comments]

Oh.. ko pun dah ada gambar 'aksi' cam Noy hikhikhik! :D

Musliha said... [Reply to Comments]

wakakakak.. adalah bahasa rahsia yang last sekali.. hahaha..

Mya said... [Reply to Comments]

hrp maktok cpt sihat..
hrp ko & ben cpt kawin..:D

shasha said... [Reply to Comments]

huh??..gigih keje kumpul duit nak kawin ke peej??harusla dimaafkan kalo itu reasonnyerr...heheheh

darling8tabby said... [Reply to Comments]

masak lemak tu so yummy la dek...tak pernah try lagi masak lemak telur ikan ni..harus cuba...

sweet la gambor dengan ben tu...heheh

iDA said... [Reply to Comments]

hamikk.. ngan periok2nya skali.. yelah.. klu mangkuk leceh no nk menambahkan.. kan?.. tapi cam kenal lah periuk tu.. cam kt rumah saya pun ada.. hurmm???

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

tertelan2 air liur aku tengok sambal goreng.... dh la piyed..cam mengidam plak ... peeej bagi la aku resepi tu aku nk buat gak...huhuhu aku tau mesti ko menyampah kan sikit2 nk resepi..tp tak kire aaahh aku nk mintak gak..bagi la wehhh kesian kat aku ne kempunan kang haa...

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej..semoga rezeki ben bertambah n korang cepat kawin :D

Ujie said... [Reply to Comments]

saje nak bg sajesyen psal kalo internet tetiba takleh nak connect lepas penat taip...

select sume yg dah ditaip pjg2 tu..paste kat word atau notepad..SAVE...pasrtu restart browser/pc macam biasa..wat new entry balik..copy balik dr word/notepad tu..then paste balik dlm entry..takyah susah2 nak taip balik..betui tak?

tu je..daa...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haa bensher. apa lagi.. peej sudah propose kat blog tu. sila pick up hint itu.. ahax ;]

p/s: gosh sgt rindu mao makan ikan cencaru goreng mak sy!! T_Tv

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...