#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

hannan lagi ;p ~

pic ni dzaza amik masa bday die tu..
dah alang2 ade ni..aku tepek je la yea..
lagi pun aku rasa sgt lawa pulak pic yg dzaza amik ni..

so ini la die..
sile la hadap hannan ni..
pic chemott n sucre..nanti2 la aku snap ye..


:: bersantai ::
:: gile besar ekor die..ngeh ::
:: nak menguap..mulut adelah ternganga sedikit..heheh.. ::

ok tu je..byeeeeeeeeee...

happy birthday dzaza~

last monday tu birthday dzaza..
so bg tau la mama..
tetibe mama semangat suruh belikan cake..
sebab teringin nak makan jugak la tu..
so around 8ish pm..
aku, dzaza & PG pergi secret recipe kat taman melati..
malas nak masuk JJ..carik parking la apa la..

seperti biasa taman melati pun sesak je..
so aku dok dlm kereta je..
PG n dzaza pergi beli..
balik rumah..
terus upacara tiup2 lilin..
dgn kami2 yg berapa kerat je yg ade ini..
apa2 aje la ye..janji dpt makan cake..huahuahua..


:: dzaza mmg gile..so sile la paham kenapa tulisan itu bertulis itu..nope..bukan kite org yg buat..die sendiri yg suruh tulis itu..gilo ::
:: motif pose gaya itu??mcm nak menikam2 cake..tp muka ala2 nak vogue.. ::
:: menjaga api..sebab a/c dok sembur2 je ::
:: tiup2 ::
:: potong cake..lambat pulak die ni..org x sabar nak makan ni ::
:: PG pun gile..konon buat mcm tu..party nampak meriah la?? PG sakit hati sebab birthday die xde cake..tetibe dzaza punya ade pulak..haha... ::
:: muka2 menunggu cake ::
:: yeay..akhirnya ade muka aku...sedih xde sapa nak snap kan ::
:; mama yg gembira..walaupun x dgr apa :| ::
:: hannan yg x berapa nak gembira..xpe..birthday hannan nanti kite buat cake ikan ok ::
:: kusyuk makan ::

pastu aku suruh la buat apa2 aksi..
aku nak snap..
tetibe PG membuat aksi spontan yg dzaza jugak terkejut

:: aksi mencium ::

terus aku sound..

me : ini aksi kau???dah pandai cium2 sekarang??
dzaza : hahaha..

mama tgh tgk tv..

me : mamaaaaaaaaaa..PG kan..die kannn..dah pandai nak cium2 mama..

semua gelak je..
ye la..mama bukan dengar kan..
ish keji aku ni..

ok la..dgn itu..
aku nak ucapkan happy birthday again kat dzaza..
semoga panjang umur..
murah rezeki..
kalau dah murah rezeki tu..jgn la lupa belanja saya..haha..

ini pun google ke..~

keje aku asyik la sepuluh kali bukak nuffnang..
teruja lebih..huhu..
pastu tgk la keyword..nampak ini..gilo apo..

ini pun org nak google ke??
mcm2 betul la fantasi manusia ni kan..

so adelah sangap..
maka aku pun meng-google la tetek bergegar..
rupanya sampai sini..

kes naik kereta shawal la nih..daymnn..
setelah meng-google..aku baru terasa yg aku jugak antara manusia2 sewel sebab google bende2 mcm ni..haha..

owh chics..aku try search kat yahoo engine..
tetek bergegar..
ade yg sampai ke blog kau jugak..haha..
kelucahan betul.. ;p

new family member is safely home now..yeay~

last thursday at last hannan dah boleh balik..
after 7 days di quarantine..
noy ade flight..
aku x kuasa nak pergi la..
so ayol n edan pergi amek hannan..
bersam2 cousin2 aku..dpd melaka..
yg dpd last monday ade kat sini..
boeh thn lama jugak la dorg kat sini kan..
seminggu ok aku x dpt pegang PSP aku..
emo seyh.. grrr...

nway..dorang pergi la..
bagus dorg bawak camera..
so ade la pic dorg amik kat sana..
so mari kite melihat pic..


:: ajang - hanif & haikal ::
:: tetibe ayol pun nak jugak muka die ade..so harus la besar pasu muka terpampang..haha ::
:; muka kau dlm ni mcm sesuatu edan..tah kenapa..kening kau kot..mcm plug lak..hiahahah.. ::
:; tibe di destinasi..area klia..gile jauh ::
:: ayol gigih isi borang..borang apa..aku x tau..kata aku xde kat sana kan ::
:; segala document2 hannan ::
:: muka2 kebosanan..haha ::
:: tgk je la pic ni.. ::

at last setelah aku tggu di rumah..
dorg sampai around 3 ish 4 kot..
sebab dorg singgah umah pedd..amik cage..
beli cage dpd pedd aje.. :)
murah sikit..nak beli baru mahal gile..


:: hannan yg x sabar2 nak keluar. ::
:; ayol & edan tgh pasang cage ::
:: mcm chemot kan muka die..huhu ::
:: hannan's new home ::

segala bende la kite org sumbat..
supaya die selesa...
tp kite org jenis x suke la kurung2 kucing..
kesian aaa...
so x lama la die dok dalam tu..kejap2 je..
pastu bawak masuk umah..

:: hannan yg gembire dpt strech kaki die..dlm cage x muat.. ::
:; mempunyai gaya landing yg sama mcm chemott ::

:: die jugak adelah gedik..di mana org nak landing..kat situ jugak die nak landing ::
:: tido je keje die ::
:: hannan jugak perasan bosss...die halau2 si sucre & chemott ::

memula die nak kawan..
tp sucre n chemott eksyen..
chemott lak..nampak hannan dtg kat die..
takut gile..siap lari sampai belakang..tido kat tepi washing machine..
mcm kucing terbiar je..sian...
chemott kan penakut..
so sekarang ni hannan je la yg bermaharaja lela kat umah ni..
sucre mmg x bg masuk..takut kencing..
chemott lak takut2 nak masuk..
sian chemott..

xpe la..hopefully nanti dorg berbaik la..
sapa tau mcm mana cara nak berbaikkan kucing??

: |

sorry x update..
byk cerite tp mood xde..sorry..
tah bile la nak rajin ni..

sekarang ni jiwa lak kacau..
banyak pikir..
tp aku mmg x suke nak cerite kat sini..
xmo salah cakap ke apa kan..
nanti nyesal ke apa..

tp yg pasti mood adelah sedih je..
jauhhhhhhhhhhh aku pikir..
pening kepala...
x sukeeee.. :(

makan lagi~

sorry la yea..
kemalasan tahap gaban..
org semua cuti n sepi..
tetibe aku pun mood ala2 nak bercuti je..
kire cuti dpd blogging la..
tp ni aku update la sikit2 yea..
ade pic2 ni..

malam balik dpd kenduri tu..
ye masih cerite hari sabtu..haha..
noy n edan ajak kuar makan..
aku malas nak ikut..
tp noy paksa2..
aku cakap nak minum je la..sebab masih kenyang la..

kite org ke NZ bawah..
sebab noy teringin nak makan char kuey teow..
so pergi la situ...

:: noy & edan..both rambut baru..noy punya terpendek..n seperti biasa..org akan cakap..mcm ni lg cantik..reason aku benci buat kat kedai..dorg suke bile salah..coverline cakap cantik la apa la..mencikk ::
:; aku yg 'konon' xnak makan..nampak sate terus order..miahaahah..aku x makan??x munasabah je kan..sate ayam je..sebab daging xde..sate die ok..tp kuah hampeh..ish..nak makan kat samuri la..ben ni bile nak bawak ni ::


:: me & noy ::

pic adalah di amik berkali2 kerana..
kawasan adelah gelap..
so x nampak apa...
ni dah kire ok..sebab aku dah terangkan la pic ni..

ok la tu je..
haha..gile x ikhlas nak update kan.. ;p

tsk.tsk.tsk~

ok sambung cerite hari sabtu..
haha xabis2 lg ni..gile kan..
ok lepas wedding razis..
kite org nak rush ke wedding satu lg...
wedding lopop & faida..
yea..lopop tu kekasih zaman kanak2 ku..
so sile la paham apesal tajuk entry adelah seperti itu..

ok xmo emo..
kite sambung..
jonet ade kat melaka..
sebab die dok kat kem terendak..
medical cover utk org2 menembak semua..
so kite org jumpa kat restoran jejantas ayer keroh..
tp dorg call..dewan dah tutup..
n pengantin pun dah balik..
so knowing lopop yg kuat merajuk itu..
we decide utk proceed ke umah die...

so ke kajang la kiteeee....
shawal bawak adelah super la laju..
ok aku mmg x suke la..most of the time aku akan pejam mata..
n tangan terkapai2 mencari seat belt..
tp one thing la kan..dpd dulu..
shawal ni bawak la laju mana n cilok sana sini..
tp kau akan rasa selamat je..
sebab die mmg sangat la skill full..

jonet mengikut dpd belakang...
shawal memula risau jonet x dpt ikut..
tp aku tau jonet..die tu boleh thn laju jugak..
memula mmg die hilang..
tp tetibe muncul je..


:: jonet di belakang...shawal : bagus jugak eyh jonet..160 pun bole kejar...tau xpe..aku tau la jonet. tu..bawak mmg mcm kegampangan laju..not loike ::

perjalanan ke kajang adelah best..
sebab apa best..
tetibe a/c shawal menjadi sejuk...
wahhhhhhhhhh sukenyeeeeeeeeeeee..
maka bergumbiralah kami2 ini..
nysya naik ngan jonet..so xde la dorg berhimpit di belakang kan..

:: muka adalah gembira..kerana sejuk..::

noy ckp berani kau amik pic mcm ni ngan shawal..
abg ben nampak..mesti ngamuk..
alaaaa..xde apa2 ok..aku ngan dorg2 ni dah macam adik beradik la..
xde apo nyo...
tp sebenarnya takut jugak if ben nampak..huhu..
sebab die tu kan penjealous..
asal aku sebut nama shawal..
mesti die jawab ," shawal yg boyfriend u tu ke?"
tah apa2 kan..x sukerr ok..

:: shawal suruh aku amik pic die..die kata muka nyaman sebab sejuk..bile aku snap..tetibe die cakap, " aaahhhh"..wah kire nyaman habis la tu..haha ::
:: ice & huda..ice tu dah xnak bukak mata dah..die kata layan je..tgh sejuk..tetibe ngantuk lak ::

sampai umah lopop around 5ish..
lopop n wife *tsk.tsk* pun baru je sampai umah..
tgh busy2 amik2 pic lagi..

:: huda - jonet - nysya ::

:: tgk hasil2 pic..bukan main posing sakan..peluk2 bagai..ye la..amik kan..suke dorg la kan..apesal aku kecoh2 ni..haha ::

dorg sebenarnye dah kawin august ari tu..
cuma belah lopop buat december..
sebab tggu christmas holiday..
family kakak die dok dublin..
kakak die blk baru la buat reception belah die..


:: shawal bersungguh terangkan kenapa x sempat dtg majlis die kat dewan.. ::
:: pasangan bahagia ini..thn depan korang pulak..uwaaaaaaa..then i'll be left alone.. ::
:: semangat amik pic..tetibe..zoom lak..buduh..so muka adelah horror.. ::
:: ok dah jauh..tp muka masih horror..huahahh ::
:; nysya yg posing ayu..haha ::
:; shawal yg mcm xnak layan aku je.. ::
:: makan2..ade ayam masak merah..n kambing masak apa tah..n udang..sedap ::

kite org sebenarnye kenyang lg..
tp jonet ngan muka x malu mintak makan..
die kata die nak nasik minyak..gilo..
tp aku makan la jugak kan..haha..

:; jonet & nysya..nysya tu tgh minum pun sempat tau pandang aku snap..::
:: nysya - faida - huda ::

faida ni aku kenal sebenarnye..
die budak mrsm aku jugak dulu..
tp aku x pernah cakap ke apa ngan die la..
tetibe aku dgr lopop ngan die..
wah sukenyerrrr....
tp biaq pi la kan..dah selamat kawin pun kan...
so semoga berbahagia la dorg..
lopop pun..buat2 la carik org yg aku x kenal..
ok la fine..jodoh..
diam a pijaaa!!! (sepak diri endiri laju2...berkali2)

:: me & ice..apesal aku mendada semacam ni..takutnya..mesti hasil henjutan di dalam kereta shawal..haha.."ternyata berkesan"..haha..sile gune nada iklan TV...ice ni sejak di lamun cinta..muka menyengih je..i'm happy for u la ::
:; beramai2 ::
:: haipp..pija..kau pandang siapa tu..laki org tu.. ;p ::
:: apa ni..pandang2 lagi..x elok ok...lalu pija menjawab..xpe..kuota ade lg tiga..haha... ::
:: amik lagi..kali n ngan 2-2 pengantin ::
:: dan lagi ::

kite org x stay lama..
dlm 6.20pm mcm tu gerak..
sebab masing2 ade hal..
so sebelum tu..amik pic ramai2 dulu..

:: my batch masa kat terendak..batch spm2000 ::
:; bagus..jauh2 sikit..baru nampak aku kecik..kecik ke??besar almari jugek..haha ::
:; haha..time ni shawal suruh buat gaya santai pulak..gilo..layankan aje..aku ngan shawal je beria..org lain buat buduh je.. ::
:: bersama huda pulak..ice snap kan ::
:: ice lg over..amik dpd angle tepi lak..layankan aje ::

then nak bergerak..
kat kereta jonet nampak ni..

:; haha.coverline lebih..kereta jonet kan putih..pemalas basuh..so mmg horror la..so dgn ini..kire cover la.. ;p ::
:; dan ini...weeooww..sexy nye capt. dr. j ni..i like..xde nak kenalkan i kat abg2 tentera ke..??wah sempat.. ::
:; jonet sound aku. kau ni semua nak masukkan dlm blog tau ..nak la..sebab aku sayang kau dik junit..so aku nak org2 pun tau itu ok..::
:: aku nak candid je sebenarnye..tp dorg sempat posing ::

akhir kata...
jangan la ade yg terasa ke apa ngan entry ni..
aku xdenye nak kat lopop tu..
cuma tah la..rasa pelik je die dah kawin..
aku ade sembang2 dlm kereta ngan dorg2 ni
contoh if di beri peluang..aku ngan lopop mcm mana..
aku cakap aku xmo pun..aku x rasa aku bole ngan die..
cuma biasa la perempuan..mesti ade rasa2 pelik ni.. ;p

apa2 pun..mereka masih mengelakkan aku terhenjut2 dlm kereta..
paling keji..

shawal : kau kat belakang goyang jugak ke ice??
ice : xde la..
me : ade la ..tu goyang tu..
ice : ade la..sikit je..xde la teruk macam kau kot.. *sambil tunjuk aku yg tgh berhenjut2*
shawal : kau buat2 kot pija...kau saje je kan henjut2 lebih...haha
me : babbbbbbiii..x ok..ape jadah aku nak saje henjut...x suke ok..
ice : hahha..tah kau punya over ok..
me : apesal lak..kalau betul la mcm tu..baik aku henjut depan lopop ke apa..
shawal : tiba2 lopop..yg sudah tu sudah la..
ice : hahahha..
me : babii..

x suke tau dorg ni..
xkan la aku nak henjut tetibe..seuatu ok..
apa2 pun..aku suke roadtrip kali ini..
gumbire..
bile mau roadtrip lagi..
tp pastikan kereta seterusnya xde henjutan plz..
mek x sanggup...