hannan lagi ;p ~

pic ni dzaza amik masa bday die tu..
dah alang2 ade ni..aku tepek je la yea..
lagi pun aku rasa sgt lawa pulak pic yg dzaza amik ni..

so ini la die..
sile la hadap hannan ni..
pic chemott n sucre..nanti2 la aku snap ye..


:: bersantai ::
:: gile besar ekor die..ngeh ::
:: nak menguap..mulut adelah ternganga sedikit..heheh.. ::

ok tu je..byeeeeeeeeee...

happy birthday dzaza~

last monday tu birthday dzaza..
so bg tau la mama..
tetibe mama semangat suruh belikan cake..
sebab teringin nak makan jugak la tu..
so around 8ish pm..
aku, dzaza & PG pergi secret recipe kat taman melati..
malas nak masuk JJ..carik parking la apa la..

seperti biasa taman melati pun sesak je..
so aku dok dlm kereta je..
PG n dzaza pergi beli..
balik rumah..
terus upacara tiup2 lilin..
dgn kami2 yg berapa kerat je yg ade ini..
apa2 aje la ye..janji dpt makan cake..huahuahua..


:: dzaza mmg gile..so sile la paham kenapa tulisan itu bertulis itu..nope..bukan kite org yg buat..die sendiri yg suruh tulis itu..gilo ::
:: motif pose gaya itu??mcm nak menikam2 cake..tp muka ala2 nak vogue.. ::
:: menjaga api..sebab a/c dok sembur2 je ::
:: tiup2 ::
:: potong cake..lambat pulak die ni..org x sabar nak makan ni ::
:: PG pun gile..konon buat mcm tu..party nampak meriah la?? PG sakit hati sebab birthday die xde cake..tetibe dzaza punya ade pulak..haha... ::
:: muka2 menunggu cake ::
:: yeay..akhirnya ade muka aku...sedih xde sapa nak snap kan ::
:; mama yg gembira..walaupun x dgr apa :| ::
:: hannan yg x berapa nak gembira..xpe..birthday hannan nanti kite buat cake ikan ok ::
:: kusyuk makan ::

pastu aku suruh la buat apa2 aksi..
aku nak snap..
tetibe PG membuat aksi spontan yg dzaza jugak terkejut

:: aksi mencium ::

terus aku sound..

me : ini aksi kau???dah pandai cium2 sekarang??
dzaza : hahaha..

mama tgh tgk tv..

me : mamaaaaaaaaaa..PG kan..die kannn..dah pandai nak cium2 mama..

semua gelak je..
ye la..mama bukan dengar kan..
ish keji aku ni..

ok la..dgn itu..
aku nak ucapkan happy birthday again kat dzaza..
semoga panjang umur..
murah rezeki..
kalau dah murah rezeki tu..jgn la lupa belanja saya..haha..

ini pun google ke..~

keje aku asyik la sepuluh kali bukak nuffnang..
teruja lebih..huhu..
pastu tgk la keyword..nampak ini..gilo apo..

ini pun org nak google ke??
mcm2 betul la fantasi manusia ni kan..

so adelah sangap..
maka aku pun meng-google la tetek bergegar..
rupanya sampai sini..

kes naik kereta shawal la nih..daymnn..
setelah meng-google..aku baru terasa yg aku jugak antara manusia2 sewel sebab google bende2 mcm ni..haha..

owh chics..aku try search kat yahoo engine..
tetek bergegar..
ade yg sampai ke blog kau jugak..haha..
kelucahan betul.. ;p

noy yg baik hati~

last friday adalah sangap..
x tau mau pergi mana..
maka kami pergi ke sg wang..
sebabkan cousin aku pun xde ke mana2..
so kite org decide utk angkut sekali..
ye la sapa nak melayan kan..
ayol kerja..PG mmg jarang la ade melekat kat umah ke apa..

so around 5 mcm tu gerak ke sg wang...
naik sampai 6 org satu kereta..haha..
tp xpe..aku dok depan..so dorg la berhimpit di belakang.. ;p


:: tau aku nak snap..tetibe nak senyum2..gilo ::
:: cousin2 aku yg excited lebih..tah apa la dorg buat tu..eedan layan perasaan ..haha..layan perasan ke menahan edan??huhu ::

jam adalah melampau..
by the time sampai sana pukul 6pm..
parking nak masuk sg wang mmg x bergerak langsung..
so kite org park kat low yatt je..
survey2 kat sana..
then pergi makan..kerana perut adalah lapar...
makan nasi ayam hainan cheemeng ..

:; noy & mr e..apesal muka selenga kau ni edan..senyum a sikit..baru la ciri2 cabin crew.. ::
:: muka senyum xikhlas..ala2 selenga jugak..apa tgh IN ke style muka2 mcm ni time amik gambar weyh?? ::
:: me & noy..ye kami mmg suka pout lebih..huhu kami ke aku je?? ;p ::
:; ayam steam...sodapppp... ::

abis makan ke sg wang..
survey harga lg..
kemudian kami menyuruh budak2 itu beli baju..
noy nak belanja..budget telah di berikan kepada masing2..
tp punya la lamaaaaaaaaaaaaaaa..
penat gile ok..ke hulu..kehilir...
demanding weyh nak mahal2..sepak laju2 nak??
aku ni dah la x suke shopping2..jalan2 lebih..penat..
so ade la jugak rasa nak cekik2...
edan la melayan dorg pilih2..

:; ni tgh pilihkan utk ajang..die senang..tunjuk je semua ok..ye la..die kecik lg..yg besar2 tu payah sikit ::

:: me n noy yg kepenatan..hanya duduk je di kerusi sambil dorg carik baju ..::

noy yg feeling vanessa..gossipgirl..bile pakai subang tu..huhu..
memula noy bg aku mcm x paham..apesal die amik subang ni..
x lawa puinnn..
bile tgk gossip girl baru la paham..
sebab vanessa pakai subang mcm tu..
bile dah pakai nampak lawa la pulak.. ;p
tp aku x seswai kot..
aku jenis cuping besar la..so mesti nanti subang tu terkuak keluar..
x suke..

lepas dah jumpa baju dorg..
aku n noy carik kasut lak.
aku nak carik ballerina flats..
tp vincci gile ramai org..x sanggup aku..
nose lak yg lawa2 semua dah xde size aku..haih..
so x dpt la beli apa2..

kemudian pergi balik kedai2 yg di survey itu..
end up pergi balik kedai yg aku beli PSP dulu..
sebab kat situ jugak harga peling terbaik la die bagi..
survey apakah??
survey PS3..
noy yg berbaik hati..
membelikan ayol n PG PS3..
dgn syarat..lepas ni setahun die xkan belikan apa2 lagi..haha..

:: perempaun gile..kuar duit banyak2..tp muka masih sunyum..amoi cine tu tgh mengira2 duit ::
:; bg testing ::
:: edan la testing kan ::
:: bungkus2 ::

lepas tu terus balik..
maka bergumbiralah ayol & PG ngan PS3 mereka..
dengan game winning eleven mereka..
game adelah super mahal...
so sekarang ni 1 game je ade..
hmmph..x dpt aku nak main tau..

nway..kalau PS3..boleh ke nak main game PS2 eyh??
kalau PS2 game die aku ade banyak la utk main..
tp nak tggu beli game baru..menangis weyh..
paling murah rm100++
pengsan..

ok la tu je..
nak update lain lak..
sementara mood tgh rajin ni..taaaaaaaaaaaaaaaaaa...

new family member is safely home now..yeay~

last thursday at last hannan dah boleh balik..
after 7 days di quarantine..
noy ade flight..
aku x kuasa nak pergi la..
so ayol n edan pergi amek hannan..
bersam2 cousin2 aku..dpd melaka..
yg dpd last monday ade kat sini..
boeh thn lama jugak la dorg kat sini kan..
seminggu ok aku x dpt pegang PSP aku..
emo seyh.. grrr...

nway..dorang pergi la..
bagus dorg bawak camera..
so ade la pic dorg amik kat sana..
so mari kite melihat pic..


:: ajang - hanif & haikal ::
:: tetibe ayol pun nak jugak muka die ade..so harus la besar pasu muka terpampang..haha ::
:; muka kau dlm ni mcm sesuatu edan..tah kenapa..kening kau kot..mcm plug lak..hiahahah.. ::
:; tibe di destinasi..area klia..gile jauh ::
:: ayol gigih isi borang..borang apa..aku x tau..kata aku xde kat sana kan ::
:; segala document2 hannan ::
:: muka2 kebosanan..haha ::
:: tgk je la pic ni.. ::

at last setelah aku tggu di rumah..
dorg sampai around 3 ish 4 kot..
sebab dorg singgah umah pedd..amik cage..
beli cage dpd pedd aje.. :)
murah sikit..nak beli baru mahal gile..


:: hannan yg x sabar2 nak keluar. ::
:; ayol & edan tgh pasang cage ::
:: mcm chemot kan muka die..huhu ::
:: hannan's new home ::

segala bende la kite org sumbat..
supaya die selesa...
tp kite org jenis x suke la kurung2 kucing..
kesian aaa...
so x lama la die dok dalam tu..kejap2 je..
pastu bawak masuk umah..

:: hannan yg gembire dpt strech kaki die..dlm cage x muat.. ::
:; mempunyai gaya landing yg sama mcm chemott ::

:: die jugak adelah gedik..di mana org nak landing..kat situ jugak die nak landing ::
:: tido je keje die ::
:: hannan jugak perasan bosss...die halau2 si sucre & chemott ::

memula die nak kawan..
tp sucre n chemott eksyen..
chemott lak..nampak hannan dtg kat die..
takut gile..siap lari sampai belakang..tido kat tepi washing machine..
mcm kucing terbiar je..sian...
chemott kan penakut..
so sekarang ni hannan je la yg bermaharaja lela kat umah ni..
sucre mmg x bg masuk..takut kencing..
chemott lak takut2 nak masuk..
sian chemott..

xpe la..hopefully nanti dorg berbaik la..
sapa tau mcm mana cara nak berbaikkan kucing??

malasnye nak updateee...~

malas gile melampau punya ok nak update..
aku tgk archieve aku bulan ni gile sedih..
50 post je..haha..
gile x tegar aku ni..

ok la..
ni aku cerite masa ahad lepas..
bukan lepas yg baru2 ni ye..
yg before dpd tu..miahhaah..
gile pemalas kan aku...mampuih la kan..

nway..noy kan x rasa lg big apple..
mcm tu jugak edan..
yg konon2 chentaa maut..
nak tggu noy br nak makan..uwekk-uwekk..gedik..
so beli la..

alang2 edan n ayol pergi low yatt..so beli la..
edan pergi check lap top noy..
kat sana laptop problem..asyik2 mati je..
bile check..tau x sebab apa?
sebab laptop itu banyak pasir..so kipas die xleh gerak..haha..
padahal gune dlm umah je..
tp kata kuwait berpasir je..tu yg laptop pun kene kot..

sambil tu beli la...

:: amik kau gile banyak bolot ::

:; oreo harus amik banyak2.. ::
:; dan jugak yg lain2..duren2 jugak harus lebih ::
:; muka gembira dpt oreo..edan tu amik pic x ikhlas.. ::

:; mama jugak tumpang suka..makan duren2 sampai cumutss ::

:: buruk lantak ::

malam tu jonet lak dtg..
sebab esoknya die ade dental appoinment kat mindef..
so alang2 tido umah aku la..
sukenyeee..
rindu banget la kat die..
tp x dpt nak spend masa banyak2 lg..
sebab die tgh busy ke sana sini..

so alang2 die ade..
haruslah keluar lepak2..

:: minah sewel paksa aku amik pic ngan bantal dlm kereta jonet ::

kite org makan kat seksyen 2 wangsa maju..
dorg nak makan nasik lemak..
jonet nak makan kat mali..
x suke..x sedap..
so noy suggest pergi seksyen 2..

aku x makan pun nasi lemak..
sebab dah makan petang dah makan..
still kenyang..
so aku makan sup ayam..sodapppp..

:: noy & edan ::
:: dr j & me..dan jugak belakang tu..ade sosok2 kuntilanak..huhuhu ::
:: junit & edan yg jugak bertukar menjadi sosok2 kuntilanak ::

ok tu je..
byeeeeeeeee..janji update..
x suke xpe..aku suke je...