#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

7-7-7..berapa banyak tujuh laaaa..~

ok tag lg..
kan aku dah cakap aku nak layan tag je..
so kali ni tag oleh..eyh jap..
aku pun x sure siapa..
biar aku carik balik..
ok..aku di tag oleh miss dinza..

aku rasa aku pernah buat la tag ni..
tp apa2 la..buat je la..dah org tag tu kan..


1 . 7 Fakta tentang saya
  1. suka makan...duhh...obvious sgt kan..kalau x xkan begini badan nye..
  2. suke gosok mata sampai melecet..
  3. tobacco addict
  4. over sensitive..kuat nangiss...
  5. kentut adalah best
  6. burp pun best
  7. sex best ke??? sapa bole jawab??

2. Perkara menakutkan saya di dunia..

  1. takut kene ragut
  2. takut ngan perompak ngan pembunuh
  3. takut kene rogol..wahh adakah yg nak rogol..haha
  4. hantu takut light2 je
  5. takut kehilangan org tersayang..this include my fam la..xde la ben sesajo
  6. takut lupa diri
  7. mmg la takut memikirkan dosa2 n hari kiamat n seksa2..neraka la..yea aku kan jahat,..tp so far..aku masih keji..baik sikit2 je..so aku malas nak cakap takut ALLAH s.w.t..nanti ade yg cakap..konon takut Allah tp x tutup aurat la apa la..so baik aku bg clear..aku takut..tp aku masih jahil..geddit??/

3.7 lagu wat masa sekarang (byk lagi sbnrnya)

  1. shontelle - t shirt
  2. neyo - miss independant
  3. jason mraz - i'm yours
  4. reggeton..apa2 aje..aku suke je semua
  5. anuar zain punya lgu2 pun layan..romantic aje..
  6. sumpah xleh pikir...
  7. aku suka je semua laguuuuuu :)

4. 7 perkara selalu disebut

  1. bitch
  2. babii
  3. holaaaaaaa...*sebab ben asyik call je..*
  4. i beau(i love u) *masih reason yg sama mcm atas*
  5. seriouss??
  6. ooo my godd
  7. what ever

5. 7 perkara yg amat bernilai

  1. family
  2. hp
  3. psp ;p ..sebab tu aku takut kene ragut ke apa..menangis weyh..semua ade dlm hbag
  4. jewel;ery..esp cincin n ni subang mama..memanjang aku pegang je..takut wryh kalau cicir..mampos kene flying kick ngan mama..wah larat ke??;p
  5. ben la..sayang la jugak kan..xde la aku keji sgt
  6. lighter...sebab if nak his roks..lighter xde..tension weyhhhhh
  7. internet..if xdak ni..bole parkinson..

6. 7 pertama kali dalam hidup saya

  1. Pertama kali menang lukisan n warna n karangan masa darjah 1..tajuk rumah saya..siap aku tulis rumah saya warna merah..wtf..gilo umah warna merah..scary ok..tp xpe..menang ok.. ;p
  2. Pertama kali cuba2 his roks masa darjah 4..sepak aku plzzzzz
  3. Pertama kali pakai hp umur 19..ye aku x kaya..so nak beli hp tu mmg payah aa
  4. Pertama kali pandang berenang umur 9 thn..belajar tgk org je..tetibe reti..wah..bagus kan..
  5. Pertama kali sewa luar umur 21thn
  6. Pertama kali emmm..pertama kali..emmmm...xpe la..tu aku simpan sendiri..so silelah speku apa2..haha..saje je nak tambah dosa korang spekulasi2.. ;p
  7. Pertama kali kawin...x pernah lg..saje je nak tunjuk aku mmg getik orgnya..

7. 7 orang bertuah sambung tag ni....

    xde siapa yg bertuah..
    cukup la aku je yg bertuah..
    sebab hakikatnya aku tau org adalah malas buat2 tag ni kan..
    so byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....



layan tag lagi~

last friday aku tido hosipital jugak..
god terasa mcm hari yg sangattttttttttt la panjang..
sebab weekend kan...
papa xde..sebab repair kete..
melawat ade la few..
tp aku tido..boleh..mampuih la kan..
tp mmg sangap la..
nak sembang ngan mama mmg payah..
main game yg sama dok ulang2..
harap maklum..serious aku x reti nak masukkan game..
aku dah masukkan pun..
tp bile on..x nampak pun game tu..huargggggggggggggggg...

so setelah lama x online..
semalam blog hop..
perasan diri ini di tag oleh kak darling8tabby..
so buat la yea..
cukup2 la cite hospital..
hari ni aku nak layan tag pulak ;)


1. do u think u are HOT??
of coz..kalau aku x rasa diri aku hot..siapa lagi nak rasa kan..sebab aku sebenarnye x hot..tp sendiri rasa la..haha..hot la sgt kan... ;p xde la..aku rasa aku adalah comot..so hot tu jauh sekali ye..

2. upload a fav pic of u




3. why do u like this picture
sebab aku adalah besar seperti almari..tp bile amik pic ngan ben..ke-almari-an aku nampak kurang terserlah..aku nampak kecik molek je *statment perasan ni..sila lah muntah2* so ben la almari nye..owh i lap yew ...

nota tetek - aku nak kuar ngan die la..tp try call x dpt lak..haihh...renduu nehh..

4. when was the last time u ate pizza
god..lama sgt la x makan..aku dah teringin lama la..nak ajak ben la..dulu if teringin je ajak noy..ni noy xdak..kempunan je la sorang2..harap maklum..aku mmg x suke kuar sorang2 ke apa..so sebab tu la aku sanggup kempunan..

5. the last song u listen to??
playlist kat blog kak darling8tabby...sedap2 la pulak..terus aku x tutup blog die ;p ..td ade lagu quando quando quando..owh i likeee...

6. what are u doing right now beside this
main pet society...lama weyh x sentuh..rindu..tp td elok aku main lama..
tetibe mozilla nak close program..cilakak..penattttt..x pasal kene main again..aku dah dpt umah 4 blk td..fuck u mozilla...wah emosi..gilo..

7. what name u prefer beside yours..
wahhh..adelah..kalau ade rezeki..aku nak bg anak aku nama itu..ben sile jgn gedik2..semua nama aku nak bg..wah confident kawin ngan ben kan.. ;p sekali aku kawin ngan india ..x pasal nama anak aku..sangeetha ka..jevaswary ke.. ;p kalau kawin ngan cina..nama anak aku mcm cerite austin powers la..cool gile..1 fook u..satu fook me...miahhaha..ok aku melalut..

8. people to tag..5
ini aku tulis je nama ramdomly..if nak buat buat la..xmo xpa..xde la aku amuk ke apa..

1. noy
2.ceera
3.tina
4. wani ezryl*
5. deqna


9. who is no 1
my baby sis. who is currently in kuwait..yg dah 5 months x jumpa...uwaaaaaaaaa...i miss u kominyo..x sabar nak peluk lama2 sampai melekat..

10. no 3 is having relationship with?
her hubby la..which is adik kepada ben..kalau ade jodoh aku ngan ben..kire dorg adik ipar la..so tina..jgn lupa panggil aku akak ok..hiahahah..

11. say something about no 5
she seems very nice..n yg pasti 1st time aku menang pertandingan dpd blog die la..dpt hadiah yg best..aku sukaaa..

12. how about no 4
die di posting kat KT...miahaha..sian..xpe..syiok apa..ade kopok lekor syiok2..n pantai lawa..pulau2 best..nanti kalau aku gi sana..bole la kite jumpa yea..

13. who is no 2
blogger yg akan kawin dec ni...yg tengah gigih menjaga seri die..huhuhu..
tp babe,serious aku x dpt card kawin kau..
tp xpe la..aku maybe pergi ngan tina..so aku pakai map die je la.. ;p
wah confident je tina nak pergi ngan aku tsk tsk..

ok tu je tag die..pendek..aku sukaaaa..
ok la..aku nak buat tag lain lak..
ade lg org tag2 aku..

dah lama xde cerite dorg ni~

sejak ulang alik hospital ni..
mmg rindu je ngan kucing2..
so semalam balik..lepas geram la..
tp aku biasa je..
yg over2 ialah mamat ni..
die ni kan mat over....gedik...

:: elok placing kat situ xmo gerak2 ::
:; manja lg gedik ::
:: wah..pose..lawa kan.. :P ::
:: time ni sibuk nak main tali camera ::
:: marah aku pegang telinga die..aku x tau apesal pic ter rotate mcm ni..patut biasa je..haihh ::
:; die sudah bengang sama lampu merah camera tu..tu yg tutup mata tu ::

pastu mana bole gambar sucre je kan..
harus la nak carik chemott jugak..
carik2..
pastu jumpa die tgh landing kat depan..
so snap2 la..

:: bersantai ke sedara?? ::
:: die suke tido gaya ni..kepala landing mcm tu ::
:; gile gemuk.. ::
:; time ni die pun fed up sebab asik kene flash2..haha..owh kucing aku x cam whore la..apa daaaa.. ::

aku sibuk amik pic chemott..
si sucre sibuk ikut2 aku..
pastu aku baring..
die terus panjat n baring jugak..
so gedik la u..

:: tido di celah kangkang sambil buat muka kesian ::
:; tidooo..hmm..selesa...ni aku agak la apa die cakap ::

ok la..
taaaaaaaaaaaaaaaaa...
aku perlu pergi hospital la..
asyik dok buat entry je..
ni dah kul bape x pergi2 lak..

ok people..
i miss u guys..
n thanks for all the prayers n kind words..
muaxxxxx

tido sana pulak~

semalam aku x update blog sebab aku tido sana..
eyh silap..bukan semalam..kelmarin..
kire rabu malam khamis tu..
memula aku mmg malas nak balik..
sebab dah lewat n hujan2..
tp last2 rasa nak balik la pulak..
mama dah cebik2...
so xpe la..aku tido je la sana..
tu pasal aku cakap aku dah bole mintak keje terus kat sana..huhu..

so tido sana...
terjaga sebab mama tgh emo2 pasal sesuatu..
aku x bole la tulis sini...
so later die makan breakfast die..
selama ni aku yg orderkan...
tp menu semalam die yg choose sendiri..
so breakfast die makan scramble egg...

papa makan gak sikit2..
so comot2..
aku tgh baca paper..
tetibe tgk papa bersilat2..
mama gelak2 cakap kuat...

mama : pijaaaaaaaa..amik gambar papa kau ni..
me : kenapa?? *buat sign..mama mana dgr kan*
mama : papa kau makan comot..sampai ke mata telur pergi..ape laaa.... *gile kuat suara..lg excited* hahahhahaaa..
papa : bukan papa...die yg cakap kuat sampai telur terpelanting kene papa...
me : hahah..ye ke..mana???
mama : jgn lap..bg pija amik gambar...hahahhaha..
me : die yg buat ...die ingat papa comot..haha
papa : die bukan dgr tu..

mama gelak mcm melampau2...
so aku snap la...

:; haha so punny ::
:: objek di bulatkan..yg kat mulut sendiri comot la ::

pastu aku bg sign mama yg tersembur..
lagi la die gelak kaw2..
mama punya suara punya kuat
aku kuar dpd bilik..
dgr die sembang ngan kawan2 die..
sampai hujung hallway bole dgr..hiahahah...

aku kan tido sana..
so semalam balik..
gile la rindu kat die...sebab tu buat entry mcm emo2 sedih2 je..
bile ngan die aku xde la emo..happy je..
jaga mama x susah..
die xde la menyusahkan ke apa...
owh rindu lg..
tp xpe..sat lg pergi lg..
maybe malam ni pun tido sana jugak...

semalam mama check lg telinga die..
mmg zero..x dgr apa2....
so sementara mama pergi check..
aku snap some of the kertas tulis2..


:: aku blur kan..bahaya..tah apa2 yg aku tulis tu..ohoho... ::

ok la tu je...
ni auto publish ni..
aku nak pergi siap2..
nak pergi hospital..
ok chiow...

omak den pokak~

owh lupe nak cerite..
kisah masa pagi selasa...
so punny..
sukeeeeeee...

aku baru lepas baca paper...


me : artis sekarang asyik cerai je...
mama : haaahh??x pahammm..
me : ceraiii..
mama : apa??
me : cerai...*sambil bentuk2 kan jari huruf2...kes malas nak menulis carik kertas semua*
mama : cerai??? siapa?? *muka terkejut gile*
me : artissssssssssssss...
mama : siapa???
me : artisssssss...
mama : siapa??
me : art....tis...
mama :aaaaaaaaaa...pisss...
me : bukannn..... art tisss..tiss.tisss.. *sambil buat huruf t*
mama : AJIBBBBB????? *muka terkejut nak mampos* TINNAAA??
me : takkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....
mama : terkejut mama... *sambil urut2 dada*
me : artis...
mama : ooooo artis..ingat ajib.. *tetibe weyh nama kau masuk nok..mak aku..gilo...* siapa??
me : ngasrizal ngasri..
mama : siapa?? ZIANA ZAINNNN? *muka terkejut beruk..b4 that ade sebut2 nama artis lain..aku lupa la..tp time die sebut ziana zain paling ketara*
me : takkkkkkkkkk....*garuk2 kepala..later tunjuk paper*
mama : siapa ni???x kenal...hahhaa..terkejut..mama ingat ziana zain..
me : hahahahahahahhaha...
mama : hahahaha..ni mesti kau nak tulis dlm blog..
me : tau xpe..
mama : apa??
me : xde apa2 la..
mama : apa??

ish..ni kes teruk dpd maktok...
abaikan aje...
owh i lap u mummy...
walaupun x dgr apa2..tp tetap lawak lg menghiburkan..huhuhu..

kepada yg terlibat dlm ini cerite..
iaitu tina dan ziana zain *wah mcm ziana zain baca blog aku..*
jangan la terasa ke apa...bukan mendoakan ke apa..
cuma OMAK DEN POKAK..!!
hahaha...

aku dah bole mintak keje jadi atenden je kat ampang puteri~

hari rabu pulak punya cerita...
hah..sorry lambat..
penat balik kul bape..xkan nak adap blog je kan..
itu pun banyak blog x sempat singgah..haihh...

ok sambung..
rabu tu sampai around 11ish jugak..
sampai je tgk jiran2 aku dalam 4-5 org melawat mama..
sama..communication ialah.. kertas tulis2 & mama cakap kuat2..haha..
tp mama dah ok..dah ceria2..
die kata die redha je..

then dorang gerak..
dtg lak office mate mama..
memula 4 org...pastu 5 org..
pastu 3 org..pastu 2 orang..maybe lebih..tah la lost count..
matiklah ramai nak mampos dlm bilik tu..
aku dah mcm beruk x tau mau buat apa...


bilik yg crowded...
kelakar je..
kakak yg tudung biru tu nak cakap something ngan mama...
mama x dgr...

tudung biru : eh xpe la... *malas nak cakap*
kwn2 lain : tuliss laaa..tulis..mana die dgr.. jgn malas..*sambil hulur2 kertas*
tudung biru : *amik kertas tulis2*...kurang hasam betul la..
mama : *dgn kuatnya* nampak mulut die cakap kurang hasam..
kwn2 laijn : hahaha..
tudung biru : ish die paham la pulak..
mama L die cakap kurang hasam..haha..
kwn2 lain : tu la kau..kutuk2..

haaa...jgn gile..mak aku dah paham ok gerak mulut..
tp sikit2 la...kadang2 melalut jugak..


:: amik pic dpd angle sana pulak ::
:: angle sini again ::

ramai dtg..
xpe..dorang sayang sama mama..
mama kan ceria2 je selalu..
ni kawan2 die dtg..die ceria sgt..buat2 lawak semua..

so dah ramai ngan die tu..
aku turun la bawah..
masa nak turun tu pun terserampak lg few org dtg..
huish gile ramai..

aku hisap rokok kat luar jap..
later call tanya papa kat mana..
papa baru nak makan..
so aku join la teman..
aku x makan..sebab earlier dah makan kat umah..


:: papa jaga mama time malam..aku lak giliran siang..tp papa selalu ade je sama ::
:: harus la ade pic aku kan ::

x selesa la pakai baju ni..
aku dah beli lama..2 thn kot
tp pernah pakai sekali je..
sebab die kan knit..so mcm x seswai pakai kat malaysia aku rasa.. ;p
so ni dok hospital sejuk..aku rasa ok la..
tp x selesa..sebab ramai kan dtg lawat..
baju ni pulak asyik la terlondeh2 ..x pasal2 aku 'seksa' tau..auwww.. ;p
kalau sexy2 kene tempat xpe..ni yg dtg visit makcik2..segan la kan..
tp pedulik lah kan..
tp bile aku sexy lite2 ni..xde lak male nurse yg hot itu..hha..
wahh sempat..matiklah lepas ni kene sepak laju2 kalau ben tau ;p

pastu naik atas..
line sudah clear...
apa lg..cam whore kejap...

:; motif posing mcm ni???xpe xpe..xyah susah2..lepas ni aku sepak laju2 muka aku sendiri ::

papa xde..
die pergi mindef ade keje..
so aku la tggl jaga mama..
motif tajuk entry aku???
sebab petang tu doktor saraf dtg...
die kata mama maybe x leh dgr sebab samada ubat..or BP terlalu high..
so bole jadi..die hope temporary..
so die nak bg steroid....

so bile dah bg steroid..
aku di tambah keje..dorg nak monitor air kencing lak
kencing haruslah di simpan dalam botol besar..
so aku kene bg kencing atas bed pan..
the masukkan dalam jug..pastu masukkan dlm botol..
huarghhh...aku dpd penggeli terus jd x geli la..
ok tu tipu la..ade la geli sikit2.. ;p
tp mak sendiri kan..so dah ok dah.. O:) <==motif ade bulat atas icon itu bermaksud...aku adalah angel..haha.. ;p nway kalau sesiapa tau hospital mana2 nak atenden..panggil la aku ok..haha.. pastu kan.. die jap steroid tu pul 3ish pm mcm tu.. mama ade pergi toilet around 5ish..masa mama paut..aku perasan kaki die dah kuat.. kire selalu die paut mcm nak patah gak la pinggang aku.. ni ok je..tp aku biarkan je la.. pastu around 7ish pm.. mama cakap nak pergi toilet..nak mandi.. aku bgla wheel chair.. tetibe die nak tongkat.. die nak cuba.. Alhamdullah dah bole jalan.. tp slow la...kire kalau kau nak terberis tu..kompen siap terburai la..hahaha.. so i snap few photo ...
:: yea yea..tepuk2..mama dah bole jalan sikit2 ::
:; setelah menjadi minah pit (steroid)..mama bole jalan...::
:: td xde flash..so bukak balik,,kasi clear.. ::

pastu mama masuk mandi semua..
before this kene lap2 pakai towel basah n body gel je..
ni bole mandi..suke die..
dan sementara sangap tu..
aku cam whoring lagikkkkkkkkkkkkkk.. ;p

:; amik kau amik pic mcm remaja baru akil baligh nak tepek dlm facebook..haha..angle tu penting ye..kasi kepit2..aku x kepit la..aku semulajadi *sambil angkat kening buat muka eksyen* ::

sorry la..
terime la aku tepek pic2 mcm ni yea..
what do u expect weyh...
i'm stuck kat hospital for 12 hours..
ngan hanya psp yg game aku dah menang lapan ploh kali..
ngan tv kecik yg asyik ulang2 cerite yg sama..
ngan makanan yg tah apa2..mahal tp sikit je portion die..herghh..
with no sex..wah tetibe sex...
saje je tu...baru la XXX rated sikit blog aku ni..miahhahahahaha...

sorry la..aku mereng...
ok la chiow...

wish semua normal mcm selalu~~

selasa pun aku terpergi hospital lambat..
ok xde la lambat melampau..around 11ish la..
sebab papa nak gi mindef..
tetibe aku dah sampai..papa x nak pergi pulak..
dah start ramai2 lawat mama..office mate die...
so papa n aku makan kat bawah...
lauk2 dah habis kat cafeteria..
so makan kat ritazza cafe...
sebab aku nak makan 1901 itu..


:: my iced cappucino.....blended punya machine itu masih rosak ::
:; my daddy... duhh..xkan la daddy org lain pulak kan ;p ::
:; muka gile x boleh blah..haha..tp adakah aku kesah?? ::
:; chicago beef...tp apesal hitam semacam hotdog die eh??miahahaha..*tetibe aku berpikir jauh*... tp x bape stone..sebab mcm keras sikit..x sama if makan kat kedai betul..hotdog die lembut je..ni keras.. keras??? *berpikir jauh lg* ;p lempang aku plzzzzzzzz :::

selasa malam tu papa ade meeting..
sebab tu la aku stay lama...
lapar mcm nak mati..
rasa nak beli makan je bungkus..
tp hujan lebat melampau lak..
mcm mana nak pergi..
so kirim sama papa..
beli nasi goreng daging emrah..
tp dapat ayam merah..apa2 aje la..bedal...

:; ish aku kelihatan seperti mak ayam..herghh. time tu tgh layan ben dlm phone..gile x kuasa..sebab aku lapar..die mau telepon sebanyak lapan kali..haha..peningsss ::
:: muka mama kerut2..dan aku pixel kan kepala mama mcm pakai shower cap je..haha..lawak ::
:; lagi kerut...*owh aku rindu mama* ::
:; sekelip mata nasik tggl sikit..siapa la yg pelantak itu ;p mama termenung takut nak makan ..takut la if la reading gula naik ke apa ::

ok mama update pulak..
ini cerite hari selasa..sorry lambat update ye..
mama still x bole jalan..kene paut kat aku n depend kat wheel chair..

n start ari sabtu mama punya telinga x dgr sebelah..
kite org cakap banyak die x dpt tangkap..melalut2 seperti maktok..
tp start hari ahad..telinga die zero..
kire 100% x dgr...siannya..
so apa kite org nak cakap..
mmg tulis2 kat kertas la..
memula tulis kat resit2..
lama2 kertas alas dulang makan tu..
pastu terus bawak kertas A4 banyak2..
esok aku nak bwk buku tulis lak..senang..

tu xpe..dah x dgr tu..
suara mama punya la kuat..haha..
ye la..kalau mcm kau cakap ngan org yg pakai head phone..
mesti org tu cakap kuat2 kan..
mcm tu la mama..
memanjang aku kene buat isyarat suruh die cakap slow..hihhaha..
tp xde nye..asyik kuat memanjang..

mama cakap die x dgr apa..
die rasa mcm menyelam dlm air..
kite bunyi...wuuuungg..wungg..
tau kan..mcm berdengung tu je..

doktor pun x tau napa,..
dah buat MRI pun xde apa..
maybe saraf...tah la..
sekarang ni dah 4 doktor treat..
doktor kencing manis die..dr tulang, dr ENT n now dr saraf pulak..
n dorg cuma bole cakap..hopefully temparory...
bukan permenant..kalau x jd keje jugak kene belajar sign language ke apa..
ish sedih lak aku masa type ni...
tp xpe..aku emo sorang2..mama x nampak aku emo ke apa.. ;|

takut kan..memula 2 hari mmg mama nangis2..
risau sampai BP die naik2..
tp sekarang die redha je..
maybe ini yg Allah s.w.t nak...
sebab tu la mama selalu x bg kutuk2 org i mean rupa ke apa..
n mama cakap if org puji cantik ke apa je..selalu cakap Alhamdulillah..
sebab semua ni Allah pinjamkan....
bila2 masa die bole tarik...

kalau kau rasa hidung kau cantik..esok kau tergolek hidung patah...rasakan lah..
kalau kau rasa mata kau cantik..tetibe tercucuk apa2..buta...
mcm ni la..siapa sangat mama can lost her hearingkan..
apa2 pun..aku doa mama akan pulih mcm biasa...

uwaaaaaaaaaaaaa...i miss my mommy already.. :(

x reti la aku..herghh~

ok 1 game dah siap download...
so aku nak transfer la ke dlm psp..
cable xdak..so gune la memory card..
dah la reader kejap bole ..kejap x bole..
tetibe td bole pulak..
pastu kan..aku x tau mana pergi file yg dah siap tu..
mana aku nak carik???
mcm mana aku nak copy if aku x tau mana die pergi...
ade sesiapa tau x?????





game the sims 2 dah siap..
so mana die pergi??
tolong ajar plzzzzzzzzzzzzzzzz...
aku yg sengal ini blur la..haihhh..
owh btw,,file ni dalam bitcomet...
howww???

aku penat sgt la~

aku ingat nak marathon buat blog...
siap kan entry2 pending..
n buat tag2 semua..
xyah tido..so esok kul 6ish ke pergi balik hospital..
sebab if tido ni mesti bgn lambat je kan..
papa esok nak pergi mindef...ade kerje sikit..
so die mintak aku dtg pg..

tp ni dah kul 3.30am..
aku adelah penat n sakit pinggang..
nguap2 sepuluh kali..mata berair2..
siap terkentut2..*ni sebab tetibe rasa nak berak*
eyh jap..asyik kentut2 la..aku beris kejap... ;p

ok dah abis beris..
tetibe aku mcm xde idea nak sambung apa..hishh..

owh btw..aku tgh download game2 psp..
tp gile bapak lambat..
mcm nak mampos..dah 3 hari..x siap2..tension ok..herghh..
ari tu ice nak dtg bg game..
tp aku nak pergi hospital..x dpt la nak jumpa..
sapa ade game best2..bg la akuuuu :(

ok la..nak titonnnnnnn...bye..
ni auto publish entry..
sebab tu tgh hari baru korang baca..
aku buat ni kul 3.30 am tadi..geddit..
ok la..byeeeeeeeeeeeeeeeee....

p/s :game apa yg best psp eyh??aku nak download la.. x kisah la lambat ke apa..aku sangap

makan2~

isnin aku terpergi lambat sikit..
sebab tido lambat layan tv n game..
then bgn kul 11ish..
jemur2 baju la semua la..
so sampai hospital around 1ish pm...

papa ade kerje sikit kat mindeff..
so aku jugak jaga mama..
aku dah ok..memula aku adalah penggeli kan..
kini tidak lagi..so kire..
esok2 hari andai kata ben sakit ke apa..bole la aku jaga..huhu..
wah confirm je kawin ngan ben kan..
tah2 aku kawin ngan wentworth miller ke..
tentu kaya..n pakai nurse...xyah aku susah2 jaga...hah tetibe berangan...

tp kalau dah hari2 dok hospital ade la rasa mcm nak pengsan..
game dah buhsan..tp aku hadap jugak..
mmg la ade game lain..tp aku x suke..
aku x suke perang2..cemas..
aku x suke gaduh2..panjang berjela la..x kuasa..
ade la game wall-e..
tp gile payah nak lompat2..bencik aku..aku ni mana sabar punya org..
n ade la game grand theft auto..pun aku x suke..
kalau true crime xpe..kite polis..so kite kejar2 org..
ni jadi penjahat..pastu polis nak kejar2..ish x sukerr.takoottt..

nak tgk tv..tv kecik la 21 inci...jauh lak tu tergantung..
buat sakit kepala aku je...
dah la lapar nak mampos..
nak melintas jalan makan jauh2 n sorang2 lak tu..mmg la aku x kuasa..
so petang tu..turun bawah nak beli hotdog 1901..habis la pulak..
kecewa tau..so aku beli ini...


:: iced chocolate je..sebab nak blended tp machine rosak..buduhhhhhh...beli chicken curry puff n chocolate eclairs...lama mengidam ni ..tp eclairs tu x sedap aa.keras..x mcm yg aku bayangkan..herghh.. ::
:: muka teruja ade makanan.. ;p ::
:; mama x berapa teruja..sebab die x dpt makan..haha.. ::

owh..did i mention yg ampang puteri sekarang ramai male nurses??
yes people ramai2...n ade yg cute..ade yg sexy..suke mak noksss..
tp muka mcm budak2 je..trainee kot..tah la..x sure..
ade pulak yg x berapa nak kacak..tp perfume..mak aiii..mengoda...
saje bg aku horny di petang hari tau..
ahakk.ahakk..*wah batuk gediks namanya tu*

ade sorang tu..muka mcm clean cut..cute gile..tp pakai spec..nampak nerd2 sikit..
tp tah la..aku rasa sexy..aku suke je tgk..
n bodoh gile..aku naik lift ngan die..
aku mcm tersipu2..pandang lantai..
gilo..padahal die pandang aku pun x..
siap panggil aku puan..
babikkkkkkkk kau..puan?? mati pucuk aku dgr ok..
haha tetibe mati pucuk..aku ade pucuk ke?? ;p

ok la..cukup2..nanti ben baca..
harus die amuk 1 ampang puteri lak..
ben ni mana bole..
aku baru cakap nak turun bawah beli hotdog..
die call after few minutes..

ben : kat mana??
me : hospital la..
ben : dah beli dah??
me : beli apa?
ben : u kata nak beli kat bawah..beli hot dog..
me : owh dah..xde..beli lain..hotdoh abis..
ben : ade owang athcau (kacau) x??
me : xde aaa..
ben : ipuuuuu...
me : betul la..xde aaa..
ben : ipuu..koncit(buncit) tu omell(comel) kombam(tembam)..mesti org athau(kacau)
me : xde laaaaaaaa...xde siapa nak kacau de... *aku dah start malas naik layan..sbb tgh main game kan..haha*
ben : ye ahhhhhhh...

ape ke hal la ben ni..
layankan aje..
kang aku x layan..
mula la speku aku dah x sayang la..
aku dah jumpa laki lain la..ishhhhhhhhhhhhh....peningsssssssssssssssssss....

tu xpe..
isnin aku balik awal..
around 7ish..
later around 8ish tina dtg berlepak..
lama x jumpa n sembang2..
memula sembang kat umah..
later around 11..kite org pergi makan pulak..
laparrrrrrrrrrrrrr....
makan kat au2..

:: tutup flash..x nampak la pulak..tina cover muka..sebab konon segan ::
:: ok bukak flash..baru la nampak.. ::

:: lauk2..tomyam campur, lidah masak merah, telur dadar & kangkung belacan ::

sorry pic aku xde..
sebab segan..
belakang tu ade meja lelaki2..
dorg adelah terkejut gile muka bile keluar flash..haha..
so aku x sanggup nak senyum2 n dorg tgk ke apa..
so xyah amik pic aku..
lepas makan..kami pun pulang ke pangkal jalan...
ok tu je..byeeeeeeeeeeeeeeee...

hari ahad pun kat hospital..~

sorry la yea..
hidup2 ku hari2 di hospital je..
malam papa jaga..then pg2 aku akan pergi jaga mama pulak..
mcm tu la hari2..
so harap maklum..entry mmg di hospital sesaja..

ahad tu aku gerak around 11ish..
aku bawakkan papa nasi lemak..
maktok masak...yeee..maktok walaupun umur 84..die masih bole masak ok..
sedap nak mampos lak tu..
cuma sekarang x larat sgt la..
tp gigih je..suke hati die la kan..

so pergi sana..papa makan2..
then papa gerak..
sebab die ade wedding kat putrajaya.sian papa..
pergi sorang je..
sebab aku jaga mama..
ye la..org lain mana bole harap..lelaki kan..
dorg mana ade nak jaga2 ke apa ni..
aku la yg jaga...n papa la of coz..
nasib la badan aku ni besar...so bole la mama paut kat aku utk ke toilet semua..
utk naik ke kerusi roda..ye..mama still x bole jalan..

mama makan ubat kan..so die banyak baring n tido je..
aku buat kali ke lapan ploh..main la game luxor/ 7 wonders..
sumpah bosan..aku stock dah menang semua peringkat ok..
siap ulang2 sampai muntah..

later sround 2ish uncle aku dtg 1 family..
dok dalam 1 1/2 hour jugak la..
owh lupa..mama start x dgr on sunday ni..kire sebelah telinga x dgr..
so ada sedikit pekak...
so aku tolong2 translate la apa la..

then around 4pm mcm tu my bonbon came.. :)
ye la..rinduuuu ooohhh..
nak dating mcm mana..kata kene jaga mama..
so dating kat hospital la..
nak sembang2 ngan mama pun x bole..
sebab dah agak pekak..
so we decide utk makan..gile lapar..mama tido la..
penat die layan2 org dtg kan..
so makan kat kedai nasi ayam deret 7-e tu..


:: nasi ayam ku ::
:: ben..serious rambut die mcm indo mi perisa original..aku x suke..ish die ni x paham2 ke aku x horny tgk rambut die mcm tu..wahh tetibe horny..haha ...sedar2 la mak kau sakit..rgenti2 kan la gedik tu.. ;p::
:: aku order kerabu kaki ayam..x sedappppppppp...sejuk!! as in sejuk peti sejuk..ape kejadah tah..x suke aku..x sama mcm aku makan kat thailand dulu..gile stone..mmg aku xkan order lg aa ::

then hisap rokok jap..
terus naik atas balik..
mana bole tggl mama lama2 kan..
then aku adalah buhsan..
amik la pic..pakai timer..wakakak..
ben main psp..die x reti main..tp aku paksa2..
haa kau..sekali main mmg x kelip2 dah...x reti2 balik...
sampai batery habis baru la reti balik..

:: ben yg gelap gulita lg buncit..aku yg dah mcm almari..tsk tsk.. mcm pasangan ade anak lapan..haha.. ;p ::

then ben gerak..
ade kawan2 mama dtg..
ade aunty aku dpd melaka dtg..
dorg pergi wedding..
konon nak singgah umah kite org..
sekali call, kite org kat hospital..
tu yg terus dtg..
kite org mmg x bg tau siapa..
sebab kali ni mama sakit teruk sgt kan..
die x larat nak layan2 org ke apa..
tu yg sepi2 je..xde bg tau sesapa..

::by sunday mama dah bole hirup2 sup..n minum air teh o panas...n makan buah2..nasi semua yg heavy2 still x bole la.. ::
:: snap ngan mama ::

gile sakit muka mama kan..sian die...
tp muka aku gile x leh blah..mcm belanga weyh..x siuker..tp xpe la..lantakkkkkkkk..


pada yg doakan n wish semua..thanks la k..
nampak mcm aku happy2 je kan..
bukan apa..aku xmo la pikir jauh2..
aku x mo emo2..eventho kadang2 bergenang je air mata..
xmo la tunjuk kat mama aku sedih ke apa..
kalau aku emo..lg die emo kan..
n noy yg jauh nun di kuwait lg emo la kan..
so x bole...harus happy2..

owh..sugar level mama ok...
cuma maybe die pikir banyak n susah hati..BP naik tggi gile..
padahal mama mmg xde masalah high bloood ke apa..
hari ni pagi BP die 215..td malam 201...tggi kan..
so xmo la lg susah2 hati..kene happy2...

ok la..aku nak sambung entry lain pulak...daaaaaaaaaaaaaaa....

ke hospital lg ~

sunday tu ke hospital lg..
this time edan ade sama..
die blk training then dtg umah..sebab nak lawat mama..
went there around 8ish..

lepak2..aku suke main wheel chair..
syiok woo..hihahaha..
dulu masa papa kene stroke..lama gile dok hospital..
depan bilik papa tempat dorg susun wheel chair..
aku ngan noy siap main racing2..
siap konon tgh laju2..brek..pastu reverse parking..haha gilo..
tp kene marah ngan nurse..
ye la..dah excited tu..siap gelak2 n terjerit2..
gilo apo..kata hospital..huhu..
so ni ade wheel chair..main lg..
tp x syiok..sebab main sorang2 je..

pastu mama suruh picit2 kaki die..
kata anak mithali lite2..
so layan laa...

:: gigih picit2..papa main2 hp..sibuk nak record2.. ::
:: check hp mama..dpt msg..so tolong bacakan ::

:; masih picit ::

mama muntah2 dah xde sangat...
makan sup2 dah bole..n buah2 sikit..
nasi semua still x bole..
tp pendengaran pulak adelah kurang..
ish macam2 la..main lari2 lak penyakit ni ...

:; nak check BP je..tp datang sampai 3 org ::
:: edan main psp...ayol melangok ::
:: papa masih ngan hp ::
:: pic mama..utk noy..die sibuk nak tgk...aku kasi cover la..ye la kan mama pesan x bg tunjuk rambut.. ;p..cea tutup aurat kunun..tp tang tangan aku x cover..hiahah.. ::
:; wah sempat buat peace ...peace di tepi mata adelah hanya org tertentu tau..nanti kau blk aku cerite kat kau ye noy.. ;p ok x KHAI?? siapakah khai?? hahahha ::
:: candid ::
:: yeay..masih bermain wheel chair..huhuhu..sukaaa ..ok suka main je la..xmo la betul2 ::
:; sessi perasan ::
:; dan lagi ::

lepas tu aku tertido ok..
penat kot..
sedar2 dah kul 12ish..
tgk ayol n edan dah balik..cilakak tgglkan aku..
aku nak balikkkkkkkkk...nak onlineeeeee....

so aku balik sendiri la..pakai kete yg ada..nasib ade kete..
tp sian papa xde kete la..huhu..
tp scary ok turun sorang kul 12 tgh malam tu..x sokaaa..

pastu perut adelah lapar..
aku singgah kat medan selra au2..memula ingat nak tapau je..
tp alang2 tggu makanan..baik makan je kan..owh terasa loser ok sorang2..
so aku x snap la pic..
cukup2 la loser makan sorang2..
xde keje aku nak loser snap2 pic sendiri pulak..terima kasih..x kuasa nok..

itu sahaja cerita di hari sabtu..
kalau rajin aku sambubng lagi..
kalau xde sambung..sendiri paham la..
aku pun nak jugak rest kan..