#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

just a thought~

don't u think music & sex make a great combination???

makan je la kejenye kan~

sorry la..
aku ni hidup diselubungi makanan je..
so kalau xde entry makanan x sah la kan..

so semalam aku plan nak masak kicap sebenarnye..
tp umah aku x laku sgt la kicap2 ni kecuali kite2 org ni..
kalau maktok n mama prefer kari kan..
so aku decide nak masak kari la..
tp sayur xdak..
so aku pergi la ke giant utk beli terung n bendi..

masa kat giant tu..aku amik la terung..
tgk rm2++..
tang bendi aku x check la..amik je..
aku bawak duit je..rm11..main capai je..
sekali bile punch..die mintak duit..aku bg la rm10..
budak tu terpinga2...
mintak duit lg..aku tanya la berapa..die kata rm12..
fakkk..aku dah la xde duit..
sekali aku check..bendi tuh rm3++ je ok..
kan kene sound ngan aku,.
wahh..kau..sesuke nak salah2 punch kan..beza jauh lak tu..
kang aku PUNCH muka kau baru tau..

later aku ke maybank..
nak depositkan cheque nuffnang ari tu..
haha..baru nak bank in..lantak la kan..
so balik..masak2...
ni la hasilnya...


:: ikan bawal goreng..sbb umah aku yg makan ikan kuah hanya mama n maktok je jugak ::
:: my kari kepala ikan..heeh..kepala ikan bawal je ::

malam pulak..
tgh aku tgk kekasihku seru..
ben call..cakap tgh belikan aku sate..
nak hantar kat aku..
wah surprise gitu..
aku mmg dah 2 minggu nak makan sate..
tp bile die ajak..aku dah malas nak kuar..

so ptg mmg la ade cakap ngan die..
tp aku plan nak pergi weekend la..
tetibe lak die nak belikan...
terima je la kan... :)

:: muka aku gumbira dpt sate..muka die mcm tension je..huhuhu..aku ajak die makan..tp die xnak masuk lak..dah lewat die kata..suke hati kau la haii ::
:: sate..sate..sate ::

x bape best la sate ni..
liat n kecik2 je daging die..haih.
aku aim nak samuri punya...
so ala2 x puas la..
harus aku nak jugak sate hj samuri tu...
aku ni if ngidam..dapat..tp x sama mgm imagination aku..aku x puas..
wah..mcm mengidam ibu mengandung pulak..
x..ini di panggil mengidam org yg kuat makan..hiahahhhhhh...

me miss me nonoy~

owh tah kenapa lately rindu sangat kat noy..
lama betul x jumpa ..
kire2 dah 4 month x jumpa..tsk.tsk.tsk...
ish emonye....
dah la die dah start fly..
so mcm jarang2 je dapat ym..
sbb x tau timing die semua...

ok talking bout noy..
tetibe teringat kisah dolu2..
time tu masa aku form 5..thn 2000
nak sambut new year...miahahah...

time tu kan kecoh2 millenium la ..y2k la..apa la..
so aku pun nak la pergi..
aku angkut la noy sekali..time tu noy form 2..
so aku nak la pergi jumpa kawan2 mrsm aku..
kononnye nak sambut kat BB...

tp sebelum aku janji nak jumpa kawan aku kat masjid jamek..
sebab die naik bas...
half kawan aku dah kat bb..half kat klcc..
sebabkan lrt penuh..
so kite org naik la bas...
aku ingat lg..time tu aku bayar tambang bas..
so balance noy masukkan dalam poket baju aku..ade la 60 sen..
aku punye la marah2...sebab x suke ade duit kat tetek..nanti bising2 bunyi syiling tu..

sampai la kat klcc...
ye la..line semua busy...
call kawan2 aku..semua x bole get through..huarghhhhhhhh...
yg kawan aku rose lak..die patah balik..
sebab nak carik adik die..
end up tggl aku ngan noy je..

punya la ramai manusia..mcm lautan ok..
mcm nak pengsan je rasa..
bau toksah cakap la..
mcm2 bau ade..ade org bau sotong..bau kambing..bau carpet..kadang2..bau mcm burger pun ada jugak...hahah..gile otak aku ingat makanan je tetibe..

sampai la detik..nak pukul 12 tu..
aku ngan noy nak pergi la tempat yg clear bole nampak bunga api..
sah la ala2 loser je 2 org je aku ngan noy..
aku letak tepi isetan punya pintu..
yg belah side walk ni..



:; sile pahami gambar rajah yg tah apa2 ni ::

bulat2 tu kepala org..saje je banyak2 color..
padahal mana la ade sgt org rambut biru kat malaysia ni
so elok kat side walk tu..
kite org tgk la ade beberapa group buat cho-cho train...
alaaa..pegang pingang...then jalan ramai2..
tolak2 utk sampai ke depan la...

tetibe noy ni gatal..
kata..jom la ikut org punya cho-cho train..
aku xmo la..aku rimas crowded2..
die nak jugak..
tetibe je..ade je org lalu tu..die ikut..aku terus la ikut..ish jahat la budak tu kan..
ok memula seronok la..
tp punya la crowded..aku sedar2..kaki aku dah x cecah ground..
aku mcm bergerak sebab org bergerak..
org bertolak2..sampai la aku ngan noy nak terpisah..

noy mcm di tarik arus manusia..ke kiri..aku ditarik ke kanan...
muka masing2 dah cuak dah..
drama abis la..yg aku jerit, "NOYYYYYYYYYYYYYY!!!"
yg noy jerit, "PIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA"
siap tangan terkapai2...haha..ingat balik lawak la..
aku rempuh gak arus2...
aku selamatkan noy..
fakkkk...sakit weyh..kene tolak2 n pijak..
punya la kelam kabut...
sampai kaki aku dah terkeluar dpd sandal aku ok..
kire kaki still melekat kat sandal..
tp kaki dah pijak jalan dah...
mcm ni..




:: ok ni aku lukis elok..supaya korang bayangkan sandal tu..sebenarnye..sandal 2-2 dah terkuak terkeluar ::

so aku berjaya tarik noy ke tepi side walk tu..
elok selamat..
aku realize handbag aku hilang ok..
melompat2 aku..
ye la..dah la duit semua dlm tu..nak balik mcm mana kan..
plus hp bapak aku dlm tu..
aku pinjam utk senang call kawan2 aku..
ye la..dulu aku sgak susah..
so if hp tu hilang..mcm kesian la kan..

aku tgk sekeling mmg xde la handbag tu..
mesti org dah sepak2 ke apa kan..
kau bayangkan masa aku tgk2 tu..
siap ade stroller baby ranap ok..
punya la kene rempuh agaknya..scary..

nasib ade duit yg noy letak dlm poket aku..
so orang sibuk tgk bunga api..
kite org pergi ke lrt..
carik public phone..
call umah aku x berjawab pulak..
bile tanya..mama cakap..die ngan papa layan tgk tv..
sbb ade sambutan new year from all over the world kan..
malas nak jawab phone..boleh??
so aku call jiran aku..suruh bg tau parents aku..nasib ok..

aku dok la ngan noy kat depan lrt punya stop atas tu mcm beruk..
ngan dah masam2 ni...
siap ade seorang lelaki ni kan..dtg..
die kata die wartawan..siap bawak pen n kertas..
tanya mcm mana sambutan aku..
aku pergi cerite aku hilang handbag la apa la..
padahal lelaki tu rupanya..nak ngorat noy..
pukimakkkkkkkkkkkkk...bodoh betul la..
tp die nak la tolong..bg duit tambang la apa la..
tp xmo..takuttttt....
aku ngan noy dah merempat habis..
dok bersila atas jalan...haha..
org kacau2 toksah cerite la kan..

last2 kau tau parents aku amik pukul bape???
kul 4ish am boleh..
keji ok..sebab die kata xnak pergi awal sebab jamm..
tu pun dorg dtg naik kapcai..
memula papa hantar noy...aku stay ngan mama..
then papa amik aku..mama stay sorang..
later baru la amik mama balik..
bape trip tu..haha..

tp yg bestnya..
dlm kul 2ish am mak aku kata
ade budak lelaki call..
die kata die jumpa handbag aku..
die nak pulangkan..
wahh..baik kan..susah nak jumpa org mcm tu..
esoknya jumpa la..die pulangkan..
die dtg ngan parents die..
mak aku bg la die angpow..
1 bende x hilang..bagus betul la..

morale of the story...
aku dah serik n xmo pergi sambut2 ni semua..
n if ade org ajak kau join cho-cho train mcm tu..
tanpa buang masa..sile sekeh kepala org tu..
dah sile la gemuk mcm aku..
supaya kalau jadi bende mcm tu..korang bole lawan arus n selamatkan org tersayang..haha..
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

mcm dah xde muka lain ni~

last wednesday kuar ngan tina lagi..
haihh..mcm dah xde muka lain dah kat blog aku ni..
noyyy...balik la cepattttt...
junittttttttttttt...where art thou?????/
tp xpe la..x kisah la...janji aku x kuar sorang2..
aku ni x reti kuar sorang2 ni..

so pergi ke great eastern mall..
nak pergi pets wonderland..belikan makanan kucing..
aku beli IAMS..bukan apa..
chemott ni memilih makanan la..
beli yg biasa2..die muntah2 la..cirit birit la..
sangat gedik ok....
area2 sini xde la IAMS..yg ade pun science diet...
xmo la..science diet mahal sgt..
plus aku tgk kucing2 aku body dorg jadi besar bile makan IAMS...
so stick to that je la..

so pergi sana...
beli new york chicken kat 1901..
beli frappes kat starbucks..then lepak2..
tp x bole lama..sebab ayol sibuk call..
die kata kucing bising2 lapar...ish..gedik betul la...
baru nak cuci2 mata n berangan2 ok...


:; si tinot ::
:: aku yg super chomot ::

then masa nak balik.
aku snap pic ni..
tina kata semua dah kecoh nak tgk baby bump die..
aku dah bg pun pic ni kat die..
tp aku tepek la jugak kat sini ok..

:; dah besar kan perott die.. :) ::

tu la aku cakap kat tina..
die ni hari2 nak jumpa aku ...
kalau x hari2 pun.selang sehari..
aku cakap..kang anak die kuar mcm muka aku baru tau..hahahah..
ishh..mesti scary je kan.. ;p

then balik umah..
sembang2 gelak2 ngan mama semua..
then teman tina beli makanan lg..die bungkus..
gilo banyak makan haihhh...
then die gerak la..

time nak balik tu kelakar je..
time die nak salam aku..
aku tgk baju die dah slide ke atas..
nampak peruttt..

me : omg...kau ni apesal weyh??
tina : what??
me : perut kau tu...
tina : shut up pija.. *sambil tarik baju die*
me : hello..psycho ok tetibe nampak perut..
tina : baju ni la..aku x sedar...

e eh..salahkan baju pulak..
nasib aku nampak kan..
kalau x kau berjalan ngan perut terdedah mcm tu..
mesti kalau jiran aku nampak..
die ingat perempuan gilo mano la...miahahahah

ok tu je..bye...

see the body la kan~

kerajinan terhadap masak memasak masih ade..
sekarang ni mmg almost everyday rasa nak masak je..
weeeooowww..x tau la bape lama kan..
nanti2 malas balik..konpemmmm
huhuhu...

so ini adalah menu hari2 yg lepas...
hari selasa x silap..
aku dah seminggu teringin nak makan asam rebus keladi..
tp aku x reti buat..heheh..
so aku suruh mama la buat..
sambil2 tu..
aku goreng la ikan..


:; ikan goreng ::
:: kurma daging aku masak isnin..tp ade lebih..panaskan aje..ok lg ::
:: asam rebus keladi...mama masak ::

loh senang je rupanya buat asam rebus ni...
aku ye ye la x reti kan...
sedap ok asam rebus ni..hirup2...masam2..sile telan2 air liur..

pastu semalam aku rajin lagi..
aku masak sambal tumis sotong petai..weeoowww..
ok xde la rajin sgt..1 lauk je..
later aku tambah la telur dadar..
sedap i tell u...
licin periuk ok..*mata kelip2*


:; sambal tumis sotong & petai ::
:: makan ngan nasi..telur dadar..letak2 kicap...syedapppnyerrrrrr ::

ok aku suke je makan..sedappp je...
tah2 aku syok sendiri je kan..
sebenarnye x sedap masakan aku..haihhh..
apa2 la..ade aku kesah..biar la aku nak puji diri sendiri kan..

bagus chemott ni~

xde apa..
cuma nak tepek pic chemott..
seperti biasa..org online..die sibuk menyelit..
menyusahkan nak type2 semua..
sbb kaki akan juntai2 kene keyboard..me not loike...

tp adalah geram..
lalu snap2 pic die...

:: chemott adalah kucing yg gemuk ::

aku adalah suka..
sebab die kelihatan mcm aku..
kadang2 bile aku amik pic..aku kelihatan mcm die..
dalam erti kata lain..kami adalah chomell..
yg paling comel...
mcm lagu achik spin n siti nordiana 1 masa dulu..
bola2 api...gagagagaggaa.,.
sile lempang muka aku laju2...

nota teteks : org asyik panggil nota kaki je..aku nak panggil nota tetek la..:)..nway..nope..aku bukanlah peminat lagu di atas..saja je gune..n noooo...ini bukan tipu sbb xnak mengaku aku adalah KG..serious aku x suke dorg..sile la percaya.. :) *senyuman manis yg very convincing*

x percaya chemott kucing yg gemuk???
ini buktinya...

:: mata adalah juling kerana mau tido...sepoi2 bahasa la tu.. ::

gile gemuk la haiiiiiiiiii....
siap ade double chin...
aku try jugak amik pic aku gaya ini..
sesungguhnya sangat la buruk..
x sanggup nak tepek...ngehh~

rupanya..aku sedar...aku tidak secomel chemott yg gemuk itu..
cukup la sekadar menjadi peej yg vogue....
hihahahah..nak jugakkk.. ;p

bestnye kalau betul2 kan~

last week dok layan hip hop countdown kat mtv..
ish lamanya x tgk mtv ke v channel ke..
dulu wajib ok..
aku ngan noy siap tggu ok..esp tang hip hop..
siap tgk mcm mana dorg menari dlm video clip..pastu try..
supaya pergi club..bole menari mcm tu..
miahahahhaha..omg..bodoh gile..

so masa layan tu aku dok la gelak2..
rasa lawak nak mampuih je...
tu xpe...so aku tgk la video clip T.I ni..
yg lagu kat blog aku ni..

omg video clip die bg aku berangan je ok..
owh indahnye if la betul bende ni jadi kat kite kan..
eyh..suke aku la nak berangan kan..berangan itu free...

so check out this videoclip..






tp tang ending die lawak kan..
tp potong stim pun ade..
sebab dah syok2 berangan..haihhh...

owh indahnya dunia..
haha tetibe...

rombongan masjid~

hari isnin pergi mana...
tp petang2 tu tina came to my place..
lepak2 je sembang2....

then dalam kul 6.50pm tu ade org beri salam n tekan bell...
aku jenguk dpd sliding door..tgk ade mcm rombongan org2 tabligh(eyh mcm mana eja ni??)
alaa..org2 alim tu la..jubah2 sarban2..ish aku x suke..
bukan apa..kadang2 dorg suke nak nasihat2 ..mari la ke masjid la apa...

tp xkan aku nak menyorok kan..
aku kuar la..
tp kuar kat pintu je...
sebab aku adalah super comot..
pakai shirt n short...mcm bibik je rupenyeee...
segan la aku kan..

masa aku kuar tu..tgk ade la nak dekat belas2 org ok..
siap kat belakang2 tu ade yg tgh doa2 la..ishh scary tau..

me : ye??
org alim : kak suami ade???

dalam hati aku dah cakap..fuck..suami kau tanya..
nampak sgt aku ni mcm bini org...fine...

me : hmm..parents saya xde la..dorg balik kampung..
org alim : x..lepas maghrib ni ade majlis...bla bla..(aku x dgr)...so dorg bole la ke masjid...
me : xde org la kat umah...
org alim : xpe la..tp kalau ade anak yg dah besar ke..suruh la ke masjid ye...

fakkkkkkkkkkkkkkkk...
kau pekak ke....
aku kata ni umah parents aku la...
dah la panggil aku kak...
terang2 umur lelaki tu 50 lebih..
pastu die kata aku ade anak besar pulak..
uwaaaaaaaaaaa..dah la kata aku ade laki..tu ok lagi..
ni siap cakap ade anak besar...

tension ok..
nampak mcm aku ni tua benar je..
dah la ari tu aku jumpa uban..
ni org ni cakap mcm ni..
nak pengsan je aku rasa...herghhhhhhhhhhhh...

bile ingat2 rasa bengang je..
yg tina aku masuk2 je..die gelak2 kan aku..
die kata die dgr..hiahaiahhhh..funny sgt la tuh...
tp maybe la die panggil kakak sebab nak hormat..
tp anak yg dah besar??? wakkk luuuuuuuuuuuuuuuu.....

kemana lak die ni~

ish aku adalah bengang...
the last time i talked on the phone with ben ialah petang semalam...
pastu malam aku try call die x dapat ok..
memula masa aku call die macam cancel..
lepas tu memanjang x dapat..
mcm bunyi off...

petang tu die ade la kata hp die dah sewel..
asyik2 terpadam..ok..
tp kau x reti2 ke nak call aku kan..
bencikkkkkkkkkkkkkkkk.....

semalam ade la few missed call dpd no x kenal..
maybe la ben kot..
tp aku tido..mcm mana aku nak angkat..
ni aku call still x dapat ok..x sukerr...

ishhhhhhhhh...call la dpd office ke apa kan..
aku jenis x suke nak carik2 die kat lain2 number..mcm kawan ke..call office die ke..
nanti mcm aku ni perempuan psycho..ish..xmo la kan..
xde la aku rindu die ke apa *cea xnak ngaku tu*
tp x suke...kang carik bf lain kang baru tau..
wahh tetibe..
baru kejap je nak carik lain... ;p

ben..ben..where are thou???

perempuan ni asyik kacau aku je tau~

balik dpd umah shawal..
tukar baju..bukak a/c..terus golek2...
gile ngantuk..rasa nak tido je...
sebab tido kul 10ish pm..
kul 3am terbangun n so on..
harus la later2 ngantuk je kan..

elok nak layan mata..tina call..
cakap die x makan lagi..nak ajak aku teman makan..
suruh siap2 la apa la...
so layankan aje..
aku pun buhsan gak dok umah..
ye la..mana ade org..semua balik kg..
PG mmg keluar je keje die..
maktok lepak bilik...haih..buhsan..

so siap2..tggu minah tu datang..
harus la vain kejap..
amik2 pic..

:; condition rambut still ok..i likeee...tp mata lipat2..sebab ngantukss.. ::

she picked me up..
then kite org ke great eastern mall...
tina tanya nak makan mana..
either sandwich o'brien ke..cozy house ke..
aku cakap cozy house je..sebab lg kenyang kan..
die kata die x makan apa lg..so harus la pergi makan yg mengenyang kan..

as for me..aku adalah sengkak dah perut..
tp mcm x thn godaan..
order jugak..boleyh...
hahah..buruks lantak..

:: tina with her mango blended...tgh cakap phone..tgk aku nak snap sempat pose..gilo.. ::
:: my penang fried kuey teow...n guava juice ::

tamak nak mampos..nak makan2 kan..
padahal dah kenyang..
end up aku makan half je..
dah x bole masuk sgt kat perut ni..
ish..first time x abis makan ok...gila lah..
tp still..x suke la..sbb mcm membazir je kan..
haihhhhhhh...

:; rambut belang2 mcm harimau..nak color la..tp malas.. ::

aku color sendiri je..
aku bukan ado2 nak pergi salon bagai..
plus aku pernah pergi..tgk lebih kurang mcm aku buat sendiri je..
tp color je sampai rm200...terima kasih..
x ingin aku nak pergi lagi..baik buat sendiri.jimatttt..;p
yeshhh...aku adalah kedekut.. haha

then balik umah aku...
lepak2 jap...tgk tv semua...
tina gerak around 10ish..
pastu aku terus tido...
ngantuk seyh..

ok tu je cerite di hari ahad...
byeeeeeeeeeeee...

open house umah shawallllll~

ahad tu aku ade open house umah shawal..
green apple ajak aku ke open house die..
tapi aku ade plan...
plus aku dah la x reti area sana..mampos sesat lak...
plus sebenarnya..aku adalah segann..ngiahahahah.. ;p
serious..aku ni sebenarnye pemalu orgnyaa.. *mata kelip2*
xpe..lain kali ajak lagi..mungkin aku akan pergi.. :)

memula aku ajak ben pergi umah shawal ni..
ye la..sebab aku plan nak kuar ngan die ahad..kang aku cancel..sentap lak..
die kata nak ikut..
around 12ish die sampai umah aku..
tp setelah membedal seterak nasi lemak kat umah aku..
tetibe die ngantuk..then die kata takmo pergi lak..haih..
kelly ng betul la itu lelaki..
so die balik..suke hatik la..

aku amik nysya dtg umah aku..
around 1.30pm tu..aku call ice...
cakap aku pergi ngan die je la..malas nak bawak kete..2 org je..
ice kata ok..tp die kat pandan..jalan jamm..
so x pasti la cepat or lambat dtg..

ok la...kite org tggu la...
2pm ishh...xde khabar berita...
aku call2 x angkat...pelik..huda pun sama..
pastu aku call lagi..ice angkat..
aku bukak loud speaker..
ice kata die kat pandan lagi..
aku terkejut la..aik..lama betul jamm..x bergerak ke..
ice cakap..kete asyik benti2 je..
tp cara bunyi..aku rasa meriah je..nysya yg dgr pun kata meriah..xde mcm dlm kete..hmmm.//
babikk..bole x..die pergi open house lain..cittt..
menunggu mcm nak gile je rasa...hahha..
tp xde la aku marah..suke die la kan..
aku yg gedik nak tumpang..
tp helloo..sile cakap je bole x??? bukan aku nak marah..
grrrr...cea cakap x marah..tp buat grrr.. ;p

so around 2.40pm mcm tu baru die tiba...
terus ke rumah shawal..
dah la dalam otak aku dah set nak makan laksa johor...heheh..
umah shawal if open house..every year mesti ade menu laksa johor.
sekali ice cakap this year..shawal kata xde..keciwa ok...

sampai sana...shawal kata ade...yeayyyyyyy..
keji ok ice..kasi aku emo je...
so sampai..terus la makan laksa johor..me loike...
lama x makan ni...

:: 1st makan ini dulu.. ::
:; banyak gile menu..ade laksa johor..laksa penang, nasi dagang, nasi minyak, meehoon goreng, ketupat2 n rendang semua tu....best la..sorry aku x snap..aku lapar la..tau nak bedal je ::
:; nysya & shawal ::

shawal mesti bg senyuman manis..hiahaiahahhh..
dua2 single lagi ni....
dua2 hati baik ok..aku tau la..aku dah kenal lama sgt ngan dorg ni..
dpd aku umur 13...
so sapa2 berminat..sile email aku..
haha..tetibe promote...larikssss....
tp aku serious ni..mana tau lepas ni aku leh jadi ejen mencari jodoh ke apa..
miahahha...sibuk je aku ni kan..
padahal aku sendiri x lepas lg ni.. ;p

nway..
second aku makan ini..

:; nasi dagang bersama kari ikan tongkol ::

omg sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa......
aku makan sampai geleng2 kepala..stone habis..
ish..umah shawal ni makanan semua sedap2 ok..aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaa....

:; ice & huda..::

sweet je dorg berdua ni..
ok la..ice xde la sweet..huda tu sweet..haha..
baju nak sedondon..gedik eyh korang..
tah apa2 la aku ni..memula kata sweet..tetibe cakap gedik pulak..ngeh..

:: me & nysya ::

sorry la..hari panas..
so xde makna nak lepas2 rambut..kasi sepittttttttt....
gile buruk aku ni..
n to everyone..aku x diet..
aku adelah gemuk..n masih gemuk..
maybe certain2 angle aku amik pic nampak la kecik..
tapi x kecik pun..aku rasa gemuk je..korang yg sewell..


:; kuih yg indah rasa dpd rupa..huhu ::

shawal dok la paksa kite org makan kuih ni..
semua buat bodo je..die kata sedap la apa la..
sekali makan sedap nak mati ok..
memula dorg2 makan..aku tgk je..sebab aku tgh makan nasi dagang kan..
punya la semua kata sedap..makan banyak gile..
aku polok2 ok nasi dagang tu..
sebab nak cepat rasa kuih tu..
ish buruk lantak sungguh....tp aku suke la kuih ni..sedappp gilossss...

kuih die mcm cookies famous amos tu..luar die ade coklat krim yg moist gile..
then di tabur ngan kelapa tu..
ok nampak x best je kan..tp sedap..
aku rasa bagus la..sebab rupa die x lawa..so org mcm xnak makan kan..
so bole la kau simpan kuih tu..utk bedal sendiri..hiahaiahaih....
baguss.. i loikeee..


:; meminta adik shawal mengambil picture :) ::
:; dpd angle lain pulak...owh..aku adalah seperti peti ais...helppp!! ::

ok tu je..byeeeeeeeee...

ziha & ayam's engagement~

ok yg aku pergi tu adalah ke engagement ziha n ayam..
ziha n ayam ni kawan mrsm aku...
aku masa form 2 & form 3 roommate ngan ziha..
so die dah ajak tu kene la pergi kan..
x baik lak if x pergi..padahal malas nye nak kuar semua..
cea..malas2 pun tp siap buat rambut..haha..over..

majlis starts around 8ish..
tp dah kata kite org lambat..
so org dah makan2 baru la kite org sampai..
padahal ben bawak laju gile..
ben ialah ben budak mrsm aku..bukan ben kekasih aku..harap maklum..
die bawak laju gile laju ...aku tutup mata je dalam kete ok..
sebab aku adalah penakut...sedar2 dah sampai..bagus...i loikee..

aku xde mood amik2 pic..
sebab ngantuk la apa la kan..
so aku amik pic dpd camera org je ye..

:: ziha in her purple pink theme..::
:: hantaran from both side..3 balas 5 ::
:: nazrah(nysya's fren) - ziha - nysya - me - jaja ::

sebab tu aku pakai baju kurung ala2 purle..
tah bile punya baju raya tah..
kire konon aku ikut la theme..ahahahha.. ;p
padahal x masuk pun warna tu..

:; from ayam..sireh junjung - kain ela - n cincin tunang & risik ::
:: us with ziha ::
:: lapan ploh kali dorg nak amik pic tau..aku layan je la... ::
:: aku yg besar gedabak sebelah ziha..tskkk...aku dah panas peluh2..so sepit rambut tu..haha.. ::
:: ziha & ayam ::

dorg ni couple dpd from 3..
back in 1998...so sampai sekarang maknanya dah 10 years bercinta..
haih..lama betul..bagus...

:; ngan ziha n ayam pulak.. ::
:: hantaran from ziha's side ::
:: nazrah - nysya - ben ::

lepak2 lepas makan..
owh makanan adalah sedap gile..tp aku lupa nak suruh jaja snap kan..
masak sendiri je..tp marvelous...i loikee..
ngan x malu mintak bungkus..
tp aku main2 je la..xde la keji nak paksa org bungkus utk aku ke apa..
plus umah aku xde org pun..sapa lak nak makan tu kan...

:: us again...amik pic je la keje dorg ni haihhh.. ::
:: cuppies yg ziha buat as favors ::

see kak tinaaa..
this is how cuppies should look like...
comellllllllll je hiasan die ok..
miahahhahaa...

it was a very simple engagement..
cuma close family n close fren je..
apa2 pun i wish them the best la..
hmm..bilakah aku??? *wahh sempat*

hasil D.I.Y~

memandangkan x tau nak buat apa tu..
kan aku buat rambut...
so buat2..1/2 hour gak la...
hasil xde la cantik mana pun..huahauahau..
ok la tu kan....

seperti biasa...
aku mana la tahan nak lepas rambut lama2...
so aku sepit..
ngeh~


:: tadaaaaaaaaaaaa...ok nampak biasa je kan..xde beza pun ::

so harus la
lepas2 kan balik rambut tu..
snap lain... :)

:: ini la die..cantik kan??lantak la korang rasa x cantik..aku rasa mcm cantik je ;p ::

aku lurus2 kan atas..
bawah aku curl kan ;)
beli alatnya dah bertahun baru nak buat..boleh???
sebabnya malas gile... ;p

so aku tggu la kawan aku..
janji nye kul 7..
tp pukul 7.20pm x sampai2 gak..
aku dah la ngantuk tahap gaban..
so aku tido la...

:; tido pun nak lawa2..gagaga ::

elok aku lena..tetibe aku dgr ,"PIAUUUUUUUUU!!"
fakkkk....sucre bising ok...
die buakn meow..meow..ala2 sopan...
ni die PIAUUUUUU..sekali je..tp kuat nak mampos...cilakak..
pastu aku tido balik..ala2 nak melayang jeee...
"PIAUUUUUU!!!!" ..ishhhhhhhhhhhhhhhhh.
pastu aku nak tido lagi...."PIAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU"..
fak u sucre..
terus aku sepak die keluar..
ok saje je drama lebih..
xde la aku sepak..aku angkat die letak luar... :)

baru la lena aku tido..
kul 8 tu baru kawan aku sampai..
heheheh..sempat la aku tido kan...
tp x puas n pening2...
xpe la...

kemana arah tujuan??
tu lain entry k...

fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!! I'M OLD!!!~

aku decide xmo tido..
so aku naik atas..
aku rasa nak lawakan rambut aku..
asyik sepit je kan..
sebab the other day..aku sikat2 rambut..
aku baru sedar rambut aku dah panjang la jugak..
aku ingat pendek ajooo.. ;p
cehh..rambut sendiri pun x tau..

so masa nak buat2 rambut tu..
aku ikat la half rambut aku..
so that senang nak buat kan..
sekali aku nampak rambut aku mcm kilat2 dpd akar ok..

aku adalah pelik...
sebab rambut aku dah tentu roots dah hitam..x color lama dah..
ni tetibe roots die kilat2...
so aku cabut laaa....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

AKU ADA UBANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!


:: Gowd, i'm old weyh......ada ubannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!! ::

ok this is not the first time..
dulu few months back ade jugak mama jumpa aku ade uban...
serious rasa nak pengsan ok...
aku ade snap pic..tp lupa to blog about it..
tetibe ni ade lagiiiiiiiiiiiiiiii..
parkinson aku ok.....

tu xpe lagi..
ok la kan 1 je...
tetibe aku selak2..aku nampak lagi kilat2...
aku cabut la...........
ade lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..tp macam baru2 nak beruban...
fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!

:: i have not one..not two..but THREE grey hair la weyhhhh!!! ::

ish nak pengsan aku...
woh..sile jangan bg tau ben..
sebab nanti die cakap aku tua..
sebab aku suke ejek die tua :(
padahal diri sendiri tua x sedar..tsk..tsk..

shit la..dah la siang tu..aku tgk rambut ben dah panjang2 sikit..
aku nampak la ade uban2..
dalam hati aku berkata, "eeeii..ade uban..dah tua siot"

padahal...aku jugek ade uban..padan muka balasan..
mengapakah aku ade uban??adakah sebab aku banyak berpikir??
*ciri2 xmo mengaku dah tua*

pergi kenduri tp makan je~

lepas siap2 semua..
gerak dpd umah around 11ish...
pergi umah tina..
ade kenduri parents die nak pergi haji..
aku adalah sampai lambat..
so aku pergi utk makan je..haha keji..

aku lupa nak snap makanan yg aku makan..
mana sempat je la yea..
x banyak la....

lepas makan nasi..
tina offer makan cupcake yg die buat..
masa die bg tu..aku speechless...
scary ok cupcake die...

me : ni apa yg cuba kau buktikan ni?? *sambil tunjuk candy atas cupcake tu*
tina : shut up pija..
me : no seriously..
tina : patut letak kacang..tp kacang xde..aku letak la apa yg ada..hehe
me : kau boleh je biarkan die kosong kan..
tina : a ah kan..tp aku nak la lawa sikit..hias2..
me : x lawaaaaa ok...xde kene mengene..hahah..
tina : hahha..babiii..


:; lawa atau tidak??anda sendiri menentukannya..miahahha..ayat mcm dlm game show lak..::


tp cupcake tu sedap la..
tp bab hiasan tu mmg aku x bole terima ok..
i should snap the bigger version..
lagi kelakar tgk candy tu terkontang kanting je kat tengah2 tu ok..
ngehh...lawakkkkkkkkk...

:; tina & i ::

ok tina..
aku x suke menipu...
u do look like a boy in this picture..huahauahauahaua..
scary..

then balik umah...
papa, mama n ayol balik kampung..
aku x ikut..sebab aku dah ade plan minggu ni..
so mata adalah mengantuk melampau..
tp x bole nak tido..
sebab malam ade plan lain..
takut lak kalau tido terlajak2..hmphh..
so tgk tv aje..

:: mata adalah merah sebab tahan mengantuk... ::

tu je..byeeeeeeeeee...